Ce-au zis baietii dupa prima coborare

Beat Feuz (SUI) – castigatorul primei coborari din Kvitfjell, prima victorie a carierei: „M-am simtit increzator inainte de cursa, am stiut ca am o sansa buna la o pozitie de top cu numarul meu mic de start si am reusit o cursa foarte curata si precisa. In afara de doua greseli mici, mi-a iesit o coborare exact asa cum am vrut-o. Am urmat linia pe care mi-am intiparit-o in minte la inspectie.”

„Sincer sa fiu inca n-am realizat ca am castigat. Cel mai bun rezultat de pana acum fusese un loc sapte. Am stiut ca schiez bine in momentul de fata, dar ca am castigat, asta inca nu imi vine sa cred. Am fost rasplatit pentru toate momentele dificile prin care a trebuit sa trec acum cativa ani. Sigur ca m-au favorizat si conditiile schimbatoare de astazi, dar asta e parte a jocului in sportul nostru. De multe ori s-a intamplat sa am numere foarte mari, care m-au impiedicat sa-mi arat potentialul. Chiar si in Garmisch-Partenkirchen as fi fost sigur mult mai rapid daca as fi avut acelasi numar ca astazi.”

„Rezultatul de astazi nu il vad atat ca o compensatie pentru medalia probabil ratata in super-combinata de la mondiale, ci ca una pentru accidentari. La mondiale a trebuit sa risc si cand risti se poate intampla sa iesi de pe traseu, sau sa calci o poarta. Nu imi reprosez nimic pentru rezultatul de acolo.”

„Cand Erik Guay, cu numarul 8 a ajuns la finis, am fost sigur ca voi reusi un rezultat bun. Cu fiecare schior din top 7 am inceput sa ma vad tot mai aproape de podium. Dar siguranta ca am castigat, am avut-o abia dupa ce Michael Walchhofer si Didier Cuche au ajuns jos. E incredibil ca am terminat inaintea unui proaspat campion mondial, care este unul dintre cei mai buni schiori in probele de viteza si a unui specialist atat de mare ca Walchhofer, care a castigat practic totul. Cred ca nu voi uita niciodata ziua de azi.”

„La inceputul carierei mi s-a reprosat, si pe buna dreptate, ca sunt lenes la antrenament. La vremea respectiva n-am investit foarte mult in antrenamente, dar in decursul anilor situatia s-a schimbat treptat. Accidentarile poarta o parte din responsabilitate pentru schimbarea de perspectiva. Am devenit constient ca trebuie sa fac mai mult, ca talentul singur nu ajunge ca sa razbesc pana la varf. Si desigur situatia veche s-a schimbat si datorita promovarii in plutonul de Cupa Mondiala.”

„Imi place foarte mult porecla de ‘fulger globular’. Mi-a dat-o in urma cu multi ani Marc Gini si la vremea respectiva mi s-a cam potrivit, caci eram un pic indesat. Din fericire fulger am ramas pana in ziua de azi.”

Erik Guay (CAN) – locul 2: „Normal ca as putea sa fiu suparat ca am pierdut cursa la cateva sutimi, dar pe de alta parte e grozav ca am confirmat victoria recenta din Germania cu acest podium, pentru ca titlul din Garmisch sa nu ramana un accident izolat. Am pierdut cateva saptamani dupa etapele din Val Gardena din cauza spatelui bolnav, asa ca sunt foarte satisfacut de performantele din ultima vreme. Acum am o sansa buna sa ma calific la finalele din Lenzerheide. Acesta a fost obiectivul principal atunci cand am venit aici. Aparent e un loc propice echipei noastre, care s-a descurcat destul de bine pe partia aceasta in ultimele sezoane. Iar mie imi da incredere pentru cursele viitoare.”

„Am facut o cursa destul de solida, chiar daca au existat pasaje in care as fi putut merge mai curat. Am profitat de pozitia la start si de conditiile care m-au favorizat. Podiumul acesta m-a adus pe locul 2 in clasamentul celor mai buni schiori canadieni si e un sentiment special sa-i fi intrecut pe unii dintre Crazy Canucks. Voi lucra mai departe sa-i depasesc pe toti!”

Michael Walchhofer (AUT) – locul 3: „A fost un podium important din perspectiva globului pentru coborare. Am avut o perioada atat de frustranta anul acesta, dupa victoriile mari din noiembrie si decembrie. Am vrut sa-mi inchei sezonul si cariera la inaltime si sunt foarte bucuros ca am sansa sa lupt pentru cupa pana la finale. Am aparat-o cu succes, chiar daca n-am recuperat prea mult teren fata de Didier. Ar fi un vis sa castig globul pentru a patra oara. Acum insa ma voi concentra asupra urmatoarelor curse si voi vedea la urma ce iese. Nu vreau sa pun singur presiune asupra mea.”

„In mare sunt multumit de cursa facute, pe bucati insa nu am schiat destul de inteligent. La nivelul zapezii a fost intunecat, cei porniti mai tarziu au intampinat conditii mai dificile. Dar acolo unde am pierdut eu timp, n-a avut nimic de-a face cu vizibilitatea. Pur si simplu am intrat prea direct si a trebuit apoi sa contrez puternic cu schiurile, pierzand timp. Am riscant stiind ce fac, nu mi-a reusit din cauza vitezei foarte mari, mai mare decat la antrenament. Macar am reusit sa fiu mai rapid decat Didier Cuche, care a avut aceleasi conditii ca si mine. E bine pentru moralul meu.”

Romed Baumann (AUT) – locul 4: „Sunt multumit. In timpul cursei n-am putut sa-mi dau seama daca merg repede. Abia cand am vazut la finis ca nu am decat 18 sutimi intarziere am stiu ca n-am mers rau. N-am facut nici o greseala, dar aici se poate intampla sa ramai chiar si asa la o secunda si jumatate in urma. Poate ca primii la start au avut un avantaj din punctul de vedere al viziblitatii, dar cand il ai, trebuie sa mai stii sa-l si folosesti. Beat trebuie ca a schiat senzational, altfel n-ar fi putut castiga.

Didier Cuche (SUI) – locul 5: „Cand am pornit eu n-a mai fost usor sa schiezi rapid si mai ales mai rapid decat Beat. Dar sunt multumit, caci am limitat pierderile. Sina de la mana nu m-a deranjat. Pot schia normal si la start pot sa ma imping in brat. Nu stiu de ce se face atata caz de neintelegerea privata cu Günter Hujara. De acum inainte nu voi mai spune nimic. Voi avea grija doar sa-mi fac treaba cum trebuie si sa nu cad.”

Publicitate