Ce-au zis baietii dupa slalom

Mario Matt (AUT) – castigatorul slalomului din Kranska Gora, a doua victorie consecutiva dupa cea din Bansko: „In momentul de fata am pur si simplu materialul perfect. Totul se potriveste, iar schiul este o bucurie. Stai la start si stii ca totul e bine si depinde numai de tine ca sa transpui ce poti in practica. E un rasfat. Astazi a fost o alta situatie decat in Bansko, insa trebuie sa ataci tot timpul, altfel pici in clasament. Dupa cum se vede, rezultatul este extrem de strans. Daca schiezi un pic mai prudent, deja te trezesti cu zece locuri mai jos.”

„Am trecut printr-o perioada dificila in decembrie. La antrenamentele din vara, setarile echipamentului au fost perfecte. Dar cand am facut trecerea la zapada artificiala, nu s-au mai potrivit. In vacanta de Craciun am primit clapari noi si multumesc lui Dumnezeu ca dupa aceea am gasit drumul inapoi. Am scos cea mai rapida mansa secunda inca din Adelboden si Wengen, dar in prima mansa n-am avut sanse, din cauza numarului mare la start. Din ianuarie schiez practic fara greseala.”

„De dimineata am fost foarte relaxat, dupa ce in Bansko am reusit revenirea pe primul loc. Am avut rezultate bune in ultimele saptamani si m-am simtit increzator. Partia dificila se potriveste stilului meu. Trebuie sa fii abil tehnic ca sa stapanesti perfect ultima portiune abrupta. La inspectia traseului primei manse am crezut ca nu vor fi probleme. Am vrut sa las schiurile libere la trecerea inspre abrupt si exact atunci am vazut cu coada ochiului urmatoarea poarta. Am fost surprins de cat de ocolit a fost. Inainte de mansa secunda, am crezut cu tarie in sansa mea de a ajunge pe podium. Ai desigur nevoie si de ceva noroc ca sa castigi asa o cursa. Ceilalti favoriti au facut mai multe greseli decat mine. Acum pot merge cu constiinta impacata la finale.”

Nolan Kasper (USA) – locul 2: „Un podium atat de devreme in cariera e ceva special. Am vorbit cu tata imediat dupa cursa si mi-a zis ca toata lumea e entuziasmata la mine in Vermont. Am multe rude si in New Jersey si si acolo sunt toti fericiti.”

Publicitate