Super-combinata feminina din Tarvisio – prima mansa LIVE

Astazi se acorda globul de cristal in proba super-combinata. Singura disciplina lipsa din program in finalele din Lenzerheide are a treia si ultima aparitie in calendarul sezonului. Este de fapt recuperarea etapei pierduta din cauza vremii in Sestriere. Vreme ce pana acum n-a tinut cu schiul nici in Tarvisio. Miercuri, antrenamentul de coborare a avut startul mai jos decat cel original, ieri dupa ce a nins peste noapte, s-a anulat. Organizatorii au tinut sa-l desfasoare de la startul initial, l-au amanat ca sa dea timp voluntarilor sa curete zapada din partea superioara, dar la ora la care acestia au terminat, s-a pus din nou ninsoarea. Sa vedem ce vom avea astazi de la 11:15 (un sfert de ora mai devreme decat fusese initial programat).

Cu doar doua etape tinute pana acum, prima castigata de Lindsey Vonn, a doua de Maria Riesch, nimeni nu s-a detasat in clasament. Maria are 145 de puncte, Lindsey 140, exact la fel ca si Lizz Görgl. Pe locul 4 este Tina Maze, dar cele 112 puncte spun ca probabil campioana se va alege dintre primele trei.

Edit Miklos e si ea la start, dar rezultatul antrenamentului nu e deloc promitator. A fost mai lenta si decat Sarka Zahrobska, care e slalomista.

Interesant este ca de fapt anul acesta trebuiau sa se tina doar super-combinate cu prima mansa de super-G. Doar reprogramarea intr-un loc in care se tine si o coborare permite o super-combinata „normala” cu coborare si slalom. Coborarea este una din cele care mie personal nu-mi plac. Foarte multa alunecare, foarte putina tehnica.

Macar are sarituri spectaculoase. Aici a cazut Lara Gut acum cativa ani inainte de linia de sosire, terminand printre primele.

1. Lotte Smiseth Sejersted (NOR) e jos.

2. Leanne Smith (USA) curajoasa si cu schiuri rapide. Peste o secunda avantaj.

3. Isabelle Stiepel (GER) pierde in special in singura portiune mai tehnica, unde americanca a mers foarte direct. Locul 2.

4. Sarka Zahrobska (CZE) foarte defensiva si asa cum era de asteptat pierde mult. Doua secunde. Ultimul loc.

5. Laurenne Ross (USA) si ea pierde pe mijloc, dar prinde locul 2.

6. Marie Marchand-Arvier (FRA) incepe mai puternic, pastreaza avantajul si pe mijloc, jos la ultima saritura nu e perfecta, dar avansul ii ramane.

7. Marie-Michele Gagnon (CAN) nu-i rau pentru o fata care n-a concurat niciodata in proba de coborare. Locul 5, a avut o saritura extrem de lunga ce a speriat-o putin, dupa care a redus tempoul.

8. Dominique Gisin (SUI) pierde deja de sus, pe mijloc dubleaza intarzierea si incheie pe 3.

Alt motiv pentru care nu-mi place coborarea de aici este ca nu are portiuni pe care sa se poata recupera intarzierile. Cel mult cateva sutimi. Cine e in urma sus, ramane si mai in urma pana jos.

9. Marusa Ferk (SLO) locul 6. Nimeni nu greseste, toata intarzierea vine din linia mai ocolita, din schiurile mai putin rapide si din tehnica lipsa de alunecare in pozitie aerodinamica.

10. Daniela Merighetti (ITA) pierde enorm pe mijloc. Locul 6.

11. Nicole Hosp (AUT) locul 9.

12. Julia Mancuso (USA) lupta, dar nu tine piept mijlocului frantuzoaicei. Locul 3.

13. Fabienne Suter (SUI) prima jumatate de secunda o pierde inca de sus, nu e de mirare ca la final i s-a mai adaugat jumatate. Locul 7.

14. Denise Feierabend (SUI) cateva probleme mici cu echilibrul, macar ea stie de unde vin cele doua secunde intarziere. Penultima.

15. Johanna Schnarf (ITA) pierde 7 zecimi in al treilea pasaj, care are o succesiune de curbe foarte largi si multa alunecare, intarziere de care nu poate scapa la final. Locul 5.

16. Anja Pärson (SWE) analilzele de luni au aratat ca durerile din Aare au fost cauzate de o accidentare mai veche, in urma suprasolicitarii. Asa ca au fost suficiente cateva zile de odihna, ca sa schieze iar in forta si astazi reuseste o cursa perfecta. Mai rapida decat Marchand-Arvier in toate pasajele, mareste distanta dintre ea si frantuzoaica pana la trei sferturi de secunda!

17. Michaela Kirchgasser (AUT) locul 12, dupa un inceput bun. Intarzierea fata de Anja cred ca e prea mare ca sa o poata intrece in slalom.

18. Elisabeth Görgl (AUT) locul 3, intarzie in fiecare pasaj.

19. Anna Fenninger (AUT) pierde chiar mai mult decat Kirchgasser! Locul 17.

20. Lindsey Vonn (USA) are o singura portiune in care pierde putin fata de Anja, cea de dupa mijloc, in rest este fantastic de rapida, finalul e de racheta. Jumatate de secunda avans.

21. Maria Riesch (GER) e buna! Nu chiar cat Lindsey, dar are doar 4 zecimi de recuperat, o nimica toata pentru o castigatoare a Cupei Mondiale in slalom. Locul 2.

22. Tina Maze (SLO) continua perioada buna, are o mica dezechilibrare intr-o saritura, linia difera de cea a lui Lindsey, dar cursa e per total buna. Locul 4.

23. Margot Bailet (FRA) uh. Ramane pe spate la saritura si cade la aterizare. Piciorul pe care s-a sprijinit a suferit un soc brutal. Din fericire se ridica.

24. Marianne Abderhalden (SUI) o cursa bunicica si locul 9.

25. Lara Gut (SUI) linia e directa si curajoasa, dar viteza ramane mica. Locul 14.

26. Elena Curtoni (ITA) locul 23.

27. Marion Pellissier (FRA) locul 17 dupa ce strica virajul dinainte ultimei sarituri.

28. Margret Altacher (AUT) si ea cade la aterizarea aceleiasi sarituri ca si Bailet. Nu pateste nimic.

29. Jessica Lindell-Vikarby (SWE) locul 23.

30. Andrea Fischbacher (AUT) locul 10, dupa o cursa buna mai ales in partea superioara.

Aici se opreste transmisia, peste doua ore urmeaza slalomul. Sansele cele mai mari la victorie le are Maria Riesch, clasata pe 2, la 4 zecimi in spatele lui Lindsey Vonn. Pe trei este Anja Pärson, sanse mai mari la locul secund avandu-le totusi Tina Maze, de pe 4. Lindsey ar putea ramane din nou in afara podiumului. Depinde cat de dificil e slalomul.

5 păreri la “Super-combinata feminina din Tarvisio – prima mansa LIVE

 1. Remarcabile au fost si coborarile Mariellei Voglreiter(AUT) plecata cu nr 43. A terminat a 6-a la 1,03 sec de Lindsey, lui Aurelie Revillet, nr 47, terminata a 7-a la 1,07 si Stacey Cook nr. 42 ajunsa jos pe 8 la 1,19 sec de Lindsey.
  Am vazut si cursa lui Edit Miklos. Parca nu-i fugeau schiurile. Viraje usor largi, ar fi putut fi mai agresiva, mai ales ca partia a fost destul de usoara, para mari provocari. A terminat la 4,5 sec de Lindsey. Vazand ce timpi buni au avut numerele mari, am sperat…Din pacate nu prinde mansa 2, dar a fost un antrenament cu spectatori bun. Sigur poate mai mult
  Nota buna comentatorului (Cred ca a fost Alexandru Poponeci)care pe la nr 25-30 a anuntat ca participa si Edit, ca a concurat pt Romania si a avut rezultate bune la probele de viteza.

 2. Am vazut si mansa de slalom a lui Edit {scuze pentru eroarea din postul precedent) Mi s-a parut un slalom destul de bun pentru un coborator. A stat echilibrata in viraje de sus pana jos, e adevarat ca n-a riscat si cred ca bine a facut pentru ca a terminat mansa de slalom la 5 sec de Tina Maze. Practic a luat de la castigatoarea mansei de slalom doar cu jumatate de secunda mai mult decat a luat de la castigatoarea mansei de coborare.

 3. Radu
  Multumesc mult pentru comentariile de completare. 🙂
  Edit a avut intotdeauna un slalom decent. De aceea a si castigat atatea titluri nationale, desi la noi nu se organizeaza cn decat pentru probele tehnice.

 4. Edit are o perioada mai slaba. Sper din tot sufletul sa-si revina si sa ajunga in primele 10 viteziste din lume, acolo unde cred ca ii este locul.

Comentariile nu sunt permise.