Slalomul urias feminin din Spindleruv Mlyn – mansa a doua LIVE

Mai interesanta decat intrecerea pentru trofeul probei a devenit cea pentru globul mare de cristal. Desi a parut decisa dupa ce Maria Riesch ajunsese la peste 200 de puncte avans, Lindsey Vonn a relansat-o in Tarvisio si continua asaltul si in probele tehnice. Cu succes sau nu, raspunsul il vom afla la finalul acestei manse.

30. Irene Curtoni (ITA) incheie cu bine.

29. Nicole Hosp (AUT) nu-si regaseste forma din proba pe care a dominat-o inainte de accidentare. Locul 2.

28. Veronica Zuzulova (SVK) o mansa suficient de buna ca sa preia conducerea.

27. Jessica Lindell-Vikarby (SWE) rateaza o poarta in portiunea superioara.

26. Sarah Schleper (USA) o mansa fara greseala, ce ne arata cat de talentata este. Daca n-ar gresi atat de des… Locul 1.

24. Sara Hector (SWE) mai buna chiar decat americanca. Excelenta mai ales in portiunea inferioara.

24. Katerina Paulathova (CZE) clar sub ce arata ultimele doua fete, dar trece linia de sosire si va face primele puncte de Cupa Mondiala.

23. Lena Dürr (GER) nici ea nu se ridica pana la stacheta fixata de Sara si Sarah. Locul 3.

22. Marie-Pier Prefontaine (CAN) tine de avantaj pana la ultimul punct intermediar. Finisul nu e pe potriva celui al suedezei si pentru doar 4 sutimi trebuie sa se multumeasca cu locul 2.

20. Marie-Michele Gagnon (CAN) isi pierde avantajul de la inceput. Revine pe final, recuperand de zor, la sfarsit o desparte o sutime de compatrioata ei. Locul 3.

20. Anna Fenninger (AUT) sus pierde si ea, dar pe final ataca si trece in frunte. E al doilea timp al mansei pana acum.

19. Anja Pärson (SWE) ca si in prima mansa, pierde enorm fata de primele. Ia curbele foarte rotund, schiaza departe de porti si derapeaza la intrarea in viraje. Locul 10.

18. Maria Pietilä-Holmner (SWE) continua lupta pentru sutimi. La timpii intermediari e inca inainte, la trecerea spre platul final nu reuseste sa conserve viteza la fel de bine si termina la 8 secunde in spatele lui Fenninger.

17. Taina Barioz (FRA) doar locul 9.

16. Giulia Gianesini (ITA) sus pierde timp, jos e mai buna decat Anna. Dar per total, trece intarziere in contul ei. Locul 3, la egalitate cu Sara Hector.

15. Kathrin Zettel (AUT) linia mai ocolita de pe mijloc ii place foarte mult si desi mai presara si erori in evolutie, e extraordinar de rapida. Suficient cat sa o duca in frunte si cu un finis mai slab.

14. Michaela Kirchgasser (AUT) se tine de colega ei, iar finalul il are putintel mai bun. Locul 1, avantaj 11 sutimi.

13. Marion Bertrand (FRA) risipeste avansul de la bun inceput. Finalul e la fel de bun ca al celor din frunte si se amesteca in trioul austriac de la varf. Locul 3.

12. Marlies Schild (AUT) ca si la mondiale, in mansa a doua risca totul. Cel mai bun timp al mansei si reinstaureaza domnia Austriei pe podiumul temporar.

11. Andrea Fischbacher (AUT) un derapaj la viteza mare, o intarzie pentru urmatorul viraj si de acolo e atat de lenta, incat pica pe locul 12.

Acum e acum.

10. Maria Riesch (GER) nu se poate! Nu se poate! Desi tin pe fata cu Lindsey, mi se rupe inima de Maria. Nu asa trebuie s-o invinga Lindsey. Nuuuu! Greseste. Viteza e mare, atat de mare incat nu are timp sa corecteze la timp pentru urmatoarea poarta si iese de pe traseu. Se aduna si o ia de la capat, dar e ultima, cu intarziere mare.

9. Julia Mancuso (USA) si ea se dezechilibreaza cam in aceeasi zona in care a gresit Maria, fara sa piarda vreo poarta, intaratata de greseala accelereaza si mai mult si trece in frunte cu un avans de 2 zecimi. Super mansa pentru Jules.

E randul lui Lindsey sa aleaga intre risc si prudenta.

8. Lindsey Vonn (USA) incredibila! Cel mai bun timp al mansei! O cursa de o finete superba.

7. Elisabeth Görgl (AUT) sus pierde doar putin, pe abrupt insa virajele ii sunt prea fortoase, luptand cu zapada si acolo intarzierea creste irecuperabil. Locul 3.

6. Denise Karbon (ITA) italianca e din nou la nivelul de acum cativa ani. Dupa accidentarea din noiembrie (a fost parca chiar operata, orfii spun ca are 8 operatii in spate) a revenit cu puteri proaspete si face o demonstratie de slalom urias pe abrupt. Pe final pierde ceva din avantajul urias construit la mijloc, dar trece in frunte.

5. Tanja Poutiainen (FIN) pierde mult pe abrupt, platul final e pe o linie mult in afara celei ideale, aproape rateaza o poarta. Locul 7.

4. Tina Maze (SLO) si ea pierde mult pe abrupt, finalul e bun, insa numai pentru locul 3.

3. Manuela Mölgg (ITA) nici ea nu se impaca cu partia in aceasta mansa. Locul 7. Denise e pe podium. Lindsey la un pas, dar e greu de crezut ca cele doua de sus ii vor face cadou primul loc in top 3 in aceasta proba.

Ete ca n-am avut dreptate.

2. Federica Brignone (ITA) o greseala din pasajul superior se propaga in cateva erori succesive, abruptul e bun, finisul incredibil, dar timpul pierdut sus, nu-i permite sa urce pe podium. Locul 4.

1. Viktoria Rebensburg (GER) peste o secunda avantaj si nu mai e nevoie de nici un alt comentariu.

Viktoria Rebensburg castiga si e acum mult inaintea Tessei Worley in clasamentul probei. Denise Karbon se bucura de locul 2, in timp ce Lindsey Vonn reduce distanta fata de Maria la 38 de puncte cu primul ei podium din slalomul urias. Sper ca nu spun prostii, dar nu tin minte sa fi avut pana acum asa rezultat bun.

Publicitate

5 păreri la “Slalomul urias feminin din Spindleruv Mlyn – mansa a doua LIVE

  1. Stiam desi nu imi place de Lindsey deloc. Ii urmaresc evolutiile, insa atitudinea ei din ultima vreme nu prea mai este pe placul meu. Din tot ceea ce face mi se pare ca se citeste doar setea de victorie si nu iubirea si pasiunea pentru un sport atat de frumos cum este schiul. Am impresia ca schiul in sine nu ii mai aduce nici o satisfactie ci doar victoria o poate face fericita.

  2. diana
    Imi plac cam toti schiori, fete si baieti. Daca stau si ma gandesc bine acum, doar Zurbriggen imi dispace cu adevarat. Lindsey este acum in mijlocul unui urias val de antipatie. Cauzele sunt multiple, dar nu-i gasesc vina. Setea de victorie e ceea ce ii mana pe absolut toti schiorii mari. Nici unul nu ajunge acolo fara ea. Si nici unul nu ajunge acolo fara pasiunea pentru schi. Cel care si-o pierde, nu are cum sa se mentina asa sus.

    Bode a pierdut-o, de aceea nici nu se mai antreneaza asa cum ar trebui. Dar nu ma pot supara pe el pentru asta, fiindca el e cel care sufera cel mai mult din cauza ca nu se mai bucura la fel ca pe vremuri. Nu ca ar cauta neaparat victoria, dar nu mai gaseste multumire decat in cursele perfecte dupa propriile standarde.

Comentariile nu sunt permise.