Slalomul masculin din Kranska Gora – mansa a doua LIVE

O mansa nerecomandata celor cu inimi slabe, in care timpii stransi ai primeia nu au taiat sansele a cel putin jumatate din concurenti, toti aflandu-se la mai putin de o secunda de lider.

30. Patrick Bechter (AUT) ajunge jos fara sa impresioneze.

29. Philipp Schmid (GER) ataca si se distanteaza clar in fata.

28. Reto Schmidiger (SUI) cumintel, ocupa locul 2.

27. Paul Stutz (CAN) hotarat si agresiv de la primele porti, accelereaza stand pe spate si desi timpul intermediar este excelent, nu stapaneste schiurile pana la capat, cazand.

26. Wolfgang Hörl (AUT) nu ataca la fel de nesabuit cum o facuse canadianul, ci doar cat sa scoata cel mai bun timp al mansei de pana acum.

25. Trevor White (CAN) pierde constant, trebuind sa se multumeasca cu locul 3.

24. Justin Murisier (SUI) sus merge sigur si controlat, nu lasa sa-i scape nici o sutime, ba dimpotriva. Jos pierde linia pe ultimele 10 porti, dar salveaza 3 sutimi din avantaj.

23. Ted Ligety (USA) calca. Cred ca cu ambele picioare!

22. Markus Larsson (SWE) cursa foarte agila, cu virajele pregatite perfect si cu un rezultat firesc: cel mai bun timp al mansei pana acum.

E mult mai ritmica aceasta mansa.

21. Fritz Dopfer (GER) merge bine, dar numai cat pentru locul 2.

20. Maxime Tissot (FRA) pare un pic greoi, dar e asa numai din cauza portilor apropiate, intre care nu e loc de accelerat. Il ia pe suedez cu 9 sutimi.

19. Julien Cousineau (CAN) suparat ca nu profita de startul devreme ca sa mai urce in clasament. Locul 3.

18. Filip Trejbal (CZE) foarte multe inexactitati. Locul 4.

17. Christoph Dreier (AUT) inca suntem la schiori care nu accelereaza in viraje. Nu pierde mult, ramane la doar 12 sutimi in urma liderului, dar asta inseamna deja locul 3.

16. Manfred Pranger (AUT) tine de avantaj la primul timp intermediar. Imediat dupa aceea calca o poarta.

15. Mattias Hargin (SWE) preia conducerea, mai ales datorita finalului puternic.

14. Mitja Valencic (SLO) o mansa ca pe partia de acasa! Pare sa-i cunoasca toate movilele, ataca fara sa stea pe ganduri, risca mult pe mijloc, acolo are doua viraje cam in zig-zag, pe final inainte de verticala ramane pe spate, dar se redreseaza la timp ca sa o prinda si pe ea si trece in fata cu 4 zecimi avantaj!

13. Markus Vogel (SUI) e multumit sa aduca Elevtia inapoi in prima jumatate a clasamentului, chiar daca nu-l depaseste pe sloven. Bun si locul 2.

12. Jens Byggmark (SWE) e oprit de o greseala cu vreo 5 porti inainte de final, unde pierde toata viteza. Locul 7 in locul de unul fruntas.

11. Ivica Kostelic (CRO) incepe in forta dar cu echilibrul firav, pierde avansul, continua sa atace, se impiedica pe mijloc, e la egalitate cu Valencic la al doilea punct de control, finalul e foarte solid si repune 35 de sutimi intre el si sloven. La reluare se vede ca impiedicarea a fost cauzata de poarta calcata. Deznodamantul se amana pentru finala din Lenzerheide.

10. Reinfried Herbst (AUT) calca si el o poarta. Si se opreste acolo.

9. Marc Gini (SUI) greseste exact la fel ca Byggmark, dar nu mai continua dupa ce-l opreste ramanerea pe spate ce-l impiedica sa intoarca schiurile pentru urmatorul viraj.

8. Naoki Yuasa (JPN) aaaah. Calca una dintre ultimele porti.

7. Nolan Kasper (USA) foarte bun, minunat schiaza acest american de doar 21 de ani. Sus trage tare, pe mijloc isi tempereaza putin avantul, ca sa-si dea drumul pe panta finala pe care o trece fara greseala. O secunda avans fata de Valencic! Si cel mai bun timp al mansei.

6. Cristian Deville (ITA) incomodat vizibil de distantele mici dintre portile de pe abruptul de jos. Pierde 9 zecimi doar acolo. Locul 4.

5. Mario Matt (AUT) intra in ritm de la primele porti, merge exact si rabdator ca un ceasornicar bibilind la maruntisurile lui, mareste avansul pana la 9 zecimi inainte de panta finala, care nu i se mai potriveste la fel de bine si pe care salveaza doar 9 sutimi pentru a trece in frunte.

4. Steve Missillier (FRA) multe greseli mititele. Multe prea multe. Locul 5.

3. Andre Myhrer (SWE) punctand astazi cu cel putin 50 de puncte (locul 4) va ramane in carti pentru castigarea titlului in slalom. Are finisul mai bun ca al lui Matt, dar inceputul a fost departe de al austriacului. Locul 3.

2. Manfred Mölgg (ITA) greseala dupa greseala, pare sa nu se mai poate concentra. Locul 4.

Kasper e pe podium!

1. Axel Bäck (SWE) incepe salbatic, cand vede ca e prea la limita se calmeaza putin. Pe mijloc are o greseala, impiedicandu-se, intarzierea nu e foarte mare si Matt a pierdut mult pe final. Suedezul recupereaza, dar numai jumatate si ramane la 9 sutimi in urma austriacului. Cred ca e la egalitate cu americanul.

Mario Matt castiga al doilea slalom consecutiv dupa cel din Bansko. Pe podium nu il flancheaza, ci i se alatura in dreapta, pe a doua treapta doi boboci in ale aerului tare de la inaltime. Axel Bäck si Nolan Kasper impart locul 2 pentru primul podium din cariera fiecaruia. Bäck este cel putin al patrulea suedez ce termina in acest sezon in primii trei. Trebuie sa verific arhivele sa vad daca nu cumva e chiar al cincilea.

Publicitate

2 păreri la “Slalomul masculin din Kranska Gora – mansa a doua LIVE

Comentariile nu sunt permise.