Super-combinata feminina din Aare – prima mansa LIVE

Cu doar trei super-combinate programate pe sezon, cu ianuarie dat peste cap de vremea nazuroasa, nu-i de mirare ca azi vedem abia a doua etapa din aceasta discipline. Apropo, etapa anulata in Sestriere a fost reprogramata pentru vinerea viitoare in Tarvisio, unde o va prinde si Edit Miklos. In Suedia nu a mers, asa ca ne intalnim doar cu fetele obisnuite. La -25 de grade! Cel putin atatea au fost la antrenamentele de coborare, ambele castigate de Anja Pärson, ambele avand-o pe Lindsey pe podium, primul si pe Maria, care in al doilea, la fel ca foarte multe alte fete, a ratat o poarta. Ca sa nu creeze probleme si in cursa, poarta a fost usor deplasata dupa antrenament. Etapa e un pas important in lupta pentru globul disciplinei, unde conduce Lindsey, dar si in cea pentru globul mare. Maria are 156 de puncte avans si sanse mari sa-l pastreze si de luni incolo, mai ales daca face astazi o cursa buna. Cele doua manse sunt programate de la 11:30 si 14:30. Va astept sa o urmarim si comentam impreuna aici pe prima.

Astazi a dat primavara si peste Suedia. Desi nu peste tot. La start sunt 5 grade. Cu plus. La finis sunt -7! Oricum, mult mai cald decat ieri. In antrenamente zapada a fost foarte agresiva, astazi sus e zahar curat. Jos a ramas compacta si agresiva, ceea ce va face dificila alegerea unor schiuri potrivite.

Prima mansa nu este ca in Garmisch de coborare, ci un super-urias. Are multe schimbari de ritm, nu atat din cauza portilor, ci a terenului variat, cu multe sarituri. Asa il descrie Alexandra Meissnitzer care a facut cursa de deschidere, cu camera tv.

Si incepe.

1. Isabelle Stiepel (GER) schiaza defensiv si se mai si dezechilibreaza din cand in cand. Dar termina.

2. Leanne Smith (USA) nici ea nu e scutita de probleme in partea inferioara. Dar o depaseste clar pe nemtoaica.

3. Laurenne Ross (USA) sub asteptari, doar locul 3.

4. Margret Altacher (AUT) cursa foarte buna, doar pe final pierde putin linia inainte de ultima saritura. Prima cu peste o secunda avans.

5. Margot Bailet (FRA) incepe bine, dar de indata ce apar virajele, le ia foarte larg si pierde enorm. Locul 4.

6. Marion Pellissier (FRA) incheie virajele foarte mult sub porti, ceea ce o costa mult. Locul 3.

7. Jessica Lindell-Vikarby (SWE) are o pozitie defensiva. Incepe sa greseasca si nu se mai opreste. Incheie prematur dupa ratarea unei porti.

8. Fabienne Suter (SUI) nici ea nu se apropie de austriaca, locul 4.

9. Denise Feierabend (SUI) locul 6. Care-i bun pentru o slalomista, desi intarzierea fata de lidera e mare.

10. Johanna Schnarf (ITA) nu reuseste sa tina o linie buna, la corectari e fortata sa franeze si timpul zboara. Locul 7.

11. Nicole Hosp (AUT) schiaza frumos si curat, chiar daca mai era loc de atac. Locul 2, cu 13 sutimi intarziere, iar la slalom e mai puternica decat majoritatea adversarelor. Posibil podium la orizont.

12. Dominique Gisin (SUI) nu greseste, dar nici nu e rapida. Locul 3, la 85 in spate.

13. Marie Marchand-Arvier (FRA) sus nu merge rau, desi virajele ii sunt mai apasate decat la Nicki Hosp, ceea ce se oglindest si in timpul pierdut putin cate putin. Finalul insa e complet in afara linie ideale. Locul 5.

14. Julia Mancuso (USA) incredibila. Julia ataca si de sus pana jos nu se ridica deloc din pozitia ghemuita. 85 de sutimi avantaj fata de timpul care pana acum a fost deja indepartat de aspiratiile celorlalte schioare!

15. Marusa Ferk (SLO) locul 8.

16. Anna Fenninger (AUT) cursa foarte buna. Inceputul pasajului tehnic e mai lent decat al Juliei, dar in a doua jumatate recupereaza schiind foarte activ si se apropie la 5 sutimi de americanca.

17. Anja Pärson (SWE) devine palpitant. Inceputul este puternic. Are toti timpii intermediari pe verde si desi in a doua jumatate mai pierde, trece pe primul loc. Cu trei sutimi avantaj.

18. Michaela Kirchgasser (AUT) combinatoriste aflata in grupa de elita datorita slalomului. E normal sa piarda, important pentru ea e sa nu piarda prea mult. Si nu o face. Locul 5, la sub o secunda in spatele Anjei. Excelent!

19. Lindsey Vonn (USA) bine ai revenit Lindsey! Ca pestele in apa. Toti timpii mai buni decat ai Anjei, finalul e fantastic, acolo mareste avantajul pana la 42 de sutimi! Si asta desi pe tot parcursul a data in santurile sapate de schioarele dinainte.

20. Maria Riesch (GER) jos palaria. Singura ce se tine de Lindsey. Finisul a fost chiar mai rapid decat al lui Lindsey!

21. Elisabeth Görgl (AUT) in antrenamente n-a mers bine, astazi insa e la fel de buna ca Maria. In afara de finis, unde pierde putin. Locul 3.

22. Tina Maze (SLO) nu merge rau, nu greseste, dar in lupta de la varf n-are nici un cuvant de spus. Locul 7.

23. Wendy Holdener (SUI) starul de maine termina azi doar pe 21.

24. Nadja Kamer (SUI) cursa buna a elvetiencei, chiar daca nu-i va folosi la urma, caci in slalom nu se simte prea bine. Locul 7.

25. Lara Gut (SUI) risca enorm. La mijloc insa ramane pe spate la aterizarea unei sarituri, pana la finis se mai aduna cateva zecimi la intarziere. Locul 9.

26. Andrea Fischbacher (AUT) doua viraje cu greseli si imediat intarzierea mare spune prezent. Locul 11.

27. Marie-Michele Gagnon (CAN) locul 22.

28. Elena Curtoni (ITA) locul 14, foarte bun pentru campioana mondiala a junioarelor in super-G.

29. Daniela Merighetti (ITA) isi saboteaza cursa foarte buna cu o clipa de neatentie la final, cand sare mult intr-o parte. Locul 9.

30. Lotte Smiseth Sejersted (NOR) locul 16, bun si pentru ea. E inca doar o copilita.

31. Viktoria Rebensburger (GER) locul 11. E atat de jos in clasamentul FIS pentru ca a sarit peste super-combinata din Garmisch si acolo au apucat sa o depaseasca schioare mai slabute.

32. Maria Pietilä-Holmner (SWE) una din cele mai bune slalomiste, dar asa intarziere nu are cum sa recupereze. Ultima.

33. Tessa Worley (FRA) se extinde si ea in specialitati straine si termina pe 19!

34. Marianne Abderhalden (SUI) locul 16 si stie si un pic slalom.

35. Ingrid Jaquemod (FRA) locul 27.

36. Fränzi Aufdenblatten (SUI) locul 20.

37. Marion Rolland (FRA) loclu 27.

38. Sara Hector (SWE) locul 30.

39. Regina Mader (AUT) locul 16!

40. Emelie Wikström (SWE) ramane cu greutatea pe schiul interior, derapeaza si cade.

Lindsey conduce dupa mansa de super-G cu un avantaj subtire. Prea subtire ca sa fie inca favorita la victorie, Maria Riesch fiind clar o slalomista prea buna pentru a fi depasita fara sa greseasca grav. Interesanta va fi mansa si din punctul de vedere al restului schioarelor care au intarzieri pana intr-o secunda si jumatate, foarte multa lume pastrand sanse la o clasare pe podium. Inclusiv ocupanta locul 3, Elisabeth Görgl, care in acest sezon a mers acceptabil si in cea mai tehnica proba.

Publicitate