Ce-au zis fetele dupa super-urias

Maria Riesch (GER) – castigatoarea super-uriasului din Aare: „Rezultatul de astazi reprezinta ceva deosebit pentru mine. E fantastic sa castig un super-urias dupa ce ultima victorie fusese in urma cu 3 ani! E deja a sasea victorie a sezonului. Traseul a fost bun, dar a trebuit sa lupt din rasputeri. A fost o cursa dificila din cauza vizibilitatii proaste. A necesitat determinare si atac de la start pana la finis. Dupa abandonul Anjei am incercat sa raman concentrata. Nu-mi puteam permite sa ma las afectata. In portiunea superioara am fost putin mai rapida decat Lindsey. Panta finala nu mi-a iesit la fel de bine. Am avut si noroc la sfarsit. Insa uneori e nevoie si de asa ceva. Sunt foarte bucuroasa ca astazi a fost de partea mea.”

„Dupa acest weekend extraordinar am sperante mari. Nu m-am asteptat sa-mi maresc aici avansul fata de Lindsey. Am sperat doar sa nu pierd prea mult. Cand colo am reusit s-o inving pe Lindsey de doua ori. Victoria de vineri din super-combinata a fost importanta pentru moral, dupa perioada mai dificila din timpul Campionatelor Mondiale. Acum, cu avantajul marit, lucrurile arata bine pentru mine. Totusi mai sunt noua curse si se mai pot intampla multe. Dar daca nu pierd prea mult in Tarvisio, atunci sansele sa castig globul mare de cristal vor creste de la cursa la cursa.”

Lindsey Vonn (USA) – locul 2: „Am crezut ca am facut o cursa buna, din pacate am pierdut la o sutime de secunda, care e cat o pocnitura din degete. Asta e viata. E frustrant, mai ales in acest moment, cand luptam eu si Maria pentru titlul general. O singura sutime, costa 20 de puncte. Ar fi fost frumos daca am fi putut fi macar la egalitate. Dar altfel sunt multumita, o sutime e un fleac. Sunt multumita de cursa facuta. Jos am schiat putin mai bine decat Maria, totusi am pierdut. Inca de la timpii intermediari mi-am dat seama ca va castiga Maria.”

„Va fi dificil sa-mi apar titlul general, dar inca mai e posibil. In sport se poate intoarce foaia rapid. Eu voi face tot posibilul, ma voi concentra si apoi vom vedea ce se intampla. Lupt mai departe si nu ma dau batuta, chiar daca situatia arata foarte bine pentru Maria. Ea stie asta si eu stiu asta. E incredibil cum schiaza in prezent.”

Julia Mancuso (USA) – locul 3:”Traseul a fost tehnic si rapid, anumite pasaje au trebuit schiate cu cap, dar si sa ataci. Prezenta pe podium e intotdeauna o bucurie. Am ratat-o de doua ori in Cortina si ma bucur ca am reusit aici.”

Nicole Hosp (AUT) – locul 4: „A fost minunat sa pot sta pe locul liderei din nou. Putin stresant, dar primesc cu bucurie acest mic neajuns. Am pierdut prea mult timp in partea superioara, unde n-am intrat in ritm. Super-uriasul a fost intotdeauna o disciplina care mi s-a potrivit. E fantastic ca dupa doi ani de pauza, cu atat de putin antrenament special, sa mearga atat de bine. In anii care vin ma voi pregati mai mult si ma voi pune cu cele doua care au dominat aici. In Aare am avut si pana acum mult succes, aici am sarbatorit si singura mea victorie in super-G. De aceea revin aici intotdeauna cu placere. Pentru saptamanile care vin mi-am propus sa mai fac cateva curse bune de super-urias si regasesc calea spre varf in slalomul urias.”

Lara Gut (SUI) – locul 5: „Sunt un pic necajita ca mi-au lipsit doar 8 sutimi. Ar fi fost fain sa termin din nou pe podium. Dar am facut una sau doua greseli prea mult. Insa sunt multumita de evolutia mea.”

Dominique Gisin (SUI) – locul 6: „Nu a lipsit mult pentru podium, dar micile detalii au facut diferenta. Am alternat pasajele bune cu cele mai proate. Spre deosebire de super-G-ul de la super-combi, de vineri, astazi am atacat mai mult si asta a fost bine.

Publicitate