Super-combinata masculina din Garmisch-Partenkirchen – prima mansa LIVE

Fara Ivica Kostelic, Carlo Janka, Jean-Baptiste Grange, Julien Lizeroux, lipsesc din proba de astazi nu mai putin de patru favoriti la medalii, inclusiv singurul pariu sigur al acestor mondiale. Desi a ramas in cursa si nu-i exclus sa castige din nou, pentru campionul curent, Aksel Lund Svindal, aurul ar fi la fel ca in Val d’Isere, o mare surpriza. In lipsa lui Kostelic, cele mai mari sanse le are teoretic Silvan Zurbriggen. Care insa n-a urcat pe podium la ultima super-combinata.

Nici Benjamin Raich sau Bode Miller n-au facut, dar la ei motivul a fost evident. N-au luat startul. Benni e pariul aproape fara riscuri al austriecilor la o medalie astazi. Pentru Bode e crucial sa schieze ca in super-urias si apoi sa nu faca nici o greseala fatala in slalom. Sa nu-l uitam pe Natko Zrncic-Dim. Bronzul din Val d’Isere si locul 2 de acum doua saptamani il recomanda calduros.

In randul doi al favoritilor Ondrej Bank, Kjetil Jansrud, Romed Baumann si poate Ted Ligety. Sa vedem. Coborarea e epuizanta, iar in slalom va ceda partia, adica slalomistii buni, cu pozitii bune la startul mansei a doua, clasati intre 10 si 30 dupa coborare, au sanse mari daca intarzierea fata de coboratori nu e prea mare. De la 11:00.

1. Tim Jitloff (USA) foarte defensiv. Puterile il lasa inca de dinainte de ultima saritura, finalul e foarte, foarte lent din cauza ca nu mai preseaza, la finis se prabuseste de epuizare, nu are nevoie de frana.

2. Lars Elton Myhre (NOR) vizibil din alta clasa, chiar daca nu e nici proba lui. Cade si el in cristiana finala. Dar e primul cu un avantaj deocamdata urias.

3. Ferran Terra (SPA) surprinzator de bun. Atitudinea e buna, viteza e buna, la un moment dat are chiar 6 zecimi avantaj. Din pacate face doua greseli mari, una chiar la intrarea pe panta finala si termina doar pe 3, la 3 zecimi in spatele norvegianului.

4. Martin Vrablik (CZE) locul 3, dar intarzie peste doua secunde.

5. Kevin Esteve-Rigail (AND) inca o surpriza placuta, in plus nici nu face greseli, chiar daca sare cu morisca si e cel mai bun de pana acum, cu peste o secunda avans.

6. Georgi Georgiev (BUL) vrea sa faca impresie buna, ceea ce si reuseste. Dar pe andorez nu-l depaseste. Locul 2.

7. Ondrej Bank (CZE) acum ajungem la lucrurile serioase. Primul candidat la medalii. Imbunatateste timpul final cu 8 zecimi.

8. Ted Ligety (USA) linia lui directa il obliga la multe ocoluri. Locul 3, in spatele andorezului!!!!

9. Dominik Paris (ITA) schiaza fara convingere, jos nu mai poate pastra pozitia joasa si locul 2.

10. Paolo Pangrazzi (ITA) in Chamonix a fost 8 la final. Astazi si-a cam stricat sansele la o clasare meritorie cu intarzierea prea mare. Locul 5.

11. Beat Feuz (SUI) ataca de sus pana jos si timpul final e inca o data micsorat cu aproape o secunda!

Diferentele sunt ca si la coborarea speciala foarte mari, ceea ce le-ar putea da o sansa coboratorilor.

12. Joachim Puchner (AUT) nu-si tine schiurile deloc in frau si doar locul 8.

13. Natko Zrncic-Dim (CRO) incepe excelent, dar pe mijloc are o traversa chinuita cu linie joasa, pe schiul interior, unde franeaza enorm ca sa ramana in traseu. Pierde si timp si putere. Locul 8 si nu mai are cum sa ajuna la medalie.

14. Hans Olsson (SWE) derapeaza lasat pe spate intr-unul din primele viraje si nu mai prinde urmatoarea poarta.

15. Peter Fill (ITA) cand italianul schiaza pe final aproape in picioare, e o indicatie despre cat de solicitanta a fost prima saptamana a mondialelor pentru sportivi. Si cat de buna coborarea lui Bank, caci termina la mai putin de doua zecimi in fata lui. Pe 2.

16. Kjetil Jansrud (NOR) o cursa cuminte, cat de cat sigura, pana la saritura finala, la care nu mai are putere si ramane pe spate la aterizare, adaugan peste o secunda la secunda avuta deja in spate acolo. Locul 7.

17. Benjamin Raich (AUT) sus e tras pe o linie larga si imediat se vede la intarziere. Care creste in continuare, in afara de pasajul de dupa jumatate, unde merge mai bine decat Feuz. Pe final insa mai adauga ceva la distanta ce-l separa de elvetian si incheie pe 7. Are de recuperat mai mult de doua secunde. Ar trebui sa-i mearga. Dar  are de recuperat si mai bine de o secunda fata de Bank si asta e mai greu, daca cehul prinde un slalom la fel de bun ca si coborarea.

18. Silvan Zurbriggen (SUI) se vede imediat ca se simte mai bine decat ceilalti in coborare. Nu mai este totusi in forma din decembrie, pierde o secunda, dar e clar favorit de pe locul 4, unde se afla acum.

19. Bode Miller (USA) cumplit de pasiv, e mai atent la tinutul liniei decat la lasat schiurile sa alunece. A avut si o greseala unde schiul de la exterior i-a scapat de sub control. Locul 7, la aproape doua secunde in spatele lui Feuz.

20. Romed Baumann (AUT) problemele cu linia incep de sus, de unde face niste vizite in afara benzii albastre, ca si in coborarea speciala, dar continua mai departe cu ratacitul departe de linia ideala, pana cand intr-o traversa derapeaza pana sub o poarta.

21. Aksel-Lund Svindal (NOR) Julia a zis de la bun inceput. Aksel ia aur si cu coborarea de astazi nu mai este e o utopie. Sus e putin in urma elvetianulu, dar pe mijloc il depaseste clar si mentine avantajul pana la final. Are un timp cu peste 6 zecimi mai bun decat cel al lui Feuz.

22. Christof Innerhofer (ITA) pasajul superior il parcurge perfect. Ca pe sine. E mai bun decat Svindal cu jumatate de secunda. In partea de alunecare o pierde si de acolo incepand nu mai tine pasul cu norvegianul. Locul 3, la peste o secunda in spate.

23. Roger Vidosa (AND) locul 19.

24. Maciej Bydlinski (POL) rateaza o poarta in pasajul superior.

25. Cristian Javier Simari-Brikner (ARG) derapeaza intr-un viraj, cade, ii sare un schi si evita intrarea in gard franand spectaculos cu claparul.

26. Andreas Romar (FIN) o prima jumatate de cursa foarte buna, partea tehnica nu e chiar la fel de tare, dar nici nu pierde foarte mult si incheie pe un excelent loc 7! Orfii spun ca se antreneaza cu suedezii, care insa au si ei o echipa minuscula de viteza, cu cei doi oameni ai ei.

27. Dalibor Samsal (CRO) ouch! Aterizeaza prost, nu poate redresa, cade si e lansat drept in plasa. Sta in picioare, dar pare sa-l doara piciorul stang.

28. Björn Sieber (AUT) locul 19.

Buna sa fie, Allen! 🙂

29. TJ Baldwin (GBR) rateaza o poarta.

30. Tin Siroki (CRO) locul 21.

31. Nikola Chongarov (BUL) locul 21, cu doar patru secunde si un pic intarziere fata de Svindal. Impresionant. Jos palaria in fata vecinilor de la sud. La noi la federatie se vede? Scuze, uneori incep sa vorbesc singura.

32. Matej Falat (SVK) ultimul, pe 26.

33. Yuri Danilochkin (BLR) locul 22.

34. Jaroslav Babusiak (SVK) locul 25.

35. Michal Klusak (POL) o ia inainte slovacului. Tot 25.

36. Igor Laikert (BIH) locul 29, penultimul.

37. Robert Rode (LAT) abandon

38. Dmitriy Koshkin (KAZ) locul 30.

39. Mirko Deflorian (MDA) he, he. Locul 22!

40. Rostyslav Feshchuk (UKR) locul 31.

41. Taras Pimenov (KAZ) inchide si cursa si clasamentul.

Pe primele trei locuri ii avem pe Svindal, Feuz si Innerhofer, nimic suprinzator pana aici, poate doar putin pozitia atat de buna a lui Feuz, cei trei fiind totusi departajati de mai bine de o secunda. Favoriti pentru victorie insa sunt schiorii de pe 5 si 6, Ondrej Bank si Silvan Zurbriggen, cu o sansa in plus pentru acesta din urma. Mansa de slalom va incepe la 15:00.

Publicitate

2 păreri la “Super-combinata masculina din Garmisch-Partenkirchen – prima mansa LIVE

  1. Pai este buna pana acum, nu? Destule surprize, astept cu sufletul la gura slalomul (ca Eurosport ne-a taiat mai devreme macaroana).
    Pana la urma i-a prins bine botezul lui Bit 🙂

Comentariile nu sunt permise.