Si-au ramas doar doua. Sau nu?

Marlies Schild, castigatoare a cinci etape din cinci terminate in acest sezon, lidera a Cupei Mondiale la slalom. Tanja Poutiainen, regina constantei, de cinci ori pe podium, o data cel mai sus, de doua ori langa el, locul doi in clasamentul general al disciplinei. Maria Riesch, campioana mondiala din Val d’Isere, campioana olimpica din Whistler, pe podium in toate cele cinci etape terminate, o data cel mai sus, de patru ori pe locul secunda, a treia in clasamentul probei.

Trei carti de vizita impresionante, ce fac dificila alegerea unei favorite la titlul ultimei probe a fetelor de la aceste mondiale. Maria este clar favorita publicului. Este de loc chiar de aici, din Garmisch-Partenkirchen, partia pe care schiaza acum e partia copilariei si dupa doua bronzuri, toata lumea asteapta de la ea aurul. Care oricat de aproape l-or fi vazut suporterii, tocmai s-a indepartat putin dupa prima mansa.

Marlies Schild a deschis-o. Fara sa atace nesabuit, mai ales ca prima fiind, a orbecait putin, neavand informatii de pe traseu despre pasajele cu capcane. A trebuit sa se bazeze numai si numai pe inspectia partiei. N-a dat totul, a stiut asta si s-a temut putin cat timp si-a asteptat adversarele sa ajunga si ele jos.

Tanja Poutiainen, a sasea la start, a stiut deja ca poate ataca si s-a avantat fara retineri in cursa. Chiar a prins-o la un moment dat pe Marlies din urma pe traseu. Dar jos, unde austriaca a inceput in sfarsit sa riste a pierdut-o din nou. Nu si din vedere, are doua doua zecimi de recuperat.

Cam asta a fost. Maria a smuls oftaturi adanci din publicul aprins de sperante ce a pornit harmalaia odata cu startul ei. Fiecare greseala un oh lung venit din adancul a mii de inimi. Acum sta departe, la aproape o secunda de Marlies, si cu patru adversare intre ea si obiectivul zilei. Irecuperabil in conditii obisnuite. Dar n-ar fi prima data cand furia pe ea insasi si propriile ratari i-ar da aripi. In Semmering tot asa, a gresit stupid in prima mansa si apoi a fost cu doua secunde mai rapida decat Marlies. Care atunci s-a aflat mult mai in fata si n-a pierdut victoria. Asa ca poate n-ar trebui sa o taiem de pe lista.

Inaintea ei mai sunt Maria Pietilä-Holmner, singura din afara trioului de baza ce se mai poate lauda cu o victorie de sezon si surpriza Kathrin Zettel, care din toamna pana acum a fost de o mediocritate elitista, daca putem alatura cei doi termeni. Adica a terminat undeva relativ in fata, intre primele zece, dar fara sa impresioneze prin nimic in afara de cumintenia cu care interpreteaza partitura dansului printre porti, ca un robotel harnicut. Azi a parut in sfarsit sa-si fi adus aminte ca anul trecut s-a batut pana in ultima clipa pentru globul de cristal.

Doua vorbe entuziasmate despre Sandra Narea. Nu va uitati la cele aproape zece secunde intarziere si nu strambati din nas la dublul standard pe care i-l aplic ei si lui Nan. Sandra a avut numarul 88 la start. Numerele de la 31 in jos (de fapt un pic dupa 31, acolo sunt rezervate cateva pozitii pentru fetele ce merg bine in toate disciplinele si nu-s specialiste in proba zilei) se acorda conform clasamentului FIS. O clasare mai sus cu 40 de pozitii, chiar si datorata partial celor 20 de abandonuri dinaintea ei, e o imbunatatire uriasa in raport cu concurenta. Pe care ar fi depasit-o probabil si in alte concursuri de s-ar fi inscris impreuna cu ele. Dar ea a mers la alte concursuri, mai serioase, mai solicitante si in primul rand mai oneste. Rezultatul se vede acum. E prima romanca ce ramane in cursa si dupa prima mansa. Bafta in cea de-a doua, Sandra!

Iulia Craciun a abandonat undeva in prima treime a traseului.

Clasamentul primei manse:

1. Marlies Schild (AUT) 52,69
2. Tanja Poutiainen (FIN) 52,90
3. Kathrin Zettel (AUT) 53,30
4. Maria Pietilä-Holmner (SWE) 53,48
5. Maria Riesch (GER) 53,49
6. Michaela Kirchgasser (AUT) 53,93
7. Nicole Hosp (AUT) 54,22
8. Tina Maze (SLO) 54,26
9. Manuela Mölgg (ITA) 54,37
10. Nastasia Noens (FRA) 54,56
11. Frida Hansdotter (SWE) 54,66
12. Susanne Riesch (GER) 54,88
13. Sarah Schleper (USA) 54,93
14. Fanny Chmelar (GER) 55,07
15. Sarka Zahrobska (CZE) 55,11
16. Irene Curtoni (ITA) 55,25
16. Veronika Zuzulova (SVK) 55,25
18. Tessa Worley (FRA) 55,47
18. Sandrine Aubert (FRA) 55,47
20. Denise Feierabend (SUI) 55,68
21. Anne-Sophie Barthet (FRA) 55,80
22. Nicole Gius (ITA) 55,97
23. Resi Stiegler (USA) 56,08
24. Ana Jelusic (CRO) 56,27
25. Wendy Holdener (SUI) 56,48
26. Katharina Dürr (GER) 56,68
27. Emelie Wikström (SWE) 56,72
28. Anna Goodman (CAN) 56,97
29. Erin Mielzynski (CAN) 57,36
30. Jana Gantnerova (SVK) 57,57
47. Sandra Narea (ROU) 1:02,38
Iulia Craciun (ROU)
Publicitate

2 păreri la “Si-au ramas doar doua. Sau nu?

Comentariile nu sunt permise.