Slalomul feminin din Spindleruv Mlyn – prima mansa LIVE

Marlies Schild, Tanja Poutiainen, Maria Riesch. Cele trei fete care ar putea castiga trofeul probei in care schiurile merg cu viteza redusa, dar picioarele se misca mai sprintene decat cele ale puricului. Ultimul trofeu mic la care mai poate spera Maria, desi sansele sunt relativ reduse, avand de recuperat 80 de puncte. Greu, mai ales ca si cel mare e amenintat de la aproape-abandonul de ieri. Dar situatia e schimbata. Cursa pentru marele glob relansata fiind, daca il vrea, Maria trebuie sa lupte cu vrajmasie pentru el. Iar Lindsey, apropiata atat de mult de prietena ei in clasament, incepe sa aiba ce pierde daca risca prea mult. Va schia tactic? Ieri n-a facut-o, chiar daca a putut. Pentru astazi, raspunsul il vom afla de la 11:00.

Traseul de azi incepe chiar deasupra abruptului, care e inghetat, lasa distanta intre porti la intrarea in plat, desi nici mai sus scurteaza virajele si lasa loc de atac.

1. Tanja Poutiainen (FIN) are probleme pe abrupt, derapand de cateva ori.

2. Veronika Zuzulova (SVK) schiaza foarte prudent pe abrupt. E departe de porti si timpul intermediar inregistreaza o intarziere. De indata de scapa de inclinatia mare accelereaza si tintuieste un timp mai bun cu cateva zecimi decat al Tanjei.

3. Maria Riesch (GER) foarte crispata, face multe greseli. Parca e alta Marie decat cea care a inceput sezonul. A ramas pe spate, s-a impiedicat, a iesit in afara liniei cu un zig-zag ascutit. Pentru asa multe erori grave, intarzierea de 9 zecimi nici nu-i foarte mare. Locul 3.

4. Kathrin Zettel (AUT) ne arata cum trebuie mers pe abrupt, unde se strecoara iute printre porti. Pe final mai reduce ritmul si secunda avantaj ramane putin sub 8 zecimi. Dar e prima categoric.

5. Maria Pietilä-Holmner (SWE) derapeaza si ea sus, ca si Tanja. Timpul pierdut acolo nu mai e recuperabil, dar reduce distanta dintre primele doua locuri la sub o jumatate de secunda.

6. Marlies Schild (AUT) incepe atacand, sus sunt cateva porti apropiate pe care le estimeaza gresit si unde trebuie sa mearga perpendicular pe partie ca sa ramana pe traseu, e la 3 zecimi in urma colegei la timpul intermediar. Jos insa ataca fara rezerve si trece in fata cu doua zecimi.

7. Sarka Zahrobska (CZE) ultima, mai lenta si decat Maria.

8. Susanne Riesch (GER) merge foarte controlat, fara sa piarda multa viteza. Are nevoie de astfel de curse dupa atatea abandonuri. Locul 5.

9. Therese Borssen (SWE) pune o noua borna a lentorii, cu 3 secunde intarziere.

10. Tina Maze (SLO) continua seria slalomurilor foarte bune. Nu face nici cea mai mica greseala. E pe 4 doar pentru ca nu stie sa accelereze la fel de mult ca cele mai bune slalomiste.

11. Frida Hansdotter (SWE) dezechilibrari frecvente in abrupt. Penultima.

12. Sandrine Aubert (FRA) foarte pasiva. Se concentreaza doar la linie, deloc la atac. Locul 11.

13. Katharina Dürr (GER) insuficient de indrazneata. Locul 10.

14. Nicole Hosp (AUT) sus merge foarte controlat, jos incepe sa atace, dar greseste in plat si pierde viteza. Locul 11.

15. Manuela Mölgg (ITA) foarte buna pe abrupt, agresiva si activa, exact cum trebuie. In plat pierde aproape o secunda, dar prinde locul 5.

16. Lindsey Vonn (USA) pe abrupt munceste ca sa ramana in cursa. Isi da drumul de indata ce se imblanzeste panta si doar o greseala cateva porti inainte de finis o impiedica sa termine mai sus de locul 9. E chiar inainte Mariei, cateva sutimi despartindu-le.

17. Elisabeth Görgl (AUT) locul 14.

18. Tessa Worley (FRA) o greseala sus, cam pe unde a iesit ieri de pe traseu, dar azi o corecteaza si termina a 12-a.

19. Fanny Chmelar (GER) ameninta timpul Mariei, dar il rateaza cu putin. Locul 11.

20. Christina Geiger (GER) pare prea incordata. Locul 17.

21. Nicole Gius (ITA) ataca si se vede imediat. Locul 9, cu 2 sutimi inaintea lui Lindsey.

22. Ana Jelusic (CRO) da in sfarsit peste o partie care in abrupt se protriveste cu stilul ei topait. Acolo nu pierde decat o secunda, jos se mai adauga mai mult de una si incheie pe 16.

23. Bernadette Schild (AUT) excelenta cursa mezinei. Sus controleaza schiurile pe abrupt, le da drumul o poarta prea devreme si e cat pe ce sa iasa de pe traseu, salveaza spectaculos, dar pierde viteza. In plat continua sa atace si ramane la o sutime in spatele lui Lindsey, pe locul 11.

24. Michaela Kirchgasser (AUT) ataca si nu greseste fatal. Locul12.

25. Anne-Sophie Barthet (FRA) locul 17.

26. Denise Feierabend (SUI) ultima, ar trebui sa se reprofileze pe probe mai rapide, caci in cele tehnice nu merge deloc.

27. Marie-Michele Gagnon (CAN) incepe atacand, dar greseste si rateaza o poarta, urca pe partie pana la ea, abandonand mai jos, dupa o noua greseala.

28. Nina Perner (GER) locul 24.

29. Marina Nigg (LIE) lupta cu propria pozitie usor lasata pe spate, cu succes, nu pierde decat o secunda pe abrupt, dar nu ramane concentrata la trecerea in plat si calca o poarta.

30. Irene Curtoni (ITA) si ea vrea un rezultat bun. Fetele lupta astazi pentru un loc in finale, unde intra doar primele 25. Irene reuseste sa termine pe 9, doua sutimi inainte de Lindsey.

Bernadette Schild raspunde la intrebarea (stupiditatea in situatii neprevazute e boala universala) „poate Marlies sa castige astazi globul?” asa: Sigur ca poate, orice se poate intampla, nu? Dar o finala cu suspans ar fi la fel de interesanta. 😆

31. Lara Gut (SUI) nu e la start.

32. Sarah Schleper (USA) cand nu greseste merge bine si azi nu greseste. Locul 9.

33. Chiara Costazza (ITA) locul 26.

34. Resi Stiegler (USA) locul 21. A schiat sub presiunea ultimatumului federatiei americane, care nu mai e dispusa sa o tina in echipa decat daca aduce rezultate.

35. Wendy Holdener (SUI) o greseala la putine porti inainte de finis ii ia calificarea. Locul 31.

36. Celina Hangl (SUI) derapeaza sus si cade.

37. Taina Barioz (FRA) locul 31.

38. Eve Routhier (CAN) are 6 secunde intarziere la timpul intermediar, dar n-am vazut ce-a gresit, ca din cauza intervalelor mici de start e transmisa doar ultima parte a cursei. Locul 34. La reluare vad. A cazut. S-a ridicat si a terminat.

39. Elli Terwiel (CAN) locul 34.

40. Mikaela Shiffrin (USA) merge binisor, pe final se dezechilibreaza si asta ar putea-o costa calificarea. Deocamdata e pe 30.

Cursa merge mai departe, dar eu mai am de scris cronicile de ieri, asa ca le las pe fete sa schieze fara atentia mea.

Marlies Schild ramane mai departe etalonul in slalom, doar Kathrin Zettel putandu-se oarecum compara cu ea. Podiumul provizoriu arata identic cu cel din Garmisch, Maria Pietilä-Holmner avand totusi 66 de sutimi intarziere. Pentru locul 3 si-a mai anuntat candidatura si Tina Maze.

Publicitate