Ce-au zis fetele dupa super-combinata

Tina Maze (SLO) – castigatoarea super-combinatei din Tarvisio, rezultat ce i-a adus locul 2 in clasamentul final al probei: „Inainte de mondiale am avut multe probleme, de atunci incepand am multe rezultate bune. Acum am multa incredere in ce pot. Risc si schiez bine. Am crezut de multa vreme ca super-combinata e o proba ce mi se potriveste.”

„Am transformat aceasta cursa, intr-una pe teren propriu, fiindca cea din Maribor a fost anulata. Aici e locul cel mai apropiat de casa si e aproape ca acolo pentru mine. Au venit multi prieteni, familia mea si chiar si Mik, cainele meu. A fost prima lui cursa, ar putea deveni talismanul meu norocos. Astazi mi-a adus aurul si sunt foarte fericita.”

Lindsey Vonn (USA) – locul 2, castigatoare a globului de cristal in proba super-combinata pentru al doilea an la rand: „Fiecare titlu este foarte important pentru mine. A fost un rezultat strans, Maria schiaza intotdeauna exceptional in slalom. N-am crezut ca avantajul din coborare va fi suficient. Dar am stiut ca nu am ce pierde si mi-am spus ca trebuie sa risc totul, chiar si un abandon. Clasamentul probei a fost strans si am avut nevoie de un slalom puternic ca sa iau titlul. N-am facut o cursa frumoasa, dar am trecut linia de sosire. Am mers agresiv de sus pana jos, asa cum imi propusesem. Am vrut neaparat sa castig acest trofeu. Sunt foarte mandra de mine.”

„Titlul in super-combinata nu este usor de castigat pentru ca sunt doar trei curse si nu-ti poti permite sa faci pasi gresiti. M-am chinuit mult cu slalomul in acest sezon. La antrenamente merg foarte bine, in concursuri foarte prost. Cand e vorba de slalom, n-am incredere in mine, din cauza atator manse de slalom neincheiate in ultimii doi ani. Acum sper sa castig si globurile pentru coborare si super-urias. Cel mare este un pic cam departe anul acesta, dar voi lupta pana in ultima clipa pentru el. In schi se poate intampla orice si nu poti stii ce-ti rezerva viitorul.”

„Toata echipa a punctat bine astazi. Leanne (Smith) a avut o mansa buna de coborare, iar Julia (Mancuso) a facut un slalom bun si ea. Pentru Leanne, clasarea in top 10 in super-combinata de astazi e foarte buna. Toate schiem bine in momentul de fata. Avem o echipa cu tot mai multe schioare puternice si e o placere sa fiu parte din ea.”

Maria Riesch (GER) – locul 3, cu care a ratat globul de cristal al probei: „E pacat, dar am stiut dinainte ca va fi un rezultat strans. Slalomul a fost dificil, cu multe urme si nu-mi plac conditiile care au fost aici. Lindsey s-a descurcat mai bine si a meritat sa castige globul. Mi-am subminat sansele inca din Val d’Isere, unde am terminat doar pe locul 5. La doar trei etape, a fost un inceput ratat. Astazi sunt totusi multumita de coborarea facuta, e promitatoare si acum voi incerca sa adun cat mai multe puncte pentru globul cel mare. Daca il castig voi trece mai usor peste dezamagirea cauzata de pierderea acestuia.”

Elisabeth Görgl (AUT) – locul 5: „N-am avut o coborarea proasta, doar in doua curbe am schiat pe o linie prea joasa. Altfel sunt multumita de cursa. Traseul mi se potriveste, desi m-a surprins partia astazi. M-am asteptat sa aiba mai multa priza. N-am contat in lupta pentru globul de cristal. Am incercat sa fac un slalom bun, am dat totul, dar nu mi-a reusit cum as fi vrut. Asa este sportul de performanta. O felicit pe Lindsey, a schiat super. Pentru restul curselor nu fac speculatii. Intotdeauna vreau sa merg bine si sa pun in practica bine ceea ce imi propun. Si apoi vad ce iese.”

Publicitate