Super-combinata masculina din Garmisch-Partenkirchen – mansa a doua LIVE

A mai ramas doar putin mai mult de o ora pana la aflarea celui de-al treilea campion mondial al baietilor. Cu Zurbriggen, Bank si Svindal ca favoriti principali, mansa a doua ramane interesanta. Mai intai pentru ca partia de pe Gudiberg se afla intr-o stare dezastruoasa dupa spusele celor de la fata locului (nu stiu, s-ar putea sa fie pe versantul insorit), apoi pentru ca este abrupta si favorizeaza greselile ireparabile. Miller, Ligety, Raich, Jansrud pandesc. Desi cine stie, s-au mai vazut surprize, nu mai departe de azi dimineata. S-o urmarim impreuna de la 15:00.

Zapada e un pic moale, dar la coborarea cu camera pare inca ok.

Stiti ce diferenta de lungime este intre schiurile de coborare si cele de slalom? Juma’ de metru. Baietii trec acum de la 2.15 m la 1.65 m.

30. Igor Laikert (BIH) nu-i pasiv, doar inabil. Termina si va fi in clasament.

29. Tim Jitloff (USA) ca tehnician de Cupa Mondiala esuat in prima mansa printre concurentii exotici, face cinste renumelui sau, punand peste 7 secunde intre el si bosniac.

28. Martin Vrablik (CZE) cu un slalom rezonabil trece pe 2.

27. Jaroslav Babusiak (SVK) aproape ca cehul. Locul 3.

26. Michal Klusak (POL) calca a doua poarta si urca in hop-hop-urile strigate din jur inapoi, ca sa termine cursa. Bineinteles ca ultimul.

25. Roger Vidosa (AND) calca si se intoarce cale de doua porti. Va fi in spatele polonezului. Da.

24. Tin Siroki (CRO) foarte agresiv, dar il tradeaza oarecum tehnica. Locul 3.

23. Yuri Danilochkin (BLR) calca (cred) o poarta pe drumul spre locul 5.

22. Mirko Deflorian (MDA) un pic obosit, pierde exact avantul din coborare si avem doi lideri.

21. Nikola Chongarov (BUL) incepe hotarat, virajele vin un pic prea repede pentru el, ramane pe spate, cade, se culege de pe jos si termina cursa. Locul 8 (bielorusul e inca in clasament).

20. Ferran Terra (SPA) prinde a treia pozitie. Bun!

19. Björn Sieber (AUT) tanarul austriac se descurca mai mult decat onorabil, ataca, e activa, accelereaza pana la final si preia conducerea.

18. Lars Elton Myhre (NOR) din elicopter pista pare inca in stare foarte buna. Doar cateva porti au santuri in jur. Myhre schiaza cel mai bun slalom de pana acum si se detaseaza la doua secunde de concurentii ce au terminat deja combinata.

17. Joachim Puchner (AUT) lupta, nu-i curat, are pe ici pe colo probleme de balans, dar termina pe 2.

16. Natko Zrncic-Dim (CRO) risca mult, e aruncat in lateral inca din primele viraje de pe abrupt, acolo pierde mult timp, dupa aceea pana jos doar cateva sutimi. Locul 2.

Sieber la interviu spune ca partia a fost excelenta. Temerile echipelor par sa nu se adevereasca.

15. Georgi Georgiev (BUL) nici in slalom nu e rau. Termina pe locul 3.

14. Paolo Pangrazzi (ITA) ca si in Chamonix, arata ca se pricepe si pe schiuri scurte si salveaza 15 sutimi din avansul coborarii, trecand in fata.

13. Kjetil Jansrud (NOR) cum aici nu conteaza decat medaliile, risca totul. Si face multe greseli. La inceput mai mult zboara in viraje decat schiaza. Locul 4.

12. Benjamin Raich (AUT) merge bine. Dar nu extraordinar, asa cum poate i-ar trebui pentru o medalie. Pana acum al doilea timp al mansei si deocamdata e primul.

11. Ted Ligety (USA) incepe riscand, pierde pana la primul timp intermediar jumatate de secunda. Apoi calca si nu se mai intoarce inapoi. Pentru el ar fi contat doar o medalie.

10. Bode Miller (USA) ramane pe spate dupa a doua poarta deja, atat de mult incat varfurile i-o iau in sus in aer si-l arunca afara de pe traseu.

9. Kevin Esteve-Rigail (AND) foarte, foarte cuminte si cumintenia nu e vazuta prea bine in clasament. Locul 16.

8. Dominik Paris (ITA) calca o poarta, pe care o si smulge din lacas.

7. Andreas Romar (FIN) ne arata ce repede se pierde avansul atunci cand nu tii slalomul aproape de porti. Locul 5.

6. Silvan Zurbriggen (SUI) incepe extrem de prudent, pierzand peste o zecime inca de sus. Apoi calca o poarta, in ciuda grijii cu care schiase pana acolo. Raich are o sansa la medalie!

5. Ondrej Bank (CZE) sus e putin mai bun decat Zurbriggen, pe abrup ramane cuminte, fara sa riste inutil, avansul se topeste mai iute ca zapada in soare, pe final incearca sa devina mai activ, dar e insuficient. Locul 2.

4. Peter Fill (ITA) aduce Italiei a treia medalie! Schiaza cu atata calm si relaxare, incat schiurile i se strecoara aproape de la sine printre porti. La finalul abruptului se dezechilibreaza, dar salveaza 27 de sutimi si trece in frunte.

3. Christof Innerhofer (ITA) fata de Fill mai e si activ si reuseste al saselea timp al mansei! A treia medalie pentru Innerhofer! Incredibil. Cred ca amandoi italienii vor fi pe podium.

2. Beat Feuz (SUI) e jenat evident de virajele scurte, dar nu se lasa. Lupta, lupta, lupta. Pana cand pana la urma, din pacate pentru el, calca. E dezamagit, cand isi va vedea timpii intermediari va fi si mai tare.

1. Aksel-Lund Svindal (NOR) isi apara titlul! Un slalom la fel de frumos si relaxat ca al lui FIll, fara aspiratii la ce nu stie. Trece cu bine peste toate greutatile si pastreaza aproape intregul avantaj al coborarii. Mai mult decat meritat acest aur.

31. Rostyslav Feshchuk (UKR) locul 24.

32. Dmitriy Koshkin (KAZ) atat de depasit de slalomul acesta, incat dupa ce rateaza o poarta nu se mai intoarce, chiar daca ar fi fost putin de urcat.

33. Matej Falat (SVK) locul 24.

34. Taras Pimenov (KAZ) locul 26.

Aksel Lund Svindal nu strica traditia si castiga aur pentru Norvegia, in timp ce Christof Innerhofer, starul masculin indiscutabil al acestor Mondiale, isi completeaza colectia cu argintul ce-i lipsea. Bronzul este al unui alt italian, Peter Fill, ce consfinteste un podium cum nu cred sa mai fi fost altul pana acum. Plin doar cu vitezisti. Primul tehnician, Benjamin Raich, se opreste chiar langa el. Nu stiu daca ati observat, dar Austria a avut la fiecare proba exact un schior in primii 4. La fete a fost de fiecare data locul 1, la baieti o data 2, de doua ori 4. Cand n-a ajuns la austrieci, medalia de tinichea a fost acontata de prietenii lor, elvetienii. Una dintre ciudateniile acestor mondiale.

Cronicile restante (coborarea fetelor si mansa aceasta) din pacate nu le voi putea pune decat miercuri. Inainte de proba pe echipe. Pana atunci imi iau ramas bun de la voi.

Publicitate