Ce-au zis baietii dupa slalomul de la GAP 2011

Jean-Baptiste Grange (FRA) – campion mondial: „Sunt mai mult decat fericit. Mai ales cand ma gandesc la cat de greu mi-a fost in 2009. Atunci am fost favorit la aur si la final am ramas fara nimic. Ulterior n-a fost usor sa-mi revin si de aceea sunt atat de fericit acum. A urmat si accidentarea la genunchi, cu un drum lung pentru refacere. In ultimele zile m-am concentrat exclusiv pe aceasta cursa. Sa atac si sa trec linia de sosire. Intre manse a fost cumplit, cu atata presiune, mai multa decat la Cupa Mondiala. Am stiut ca zapada nu era intr-o stare prea buna. A trebuit sa ma limitez la ganduri despre cum sa schiez rapid si sa fiu agresiv, caci daca as fi lasat sa-mi zboare mintea la medalii, la presiune, atunci n-ar fi fost bine. In timpul mansei a doua nu m-am simtit confortabil. Mi-am repetat numai sa lupt pana la capat si am dat totul pana la linia de sosire. La finis n-am stiut daca a fost destul si daca am ajuns primul sau nu. Asa ca momentul in care am vazut 1, a fost cu atat mai frumos. E un cadou minunat. Am dat enorm ca sa-l obtin. E perfect.”

Jens Byggmark (SWE) – medalie de argint: „Sunt super-fericit, am muncit atat de mult pentru medalia aceasta. Nu stiu cum am reusit. Insa asa cum am anuntat intre manse, am concurat pentru o medalie. Acesta este motivul pentru care am venit toti aici. Asa ca nu m-am gandit decat ca trebuie sa schiez repede. E incredibil. Nu mi-a pasat de santuri, m-am concentrat doar la cum am schiat. In partea abrupta a fost dificil. Dar am stapanit bine pasajul. Iar acum am o medalie minunata. Am avut atat de mult probleme in ultimii ani. Ajunsesem sa concurez cu numarul 46 in Cupa Mondiala, iar acum sunt inapoi.”

„Problemele au aparut dupa ce FIS a schimbat in regulament distanta dintre porti si lungimea schiurilor. Dintr-o data n-am mai putut face nici un viraj cum trebuie. M-am simtit pierdut, ajunsesem sa concurez pe partii proaste, cu numere de pana la 56. Si totusi nu m-am dat batut. Sunt destul de incapatanat si am continuat sa cred in potentialul meu. N-am putut crede ca mi s-a incheiat cariera la 24 de ani, inainte de a incepe. Am invatat multe in aceasta perioada si cred cu convingere ca am revenit ca sa raman la varf pentru mult timp de acum inainte.”

Manfred Mölgg (ITA) – medalie de bronz: „Mansa secunda a macinat foarte tare nervii. Nu e niciodata usor sa fii la start ca al doilea clasat si sa faci si o cursa buna. Dar am reusit, desi a fost greu sa raman in interiorul urmelor din zapada. Cumva m-am simtit totusi bine. Dupa multe luni de munca dura, am castigat medalia.”

Mario Matt (AUT) – locul 4: „La mondiale nu vrea nimeni sa termine pe locul 4, asta e clar. Dar daca ma uit in urma, cum luam startul in decembrie in Cupa Europei cu numere mai mari de 50, vad cat de mult am luptat pentru revenire si pot fi multumit. Mi-am propus sa risc totul, chiar si un abandon. Am luptat de sus pana jos si nu am ce sa-mi reprosez. Dar a fost extrem de dificil, nimeni nu s-a simtit bine pe partia asta. Zapada este complet moarta si a mai avut apoi si apa turnata peste. In mod normal, poti face virajele doar din canturi, pe zapada asta insa nu s-a putut. Medalia am pierdut-o in prima mansa. Din pacate nu m-am simtit la fel de confortabil ca la antrenamentele din ultima vreme. Intre manse am schimbat schiurile si asa am mers mai liber si am putut sa ma misc mai bine intre porti. Traseul a fost de fapt foarte rapid, dar conditiile nu au permis sa lasi schiurile sa lunece. Cine n-a dozat cum trebuie, a zburat pe loc afara.”

„A fost aproape imposibil sa mai recuperez intarzierea primei manse, a fost prea mare. Insa speranta moare ultima, caci un-doi se poate intampla ceva intr-un slalom. Am sperat pana in ultima clipa sa ajung pe podium. S-a vazut la Grange cum a avut nevoie de avantajul mare al primei manse ca sa termine primul, totusi a meritat sa devina campion mondial. E in varf de forma. Ma bucur pentru succesul lui Jens Byggmark. Si el a trecut printr-o lunga perioada dificila. Iar pe Manfred Mölgg nu pot decat sa il felicit. Cat despre mine, acum stiu ca pot castiga curse din nou. Poate voi reusi chiar in cursele ce urmeaza sa inchei doua manse bune.”

Naoki Yuasa (JPN) – locul 6: „Vreau sa fiu rapid pe toate partiile, indiferent de conditii. Aici nu a fost chiar asa rau. A fost zapada moale, dar nu ma pot plange, fiindca a fost moale pentru toata lumea si trebuie sa fim rapizi pe orice zapada.”

Manfred Pranger (AUT) – locul 9, campion mondial in 2009: „Mi-am propus mult, am riscat, insa anul acesta pur si simplu lucruri nu functioneaza asa cum mi-as dori. Intregul sezon a lipsit un ceva anume. In ultimele doua zile antrenamentele au fost foarte bune si am venit cu moralul ridicat. Dar cumva iar n-a mers. Si in loc de al doilea sau al treilea, am incheiat al noualea. Stiu ca ma straduiesc degeaba pe zapada asta. Am testat materiale in prostie in ultimele trei saptamani si n-a folosit la nimic. Poate ar trebui sa-mi vad de tehnica si sa astept pana vine frigul si se intaresc partiile.”

Publicitate