Ce-au zis fetele dupa super-urias

Lindsey Vonn (USA) – castigatoarea super-G-ului din Tarvisio si totodata a globului de cristal in aceasta disciplina: „Este un sfarsit de saptamana excelent pentru mine. N-ar fi putut fi mai bun: trei globuri de cristal in trei curse si la final aceasta victorie. Dupa locul doi din coborare am vrut neaparat sa termin in forta si sa plec din Tarvisio cu o victorie, asa ca am bagat gaz. Obiectivul propus la inceputul sezonului a fost sa-mi apar globurile. Pana acum am reusit. In urmatoarele doua saptamani se pot intampla multe. Cel mai mult ma bucura trofeul pentru combinata, din cauza ca nu ma pot baza prea mult pe slalomul meu.”

„Sunt multumita de mansa mea. Am facut o greseala, cat pe ce sa ratez o poarta dupa saritura de la mijloc, dar am pastrat mai multa viteza de sus pana jos. Sunt fericita si de rezultatele restului echipei americane. Aproape ca am reusit un podium american. Sunt mandra de fete.”

„Acest al treilea glob imi da o mare satisfactie, caci nu-i usor sa castigi in super-urias. E incredibil ce am reusit. Pana acum a fost un final de sezon fantastic. In momentul de fata sunt foarte relaxata si fericita. Am redus diferenta din mine si Maria, dar titlul e tot al ei de pierdut. E inca avantajata. Stiu ca trebuie sa am rezultate daca vreau sa raman in cursa pentru titlul mare si asa voi aborda ultimele curse. Voi lupta si vom vedea ce se intampla. Daca gresesc, gresesc. Dar trebuie sa incerc sa fac tot ce pot si sa o pun la munca pe Maria, sa simta ca merita banii.”

Julia Mancuso (USA) – locul 2: „A fost placut sa atac pur si simplu. Chiar si in pasajele de alunecare, totul se reduce la conservarea vitezei. Sunt incantata sa ajung pe podium. De fiecare data cand trec linia de sosire, mi se pare ca am facut greseli marunte si sunt surprisa sa ma aflu atat de aproape de o victorie. Cand imi vad timpul, ma intreb de ce a trebuit sa gresesc. Sus toata lumea a mers in pozitie joasa, dar mie mi s-a parut ca nu am control suficient si acolo am pierdut din viteza. Insa chiar si asa, cum nu stii ce au facut ceilalti, am incercat sa zbor razant si pentru ca e asa plat, sa stau cat mai ghemuita. Am avut si schiuri bune astazi.”

Maria Riesch (GER) – locul 3 in cursa, locul 2 in clasamentul disciplinei, lidera clasamentului general: „Ca la proba de coborare, nici la super-G n-am mai speculat cu castigarea globului. Diferenta dintre mine si Lindsey a fost prea mare. Sunt totusi multumita de weekend-ul acesta. Am avut evolutii solide. Astazi n-am avut noroc la tragerea la sorti si asta a contat, dar este un lucru pe care nu am cum sa-l influentez. Trebuie sa-l iei asa cum este. Chiar si asa, sunt pe podium si fericita pentru asta. Am facut o greseala in portiunea superioara, am avut noroc ca n-am cazut, si tinand cont de asta, podiumul este un succes.”

„Am pierdut cateva puncte in clasamentul general, dar nu prea multe. Am avut sase etape rapide. Ma asteptam oricum sa pierd ceva fata de Lindsey, insa inca mai sunt cu aproape 100 de puncte inaintea ei. Cu patru curse tehnice si doua de viteza ramase in calendar, sansele mele nu stau prea rau, desi desigur ca va trebui sa lupt pana la final. Nu poti sa-ti planifici cu adevarat pierderile si castigurile, caci sezonul este lung atunci cand participi la fiecare cursa. De acum nu mai exista decat atac, trebuie sa strang din dinti. Un asa tel important in fata ochilor, ca globul mare de cristal, te motiveaza si iti da putere.”

Laurenne Ross (USA) – locul 4: „Sunt incantata de ziua de azi. Traseul n-a avut dificultati, a trebuit doar sa apesi subtil pe canturi sa incerci sa stai pe toata suprafata schiurilor si sa-ti conservi viteza. Lucruri de baza. A putut fi parcursa in pozitie de coborare cam de sus pana jos. Eu am stiut ca trebuie sa merg foarte bine ca sa prind finalele Cupei Mondiale. Asa ca am dat totul si am supus-o. Am muncit pentru asta intregul an. E bine sa stiu ca sunt printre cele mai bune si ca ma pot lua la intrecere cu fetele acestea.”

„Ar fi fost frumos sa termin a treia, dar este prima mea clasare in top cinci, iar in Cupa Mondiala chiar prima in top 10 si prima in top 15. Am fost a zecea la Campionatele Mondiale, dar acesta este primul rezultat de top din Cupa Mondiala. Nu sunt suparata ca Julia, Lindsey si Maria m-au invins, pentru ca sunt schioare foarte bune.”

Elisabeth Görgl (AUT) – locul 6: „Am mers pe o linie buna si am reusit sa trec bine peste majoritatea pasajelor. Am fost putin retinuta de cateva ori si de aceea sunt putin suparata pe mine. Dar totusi am avut un weekend bun.”