Slalomul feminin din Spindleruv Mlyn – a doua mansa LIVE

Marlies Schild are sansa de a castiga inainte de final globul de cristal. E in frunte, adversarele sunt mult in urma, trebuie sa mearga sigur si sa tina de avantaj. Pe care il ameninta doar coechipiera Kathrin Zettel.

30. Nina Perner (GER) trece linia de sosire.

29. Chiara Costazza (ITA) o depaseste fara probleme.

28. Lena Dürr (GER) urmatoarea schimbare de lidera.

27. Frida Hansdotter (SWE) si inca una, nimeni nu vrea sa-si dea locul pana acum.

26. Christina Geiger (GER) o fata noua in frunte, poate ea ramane mai mult timp acolo.

24. Elisabeth Görgl (AUT) locul 5.

24. Alexandra Daum (AUT) face prea multe greseli. Locul 4.

23. Nicole Hosp (AUT) in mansa e doar a treia pana acum, dar timpul e suficient ca sa treaca in frunte.

22. Ana Jelusic (CRO) locul 5.

21. Resi Stiegler (USA) locul 3.

20. Katharina Dürr (GER) o singura sutime ii lipseste ca sa treaca pe primul loc dupa o cursa fara greseli.

19. Anne-Sophie Barthet (FRA) e foarte pasiva, la asta adaugandu-se si taierea prea brusca a virajelor in partea abrupta. Locul 9.

18. Tessa Worley (FRA) ii lipseste eficienta in atac. Locul 6.

17. Sarka Zahrobska (CZE) pierde din nou, desi a schiat mai agresiv decat in prima mansa. Locul 7.

16. Fanny Chmelar (GER) pierde timp in partea superioara si fara erori, dupa greseala aluneca jos in clasament, pe locul 8.

La interviul de dinaintea mansei Maria Riesch a spus ca n-a avut niciodata probleme cu presiunea. A schiat sub apasarea ei de atatea ori si a dovedit ca poate face fata. La JO a fost prima dupa prima mansa si a avut taria de a duce mansa a doua cu bine pana la capat. Dar acum se pare ca e diferit si trebuie sa gaseasca alta metoda pentru a reusi sa se concentreze exclusiv asupra schiului.

15. Maria Riesch (GER) nu a reusit. A pornit foarte prevazatoare si l-a prima denivelare neasteptata s-a lasat pe o parte in derapaj in loc sa lupte. Of. N-am crezut sa o vad pe Maria cedand. Nu dupa ce a aratat in toti anii de cand a aparut in Cupa Mondiala.

14. Michaela Kirchgasser (AUT) schiaza un pic in joaca, de parca nu i-ar pasa ce face. Ii raman 8 sutimi din prima mansa si trece pe primul loc. E neimpresionata.

13. Bernadette Schild (AUT) e prea cuminte. Locul 8.

12. Lindsey Vonn (USA) sus merge foarte prudent. Departe de porti, fara greseala, dar ramane la 28 de sutimi in urma. Finalul e la fel de bun ca al lui Kirchgasser, ataca si e activa. Cele 28 de sutimi intarziere inseamna insa doar locul 6. E nedumerita la final. S-a asteptat la mai mult.

10. Nicole Gius (ITA) lupta cu abruptul cere sacrificii in zecimi de secunda. Locul 8.

10. Irene Curtoni (ITA) abruptul e controlat si sigur, fara sa reduca viteza. Mareste frumos avantajul. Cateva viraje frumoase si iuti la intrarea in plat, pe care scade aproape inobservabil ritmul. E prima.

9. Sarah Schleper (USA) greseli micute o trimit pe locul 3, dar e fericita. Va avea o clasare in top 10.

Pana acum timpii primei manse au fost foarte apropiati. Urmeaza cele care s-au distantat mult.

8. Tanja Poutiainen (FIN) greseste din nou neobisnuit de mult. Ataca, dar isi pune piedica singura si nu pastreaza nimic din avantajul mare. Locul 2.

7. Susanne Riesch (GER) nu-si permite un nou abandon. Ar scoate-o din grupa a doua si ar avea numere tot mai slabe la start. Asa ca nu risca. Si totusi pare nesigura. Avansul il pierde pe abrupt, in plat indrazneste mai mult si prinde locul secund.

6. Veronika Zuzulova (SVK) ataca controlat in abrupt, idee foarte buna, care nu o costa prea mult din avantaj. Platul e dezlantuit si mareste din nou avantajul la 9 zecimi.

5. Manuela Mölgg (ITA) o greseala inainte de plat, unde ramane pe spate intre cateva porti foarte apropiate si are libertatea de miscare restransa, o costa conducerea. Locul 2.

4. Tina Maze (SLO) pe abrupt merge mai direct decat Zuzulova si avansul se dubleaza prompt. Finisul e la fel de puternic. Preia conducerea cu 4 zecimi avantaj.

3. Maria Pietilä-Holmner (SWE) pierde lupta cu slovena. Locul 2.

2. Kathrin Zettel (AUT) stapana pe ea in abrupt, nu pierde mai nimic. Jos, ca si in prima mansa, nu se descurca la fel de bine ca sus, ii raman totusi 2 zecimi din avantaj si trece pe primul loc.

1. Marlies Schild (AUT) perfecta. Cel mai bun timp al mansei. Din nou. 🙂

Marlies Schild castiga pentru a sasea oara in acest sezon, a invins practic in toate cursele pe care le-a terminat. Victoria, cumulata cu esecul adversarelor directe, ii aduce si globul de cristal al disciplinei. Kathrin Zettel mai soarbe o gura de incredere in ce poate cu al doilea podium al sezonului din Cupa Mondiala, primul din slalom. Iar Tina Maze construieste mai departe la pozitia a treia din clasamentul general. Dupa forma pe care a aratat-o de la mondiale incoace, ea va urca alaturi de Maria Riesch si Lindsey Vonn pe podiumul final.

Publicitate