Super-uriasul feminin din Tarvisio – LIVE

Cu speranta ca portile suplimentare vor condimenta un pic super-uriasul din Tarvisio, astazi urmarim ultima proba de viteza din sezonul normal. In Lenzerheide la finale au dreptul doar cele mai bune 25 de schioare din timpul sezonului.

Traseul este destul de direct, rapid, dar curgerea de coborare e rupta in cateva locuri de succesiuni de curbe mai stranse. Sariturile de sus si de pe mijloc sunt mai scurte, viteza fiind mai mica.

1. Elena Curtoni (ITA) ajunge jos fara probleme.

2. Leanne Smith (USA) prinde o linie excelenta, virajele tehnice le ia frumos si imediat se vede in timp, adunand un avantaj de peste jumatate de secunda.

3. Marie Marchand-Arvier (FRA) locul 2. Jumatatea de secunda e inca in spatele liderei.

4. Ingrid Jaquemod (FRA) unde sunt viraje, pierde, unde e drumul drept recupereaza clar. Per total, iese a doua.

5. Carolina Ruiz-Castillo (SPA) o pune pe Smith pe ace, pastrand la toti timpii intermediari apropierea de timpul americancei. Pe final o depaseste cu 3 sutimi.

6. Laurenne Ross (USA) pune baza preluarii conducerii in primul pasaj, in care e mai buna cu un sfert de secunda. Pe mijloc pierde cateva sutimi, dar le ia imediat inapoi in ultimele viraje. Prima.

7. Marion Rolland (FRA) locul 7, intr-o cursa in care a fost clar de la bun inceput ca nu are sanse.

8. Nicole Hosp (AUT) intra prea direct in viraje si trebuie sa corecteze directia de fiecare data la iesirea din ele. Mijlocul e bun, recupereaza o parte din intarziere, dar o pierde din nou pe final. Locul 4.

9. Dominique Gisin (SUI) prinde sub schi acelasi val de care s-au impiedicat ieri Maria si Lindsey, pierde directia si urmatoarele viraje sunt ruinate. Locul 9 si e foarte suparata.

10. Jessica Lindell-Vikarby (SWE) pierde prea mult timp in partea superioara. Locul 9.

11. Viktoria Rebensburg (GER) o cursa furioasa. Ataca in ciuda usoarelor dezechilibrari de la sarituri, pe final e cat pe ce sa o depaseasca pe Ross, dar ia prea larg penultima curba. Locul 2.

12. Tina Maze (SLO) incepe mai lent, mijlocul e perfect si se apropie de americanca, trece ultimele pasaje fara greseala, si doar o usoara dezechilibrare la aterizarea sariturii finale o impiedica sa ocupe primul loc. Intarzie 8 sutimi.

13. Fabienne Suter (SUI) incepe sa se aglomereze clasamentul in primul sfert de secunda. Fara sa piarda mult timp, elvetianca e doar a 5-a.

14. Andrea Fischbacher (AUT) sus are linia peste denivelari, aceasta o impiedica sa controleze bine directia in viraje, pierde 4 zecimi. Pe mijloc in pasajul de alunecare mai pierde jumatate de secunda si ramane cu aceasta intarziere pana la final. Locul 11.

15. Johanna Schnarf (ITA) buna in pasajele tehnice, pierde mult pe mijlocul drept. Locul 8.

16. Lindsey Vonn (USA) frumos, frumos! Scurteaza timpul in fiecare pasaj cu cate un sfert de secunda, desi nu merge perfect. Dar dupa fiecare dezechilibreaza continua perfect, de parca nu s-ar fi intamplat nimic. Suverana.

17. Elisabeth Görgl (AUT) cu Lindsey n-are treaba, lupta ei e cu Laurenne Ross si o pierde la cateva sutimi. Locul 3.

18. Julia Mancuso (USA) inca o cursa superba, in stil american. Risca mult, sus ajunge pe denivelari si asta o costa primul loc. Pe mijloc recupereaza putin, jos e la fel de buna. Locul 2.

19. Lara Gut (SUI) e agresiva, schiaza permanent in pozitie joasa, lupta cu tot ce are, dar partia i se pune impotriva. Locul 10.

20. Anja Pärson (SWE) sus face o cursa identica cu a Juliei Mancuso. Si intarzierea e aceeasi, la sutime. Pe mijloc insa nu conserva vitezasi ramane in urma, pierzand si batalia cu Laurenne Ross la 2 sutimi. Locul 4 si podiumul ramane exclusiv american.

21. Anna Fenninger (AUT) poate sterge Tarvisio din amintiri. Locul 20.

22. Maria Riesch (GER) strica tripla americana. Sus greseste lasand schiurile sa se departeze, intarzierea nu e asa mare, egala cu a Juliei, continua insa cu o linie prea larga si din nou pierde timp. Doar finisul e puternic si ii ajunge cat sa se apropie la jumatate de secunda de Lindsey, pe locul 3.

23. Nicole Schmidhofer (AUT) ultimul loc.

24. Martina Schild (SUI) locul 21.

25. Fränzi Aufdenblatten (SUI) locul 24.

26. Elena Fanchini (ITA) pare capabila sa prinda un loc intre primele 10, dar nu are finisul suficient de puternic. Locul 14.

27. Daniela Merighetti (ITA) locul 25.

28. Regina Mader (AUT) locul 24.

29. Margret Altacher (AUT) rateaza o poarta.

30. Britt Janyk (CAN) locul 23.

31. Mariella Voglreiter (AUT) locul 29.

32. Verena Stuffer (ITA) locul 24.

33. Marianne Abderhalden (SUI) locul 17.

34. Stefanie Moser (AUT) locul 23.

Aici se termina transimia live, voi adauga locul ocupat de Edit dupa ce coboara si ea.

51. Edit Miklos (HUN) abandoneaza dupa prima saritoare. Nu stiu cum, nu stiu de ce.

Lindsey Vonn incheie perfect weekendul italian, asigurandu-si al treilea glob de cristal, cel din slalom super-urias, cu tot cu victoria ce-i scapase in primele doua curse din Tarvisio. Julia Mancuso e pentru a doua oara consecutiv pe podiumul probei, cu o cursa excelenta, iar Maria Riesch tine sa nu ma contrazica si ocupa locul 3, nepierzand decat 40 de puncte astazi. Mai are 96 avans in clasamentul general. Dar cea care are a se teme de weekendul viitor e Lindsey. Urmeaza un slalom urias si unul special. In Cehia.