Super-G-ul masculin din Kvitfjell – LIVE

Fetele au terminat ieri sezonul obisnuit si au o zi de pauza inaintea antrenamentelor din Lenzerheide pentru finale. Baietii insa muncesc pana in ultima clipa. Ultimul super-urias din sezonul regulat. Aceasta este proba cu cei mai multi castigatori diferiti, singurul care cat de cat s-a impus de mai multe ori, Georg Streitberger, fiind accidentat. Din acest motiv aici exista mai multi candidati ca in oricare alta proba la castigarea globului de cristal si pentru el se va lupta cu siguranta pana in Lenzerheide.

1. Ted Ligety (USA) are probleme cu pastrarea liniei la saritura dupa care a cazut ieri Keppler. Apoi rateaza o poarta la un viraj in care pierde contactul cu zapada. E un viraj strans, Hans Knauss l-a semnalat din timpul coborarii cu camera.

2. Beat Feuz (SUI) are si el probleme la acelasi  viraj, dar prinde la limita poarta.

3. Andrej Jerman (SLO) multe nesigurante. Nu controleaza schiurile bine, merge pe o linie foarte larga si ramane la final doar pe 2.

4. Patrick Küng (SUI) primul care e sigur pe traseu. Si timpul e la fel de bun. Primul loc, avans de jumatate de secunda.

5. Stephan Görgl (AUT) sus si mai ales pe mijloc mai bun decat elvetianul. Pierde insa mult timp pe final. Locul 2.

6. Yannick Bertrand (FRA) doar sus se tine de elvetian. Locul 3.

7. Joachim Puchner (AUT) cursa excelenta. Cutezatoare, avantata, fara rezerve, viraje curate si rapide. Peste jumatate de secunda avans.

8. Werner Heel (ITA) la italian urmeaza mesteritul la setari. Inca o cursa lenta. Locul 7.

9. Silvan Zurbriggen (SUI) e foarte surprins de ultima pozitie, la aproape 2 secunde in spatele lui Puchner.

10. Stephan Keppler (GER) merge de parca n-ar fi imbratisat  un copac ieri. Pierde o secunda pana inainte de ultimele viraje, acolo se dezechilibreaza intr-o compresie mica si nu mai poate schimba directia schiurilor ca sa prinda urmatoarea poarta. Un nou abandon. Macar e fara vanatai.

11. Aksel-Lund Svindal (NOR) scapa schiurile de sub control in derapaj in acelasi loc ca Jerman. Astazi e intunecat, vizibilitatea la nivelul solului e probabil scazuta si n-a vazut valurile din zona respectiva. Locul 8 si probabil n-a avut nici un weekend mai dezamagitor decat acesta de acasa.

12. Erik Guay (CAN) are schiuri mai rapide decat ultimii schiori, dar nu chiar ca ale liderului austriac.

13. Tobias Grünenfelder (SUI) locul 7.

14. Peter Fill (ITA) cat pe ce sa rateze poarta ratata de Keppler. A schiat mult prea in picioare ca sa fie rapid. Locul 11.

15. Adrien Theaux (FRA) schiurile ii sunt rapide, linia nu ii e perfecta. Locul 4.

16. Michael Walchhofer (AUT) are toti timpii intermediari pe verde in ciuda deselor dezechilibrari usoare. E rapid si nu franeaza. Pe platul final, mult mai invartit decat in coborare se mai dezechilibreaza o data si asta il costa prima pozitie. Intarzie o zecime.

17. Carlo Janka (SUI) e la acelasi nivel inalt ca si primii doi si cursa e palpitanta, dar la final pierde si el timp. Locul 3.

18. Romed Baumann (AUT) merge foarte curat, dar nu ataca decat temporar. Locul 8.

19. Ivica Kostelic (CRO) sus intarzie fara sa se vada de ce. Jos merge pe o linie foarte directa, risca multa si e primul care recupereaza fata de Puchner. Atat de mult ca il da pe Janka jos de pe podium.

20. Hannes Reichelt (AUT) austriecii sunt buni astazi. Sta permanent la o zecime-doua in spatele lui Puchner, ca si Walchhofer se dezechilibreaza de nenumarate ori, dar nu se sperie, ci ataca mai departe, pe final incepe sa recupereze. Nu destul, se opreste la 8 sutimi in spatele mai tanarului sau coleg. Locul 2.

21. Christof Innerhofer (ITA) ca si ceilalti e scuturat serios de denivelari, dar lupta. Oprindu-se in zidul austriac care nu mai poate fi depasit decat de Cuche. Locul 4.

22. Didier Cuche (SUI) ieri a rezolvat conflictul cu Hujara, ambii au dat declaratii politicoase. Astazi, eliberat de alte batai de cap rezolva cursa din Kvitfjell. Sus se descurca la fel de bine ca austriecii, ramanand doar putin in urma timpului lui Puchner, in penultimul pasaj, o curba lunga si abrupta la stanga, merge pe cea mai rapida linie, trece in fata la ultimul timp intermediar si nimic nu-i mai taie avantul pana la linia de finis. Victorie.

23. Patrik Järbyn (SWE) sus foarte rapid, jos nu mai face fata traseului foarte dificil tehnic. Locul 15.

24. Tommy Ford (USA) ultimul.

25. Thomas Frey (FRA) locul 21.

26. Matteo Marsaglia (ITA) locul 21.

27. Andrej Sporn (SLO) sus e chiar mai rapid decat Cuche, pe parcurs incepe sa piarda, la inceput putin, apoi tot mai mult, dar prinde locul 13.

Vizibilitatea e mult mai buna. A inceput sa se lumineze, stratul de nori s-a subtiat.

28. Kjetil Jansrud (NOR) locul 23.

29. Klaus Kröll (AUT) sus e cel mai rapid. Pe mijloc ramane putin in urma, exista multe linii posibile si nu-s doua la fel de iuti, el nu o alege pe cea optima. In pasajul in care Cuche a schiat perfect intarzierea se mareste la 4 zecimi, pe final e cel mai direct, cu viteza cea mai mare si cel mai sigur. Locul 2.

30. Gauthier de Tessieres (FRA) locul 14.

31. Rok Perko (SLO) locul 28.

32. Cornel Züger (SUI) locul 29.

33. Jan Hudec (CAN) locul 18.

Didier Cuche la interviu. Negru de suparare inca. E surprins ca a castigat, pentru ca a dormit doar 4 ore azi noapte, ieri noapte 3 ore, ieri pana seara a trebuit sa dea declaratii pentru presa, alaltaieri s-a tot ciondanit la telefon, si acum ii vine greu sa se bucure de victorie. Reporterita: traseul a fost pus de un austriac, si totusi el e cel care a castigat. Aici zambeste Didier pentru prima oara. Nu conteaza cine monteaza traseul, el schiaza oricum, iar astazi a fost foarte frumos asezat.

34. Gasper Markic (SLO) nu a luat startul.

35. Bostjan Kline (SLO) locul 27.

36. Andreas Romar (FIN) locul 17.

37. Dustin Cook (CAN) locul 33.

38. Dominik Paris (ITA) locul 34.

39. Hagen Patscheider (ITA) locul 31.

40. Hans Olsson (SWE) grozava cursa! Ataca activ, lasa schiurile, ia iscusit virajele. Locul 6!

Didier Cuche impiedica o cvadrupla victorie austriaca cu cea mai buna linie in poate cel mai dificil viraj. Ieri a pierdut conducerea in clasamentul coborarii, astazi a preluat-o in cel al super-G-ului. Dintre austrieci, Reichelt si Walchhofer au ramas pe langa podium ca sa le faca loc lui Klaus Kröll si Joachim Puchner, acesta fiind pentru prima data intre primii 3 in Cupa Mondiala.

Sezonul aproape s-a epuizat. Au mai ramas nebifate doar finalele. Le vedem incepand de miercuri, in Lenzerheide.