Slalomul urias masculin din Kranska Gora – mansa a doua LIVE

Ca si la fete, astazi e posibil sa se acorde deja al doilea glob de cristal, inainte de vreme. Pentru aceasta, Ted Ligety trebuie sa-si pastreze avansul fata de principalii adversari, Aksel Lund Svindal, care deja e ramas foarte mult in urma si Cyprien Richard, aflat la 4 locuri distanta de american. Victoria este pe jumatate a lui Philipp Schörghofer, cu un avantaj consistent in fata lui Carlo Janka.

Mansa secunda este foarte rapida, schiorul cu camera strigand speriat in cateva viraje.

30. Florian Eisath (ITA) ajunge jos.

29. Fritz Dopfer (GER) cursa foarte buna, il lasa pe italian la peste o secunda in urma.

28. Michael Gufler (ITA) nu-l poate egala pe Dopfer. Locul 2.

27. Thomas Mermillod Blondin (FRA) francezul e in revenire, s-a calificat pentru mansa aceasta cu numarul de start 61! Salveaza cateva sutimi si trece in frunte.

26. Justin Murisier (SUI) locul 4.

25. Kalle Palander (FIN) locul 6

24. Tim Jitloff (USA) locul 6.

23. Felix Neureuther (GER) nici pe coechipierul sau nu-l depaseste. Locul 3.

22. Romed Baumann (AUT) e agresiv, dar inacurat, se plaseaza in fata lui Felix, pe 3.

21. Ivica Kostelic (CRO) pare obosit. Locul 4.

20. Alexander Ploner (ITA) tot locul 4.

19. Aksel-Lund Svindal (NOR) dupa prima mansa a declarat ca problema e la el in cap, nu la schiuri, nu la genunchi. Nu are incredere sa atace si se vede. Merge defensiv si nu da deloc drumul schiurilor. Locul 9. Nu mai are cum sa spere la globul disciplinei.

18. Leif Kristian Haugen (NOR) mai bun decat Svindal, fara sa straluceasca. Locul 5.

16. Marc Berthod (SUI) greseste grav si pierde toata viteza inainte de final. Locul 14.

16. Alexis Pinturault (FRA) oooo ce frumos! Ce frumos! Nu degeaba e campion mondial de juniori, ataca fara compromisuri de sus pana jos ca sa ia conducerea cu peste o secunda si jumatate. Superb. Acesta e un schior care da semne ca ar putea domina schiul anilor viitori.

15. Massimiliano Blardone (ITA) daca n-ar fi fost Alexis in cursa, ar fi terminat primul la mustata. Asa e al doilea la mustata, dar mustata e intre el si al treilea. Pana la francez ar fi mai fost loc de secunda si jumatate de care va povesteam.

14. Ondrej Bank (CZE) ii fuge un schi la vale dupa un viraj, nu o singura data si doar locul 5.

13. Markus Sandell (FIN) evolutie mai slaba decat in prima mansa, ce nu-l multumeste. Locul 6. Ma repet, dar nu pot sa nu va amintesc. Sandell e schiorul ce a pierdut un rinichi in urma unei accidentari la antrenamente acum un an si jumatate.

12. Matts Olsson (SWE) printre cursele acestei manse e una dintre cele mai bune. De a lui Pinturault nu se apropie totusi. Locul 2.

11. Steve Missillier (FRA) prea prudent. Locul 3.

9. Hannes Reichelt (AUT) un mijloc foarte muncit, lipsit de cursivitate il trage in urma. Pe final se dezechilibreaza in exact acelasi loc ca si Missillier. Locul 3.

9. Gauthier de Tessieres (FRA) pierde complet linia in partea superioara. Reintra apoi pe traseu, dar normal ca e doar ultimul.

8. Thomas Fanara (FRA) il lasa pe junior singuratic in frunte. Locul 2.

7. Cyprien Richard (FRA) o greseala chiar la inceput, a doua sau a treia poarta, il costa mult. Mai departe nu mai greseste, e agresiv in viraje si il ia pe Fanara cu cateva sutimi. Mai este inca o jumatate de secunda pana la Pinturault, care ramane primul.

6. Davide Simoncelli (ITA) derapeaza mult sub viraje, apoi greseste chiar inainte de finis si aproape se opreste. Locul 23.

5. Manfred Mölgg (ITA) pierde continuu, franeaza prea mult in viraje. Locul 5.

4. Kjetil Jansrud (NOR) incepe bine, dar imediat dupa primul timp de control derapeaza, virajul urmator de redresare e prea brutal si face o pirueta, iesind de pe traseu. Era si el in lupta pentru globul de cristal, la 83 de puncte un urma lui Ligety. Acum s-a terminat.

3. Ted Ligety (USA) sus pierde o treime din avans. Pe mijloc insa pierde clar, nu are destula viteza in platul de trecere dintre pante. Ramane cu 8 sutimi pentru ultima parte, insuficiente. Locul 2. Tanarul francez e pe podium.

2. Carlo Janka (SUI) pe mijloc pierde si el, chiar mai mult decat Ligety, dar finisul este aproape la fel de bun ca al lui Pinturault. Pastreaza 2 sutimi din avantaj si e primul.

1. Philipp Schörghofer (AUT) aaaaaah! Agata un schi in zapada, il trage inapoi si il tranteste in zapada.

Carlo Janka a casigat prima cursa din acest sezon, urmat de senzationalul Alexis Pinturault si Ted Ligety. O mansa frumoasa, ce a compensat din plin plictiseala coborarii fetelor.

2 păreri la “Slalomul urias masculin din Kranska Gora – mansa a doua LIVE

  1. Se pare ca francezii de care povesteam la inceputul sezonului isi fac aparitia. Cam tarziu, insa niciodata nu-i prea tarziu.

Comentariile nu sunt permise.