Decizii neasteptate

Surprizele se tin lant nu numai la distribuirea titlurilor mondiale, ci si in afara lor. Ca nu-si va apara titlul in super-combi, Kathrin Zettel anuntase inca de saptamana trecuta. Iata insa ca si Lindsey Vonn ar putea renunta la incercarea de retinere a medaliei de aur din proba de coborare. Americanca a decis sa nu mai concureze pana nu se simte din nou sigura pe ea. Asa ca a sarit peste antrenamentul de ieri din coborare. La fel cum au facut-o si Andrea Fischbacher, care se resimte totusi dupa socul strapungerii primului gard, Elisabeth Görgl si Edit Miklos, la ele nu stiu de ce.

Nici o schioara nu are dreptul la start intr-o mansa de coborare, ca e in proba speciala sau in cea combinata fara sa fi luat startul in cel putin un antrenament. De formularea aceasta cu startul a profitat Maria Riesch, si ea victima a gripei din randurile echipei germane. A mers la start cu febra, a luat primele viraje si apoi a cotit-o in afara traseului, oprindu-se. Cum insa se pare ca e o forma foarte agresiva si rezistenta a gripei, prezenta ei e sub semnul intrebarii nu numai la super-combinata de maine, ci si la coborarea de duminica!

Sigura e insa lipsa lui Ivica Kostelic atat sambata, in coborare, cat si luni, in super-combinata unde ar fi fost un pariu sigur pe aur!!!! Croatul s-a odihnit sezonul acesta intr-o singura etapa. Coborarea din Bormio. In rest a concurat cursa de cursa, lor adaugandu-li-se si toate antrenamentele oficiale. Daca le socotim au fost cam patru starturi pe saptamana! Si fara pauza dupa Hinterstoder, unde au fost doua curse dure, dupa super-G-ul de ieri a simtit ca nu mai poate. Asa ca si-a facut bagajul aseara si acum e deja la Marea Adriatica. Trei zile de odihna, urmate de trei zile de antrenamente in disciplinele tehnice. Acesta e programul urmatoarelor zile.

Apropo de super-uriasul de ieri. Hannes Reichelt a zis ca a fost atat de terminat la sosire, incat ar fi preferat sa mearga imediat la culcare, nu sa stea sa vada ce fac restul concurentilor.

Si un ultim lucru. Am aflat intre timp ce s-a intamplat cu timpul Tinei Maze. Si-a prins batul in cabina de start. Si in incercarea de a-l elibera, a declansat cronometrul inainte de a porni in cursa. Motiv pentru care i-a fost corectat timpul ulterior.

Publicitate

3 păreri la “Decizii neasteptate

  1. Cu Kostelic este o placere sa stai de vorba. Argumenteaza totul. Imediat dupa cursa a spus ca partia e prea dura pentru ligamentele lui.
    Esti sigura de batul lui Tina? Eu stiu ca vina iti apartine daca declansezi bara de start inainte de a pleca. In plus nu tin minte sa fi avut intermediar prost inainte de Eisfall.

  2. Bara n-a atins-o, doar cronometrul a pornit. Ceva ce n-ar fi trebuit sa se intample si a fost considerat defectiune tehnica. A avut deja trei secunde intarziere la primul timp intermediar, daca tin eu bine minte. Ca s-a mirat si Alexandra Meissnitzer.

Comentariile nu sunt permise.