Ce-au zis fetele dupa coborare

Lindsey Vonn (USA) – castigatoarea coborarii din Aare: „Traseul de astazi a fost dur si a avut cateva viraje dificile. Imi place zapada din Aare, este la fel cu cea din Colorado. Sunt obisnuita cu partiile scandinave si pentru ca sotul meu are rude in Norvegia. Fiecare schior are stilul propriu si toti avem partii favorite. Cea din Aare se pare ca mi se potriveste. Luminozitatea a facut cursa si mai dificila, dar si eu si Maria am avut o evolutie buna.”

„Dupa Garmisch am avut nevoie de o pauza atat din punct de vedere menta, cati si fizic si pauza aceasta a avut exact efectul de care am avut nevoie. Acum schiez asa cum stiu ca pot, sunt concentrata si inapoi in varful podiumului. Maria este mult inainte in clasamentul general. In momentul de fata schiaza exceptional. Tot ce mai pot face eu este sa incerc sa castig curse.”

Tina Maze (SLO) – locul 2: „Ma simt mai bine decat ieri si sunt foarte fericita de acest loc doi. N-am mai concurat in probele de coborare de doi ani, m-am antrenat mult si acum simt probele de viteza mai natural. Am fost rapida si in antrenamente si cred ca am facut o cursa buna si astazi. N-am simtit ca pot controla bine linia, fiindca zapada a fost altfel decat ieri si a avut foarte multe denivelari. Sus am facut o greseala si imediat mi-am dat seama ca nu va fi destul pentru o victorie. Ar fi frumos sa o pot invinge o data pe Lindsey intr-o coborare.”

Maria Riesch (GER) – locul 3: „Am mers bine in ciuda traseului solicitant. Nu a fost o cursa usoara si a fost dificil sa gasesc o linie perfecta. A fost greu sa intorc schiurile la timp in viraje si pe damburi, din cauza felului in care a fost montat traseul, dar per total imi place si partia si zapada de aici din Aare. In clasamentul general nu e inca nimic definitiv. Sper ca anul acesta sa castig in sfarsit globul mare. Il merit.”

Elisabeth Görgl (AUT) – abandon: „Am facut gresit virajul astazi. La inspectie m-am gandit sa merg altfel, din pacate nu a iesit.”

Publicitate