Coborarea feminina din Tarvisio – LIVE

Sunt un pic nauca in aceasta dimineata, nu stiu de ce a fost mutata ora de start a coborarii, posibil din cauza suprapunerii cu mondialele nordice. Oricum, coborarea fetelor a inceput deja si va invit sa ne bucuram impreuna de ea. Coborarea este una scurta, cu startul mutat mai jos, fiindca miercuri, la singurul antrenament, sus a fost ceata si nu s-a putut porni de la startul original. Conform regulamentului, ce n-a fost incercat in antrenament, nu poate fi strabatut in tempo de concurs.

1. Marie Marchand-Arvier (FRA) ajunge fara greseala jos. Nici azi nu vom vedea erori multe, cine stie sa alunece va scoate timp bun.

2. Stacey Cook (USA) bataie la sutimi inca de la primele concurente, pierduta de americanca. 12 sutimi intarziere. A sarit foarte, foarte departe la saritoarea de la mijloc unde ieri au cazut fetele.

3. Marusa Ferk (SLO) pierde observabil linia ideala de doua ori si cronometrul nu o iarta. Locul 3.

4. Fränzi Aufdenblatten (SUI) avantaj micut pe fiecare pasaj, strange pana la urma 3 zecimi ca sa treaca in frunte.

5. Britt Janyk (CAN) o cursa buna cum sora lui Michael n-a mai avut de multa vreme. Tot asa ca elvetianca, ia cateva sutimi ici, cateva colo, aduna pana la final 2 si trece in fata. Foarte bucuroasa ca e prima.

6. Johanna Schnarf (ITA) o greseala exact la inceputul portiunii de mijloc si o secunda zboara. Ultima.

7. Carolina Ruiz-Castillo (SPA) exact invers decat fetele ce se afla pe primele locuri, ea pierde cate putin in fiecare pasaj. Locul 3.

8. Fabienne Suter (SUI) e o tehniciana si asta se simte, caci nu-i rapida. Locul 6.

9. Ingrid Jaquemod (FRA) ieri a fost rapida cu un numar mare de start. Astazi nu are de ce sa mearga mai slab. Pasajul de mijloc e cel pe care isi scoate avantajul clar.

10. Marion Rolland (FRA) aluneca foarte bine, dar are o greseala mica la intrarea in partea de mijloc unde pierde ceva timp. Locul 4.

11. Elena Fanchini (ITA) incepe foarte bine, dar nu tine de avantaj pana la finis. Pierde o zecime. Locul 2.

12. Andrea Fischbacher (AUT) nici ei nu i se potriveste partia. Pierde enorm, ca si in mansa de ieri. Locul 10.

13. Dominique Gisin (SUI) nu face fata mijlocului puternic al frantuzoaicei, curba cea lunga de dinainte de saritoare pare pasajul cheie. Locul 5.

14. Tina Maze (SLO) o cursa foarte buna. Ieri in duelul dintre ea si Jaquemod, a castigat frantuzoaica la cateva sutimi. Astazi slovena incepe bine, pe mijloc pierde un pic, dar curbele dinaintea ultimei sarituri sunt trecute excelent si recupereaza, devenind lidera datorita a 6 sutimi.

15. Anna Fenninger (AUT) ea lupta, dar un pic degeaba. Nu e o partie pentru ea. Locul 11.

16. Maria Riesch (GER) nu repeta cursa de ieri. Are ezitari micute, o dezechilibrare mai marisoara si in loc sa fie clar in frunte, e la 8 sutimi in spatele Tinei. Ceea ce inseamna automat doar locul 3.

17. Julia Mancuso (USA) sta in pozitie tot timpul, dar linia o mai ia si pe ocolite, si nici de aluncat nu stie s-o faca destul de bine. Locul 6.

18. Elisabeth Görgl (AUT) face cursa inca o data palpitanta. Sus ramane un pic in urma, dar mijlocul este bun, cu mainile mult in fata, obligand corpul sa le urmeze mai repede, ii iese si dubla curba finala si e prima. Pentru 6 sutimi.

19. Anja Pärson (SWE) exceptionala! Incearca sa mute tina lui Lindsey de 41 de victorii pentre cea mai buna schioara a prezentului la 42. Treaba ei a facut-o, desi la un cost foarte ridicat. Aterizarile brutale din sariturile lungi au agravat durerile de genunchi si nu se poate bucura de secunda avans.

20. Lara Gut (SUI) pierde nu numai secunda Anjei, ci inca una, fara sa se vada, si fara sa stie unde. Locul 13.

21. Lindsey Vonn (USA) sus e chiar cu o sutime mai rapida decat Anja, in al doilea pasaj incepe sa piarda, ii lipseste putin acuratetea, se dezechilibreaza in acelasi loc ca si Maria si intarzierea creste, ca sa mai adauge doua zecimi si pe ultima portiune. Pentru locul 2 nu trebuie sa lupte excesiv, dar e departe de Anja. Locul 2, ca si ieri.

22. Daniela Merighetti (ITA) cea mai lenta, asa ca e ultima. Logic.

23. Marianne Abderhalden (SUI) devine cea mai buna elvetianca cu locul 8.

24. Viktoria Rebensburg (GER) locul 22 si e foarte suparata din cauza evolutiei slabe.

25. Leanne Smith (USA) o cursa curajoasa ce o duce pe locul 11.

26. Verena Stuffer (ITA) ultima care a schiat pana acum, ultima si in clasament.

27. Laurenne Ross (USA) locul 20.

28. Martina Schild (SUI) locul 22.

29. Aurelie Revillet (FRA) pentru o vreme pare pe drumul spre un loc in top 10, dar dezechilibrarile din sarituri si o linie mai larga in curba dubla din final o impiedica. Locul 13.

30. Regina Mader (AUT) locul 23.

31. Lucia Mazzotti (ITA) locul 29.

32. Stefanie Moser (AUT) locul 18, desi a parut sa poata urca mai sus. Ne-a inspaimantat o clipa cand a ajuns cu un schi in aer intr-un viraj final, unde sunt deja urme adanci in zapada.

33. Nicole Schmidhofer (AUT) locul 33.

34. Mariella Voglreiter (AUT) locul 21, nu mai repeta cursa de ieri.

35. Christina Staudinger (AUT) locul 28.

Pe radio3net camelutzul ne incanta in direct: http://www.radio3net.ro/

Asa ca ma uit cu un singur ochi la schi. Poate o prind pe Edit.

Pe Edit n-am mai prins-o, timpul indica o coborare mai slaba decat cea de ieri, si pana la urma a incheiat pe 50, depasindu-le doar pe surorile argentiniene Simari-Birkner.

A castigat Anja Pärson, prima victorie dupa doi ani seci, ce a inaltat stacheta numarului de victorii de Cupa Mondiala a unei schioare active la 42. Lindsey Vonn n-a reusit s-o egaleze inca, avand pana acum 40 de victorii, dar a castigat cu o etapa inainte de final globul de cristal al coborarii. Pentru a patra oara consecutiv. Campioana mondiala a schimbat echipamentul si azi a combatut teza kilogramelor multe necesare pentru un rezultat bun pe partia italiana, ocupand locul 3.

3 păreri la “Coborarea feminina din Tarvisio – LIVE

  1. Ei, lasă … dacă a fost plictisitoare proba, poate am înseninat-o noi la radio3net! 🙂

Comentariile nu sunt permise.