La 14:00 incepe si cam in 30-45 de minute vom afla. Cine este noul campion al slalomului urias? Sau ramane cel vechi, Carlo Janka? Elvetianul are nu numai o intarziere de jumatate de secunda, ci si cinci adversari ce spera sa se interpuna intre el si subiectul aparat barbateste pe partie. Nu se poate spune ca unul are sanse cu adevarat mai mari decat ceilalti, desi Aksel Lund Svindal si Philipp Schörghofer au de partea lor avansul de doua zecimi. Insa Ivica Kostelic e mai pornit pe fapte mari decat atunci cand a plecat din Garmisch, surprinzand pe toata lumea prin renuntarea la singurul titlu ce fusese atribuit unanim antecursa, cel din super-combi. Ted Ligety e inca puternic, ultimele doua esecuri au fost doar intamplari, iar Didier Cuche face minuni chiar si cu stanga intepenita in ghips.
Dupa cum e foarte posibil sa vina cineva din urma. Tessa Worley a dovedit ieri ca se poate recupera mult. Caci intre timp e si mai cald decat de dimineata si cine incepe mai devreme, astazi nu e chiar copilul ghinionului.
Traseul e ca si la fete cu mai multe curbe, montat de nimeni altul decat antrenorul lui Philipp. Dar nu numai lui i se potriveste, ci si lui Ted Ligety.
30. Samu Torsti (FIN) ajunge jos, nu fara greseli.
29. Marc Berthod (SUI) problemele incep de sus, clasa ii permite sa mareasca avansul.
Abruptul pare foarte dificil in aceasta mansa.
28. Andreas Romar (FIN) locul doi.
27. Bode Miller (USA) se chinuie din nou pe alocuri, dar lasa schiurile sa lunece in stilul cunoscut si trece primul linia de sosire.
26. Matic Skube (SLO) locul 3.
25. Stephan Görgl (AUT) acorda prea multa atentie unei linii curate. Nu greseste, dar e lent. Locul 3.
24. Justin Murisier (SUI) isi pierde avantajul sus, dar finalul e puternic si se apropie pana la 7 sutimi de Bode.
23. Björn Sieber (AUT) prea multe viraje in care se dezechilibreaza usor. Locul 4.
22. Truls Uve Carlsen (NOR) doar locul 6.
21. Matts Olsson (SWE) munceste mult, mai ales pe abruptul greoi. Locul 3.
20. Thomas Frey (FRA) ramane pe spate intr-un viraj si trebuie sa franeze enorm ca sa mai prinda urmatoarea poarta. Locul 11.
18. Davide Simoncelli (ITA) cursa muncita si la el. Locul 4.
18. Romed Baumann (AUT) pierde timp mai ales pe mijloc, dar conserva viteza din abrupt in platul final si recupereaza ce pierduse, devenind noul lider.
17. Stefan Luitz (GER) inceput frumos, cu suflet si ambitie. Din pacate greseste prea mult si coboara pe pozitia 12.
16. Markus Sandell (FIN) sus are un viraj prea dur, dar restul cursei e mai buna decat a lui Baumann si trece in frunte.
14. Sandro Viletta (SUI) pierde prea mult timp. Locul 10.
14. Leif Kristian Haugen (NOR) e interesant de vazut ce mult se aseamana stilurile schiorilor pe natiuni. Arata ca un Svindal mai nesigur pe el. E drept ca e si la fel de mare. Sau chiar mai mare? Locul 5.
13. Fritz Dopfer (GER) schiaza bine, prinde iute ritmul, virajele ii ies perfect, dar pierde sus ceva, apoi pe final un sfert de secunda, care nu e mult, insa la intervalele mici din fruntea clasamentului, suficient doar pentru locul 5.
12. Ondrej Bank (CZE) lupta cu denivelarile multe, altfel insa nu face greseli. Dar concentrat pe ramanerea in picioare pe valuri, nu-i mai ramane timp pentru un atac eficient. Locul 8.
11. Manfred Mölgg (ITA) pierde si el, in ciuda unui pasaj median foarte bun. Locul 7.
10. Thomas Fanara (FRA) cu el intram in alta liga. Il ia fara probleme pe finladez, desi suprafata partiei nu e mai blanda si-l solicita. Dar are stiinta compensarii acestui neajuns.
9. Kjetil Jansrud (NOR) frumos, desi nu lipsit de dificultati. Care distrug avansul pana la ultimele 3 sutimi.
8. Gauthier de Tessieres (FRA) sus foarte bun, jos insa ii dispare avantajul fara sa fie clar de ce. Locul 3.
7. Cyprien Richard (FRA) lupta fantastic, nu-i pasa de impiedicari, trece peste ele si nu se lasa, reusind al doilea timp al mansei, cu care preia conducerea.
6. Carlo Janka (SUI) mijlocul il strabate in stil Bode. Inacurat, dar spectaculos si rapid, finalul insa cere mai multa actiune decat poate livra elvetianul si pica pe 4.
5. Didier Cuche (SUI) nu am cui canta ode. Pare sa se miste prin mal, asa greoi devine de la abrupt pana jos. Locul 5.
4. Ted Ligety (USA) incepe cu un derapaj. Apoi insa apasa pedala, intra in ritm, stapaneste suveran abruptul. La iesire pare totusi pasager pe schiuri timp de doua viraje si intr-adevar cronometrul confirma pierderea tipului. Ii raman totusi 8 sutimi si e primul deocamdata.
3. Ivica Kostelic (CRO) se zbate inutil, nu prinde deloc un ritm bun. Locul 11.
2. Philipp Schörghofer (AUT) nu are schiuri la fel de rapide ca Ligety, nici macar ca ale lui Richard. De gresit nu gresteste, dar pierde jumatate de secunda. Locul 3.
1. Aksel-Lund Svindal (NOR) probleme pe abrupt, e tot mai dificil de schiat acolo, sunt curioasa ce vor face urmatorii. Timpul pierdut acolo se dovedeste decisiv, incheind doar pe locul 4.
Philipp Schörghofer, cel de care pana acum doua saptamani nu auzise mai nimeni, castiga medalia de bronz, Cyprien Richard se bucura de argintul ce-i incoroneaza sezonul foarte bun, in timp ce Ted Ligety reuseste inca o cursa de aur, cinci ani dupa cea in care devenea campion olimpic.
Bode Miller a avut cel mai bun timp al mansei secunde ;)!
Da, cand a schiat el n-am avut cum sa stiu ca e imposibil de mers curat pe abrupt. Toata lumea s-a chinuit acolo.
Mi s-a facut dor de Bode care castiga sau iesea. Ce nebunie de schior!