Ce-au zis baietii dupa super-urias

Didier Cuche (SUI) – castigatorul super-uriasului din Kvitfjell: „Aceasta victorie imi prinde bine dupa toata povestea din aceasta saptamana (cearta cu Günter Hujara si amenda ulterioara). Am fost extrem de motivat si i-am rugat pe tehnicienii de la start sa ma incurajeze galagios la start. Am vrut sa fac o cursa solida. Insa sincer sa fiu, sunt surprins ca am fost atat de rapid. Am simtit ca alunec bine. Dar azi noapte am dormit doar patru ore, ieri noapte doar trei. Am primit multe telefoane si am purtat multe convorbiri din cauza povestii asteia. Din cauza tuturor discutiilor nici nu pot sa-mi savurez victoria. Am fost cumva furios. Dar cand esti asa, este dificil sa lasi schiurile sa lunece, chiar daca astazi aparent am gasit amestecul potrivit de agresivitate si lejeritate. Traseul a fost foarte frumos montat.”

„Nu asa se vorbeste cu un barbat de aproape 40 de ani, cum a vorbit Günter cu mine. Schiez de placere, e adevarat, dar asa ceva nu sunt obligat sa suport. De aceea m-am retras si din comitetul de sportivi responsabili pentru cursele de viteza. Nu are nici un sens sa fiu membru daca nu pot sa-mi exprim nemultumirile. Mi-am expus doar ingrijorarea pentru sanatatea noastra, a schiorilor. Iar acum sunt prezentat ca ultimul babuin de pe munte. Cred ca astazi pe partie am dat replica cea mai buna. Este totusi singura victorie din cariera de care nu ma pot bucura.”

„A fost una dintre cele mai dificile saptamani a carierei. Ma bucur ca am reusit in sfarsit sa castig si sa preiau conducerea in clasamentul disciplinei. Acum va trebui sa ma concentrez asupra saptamanii viitoare, in care trebuie sa lupt aprig ca sa agat globurile pentru coborare si super-urias. Socoteala se va face abia la sfarsit. Cred ca in ciuda avantajului, va fi un final strans in super-G. Schiorul care va castiga in Lenzerheide are cele mai mari sanse la glob.”

Klaus Kröll (AUT) – locul 2: „Rezultatul acesta reprezinta o mare usurare. In sfarsit am dus la bun sfarsit o cursa fara greseala, asa cum nu reusisem inca in acest sezon. Pe portiuni am fost de fiecare data bun, dar s-a gasit intotdeauna si locul in care s-o dau in bara. Astazi am fost relaxat, am simtit partia bine si am putut s-o strabat toata bine. Prima cursa nu a fost prea imbucuratoare pentru mine. Nu m-am asteptat la acest loc doi, fiindca pana acum nu mi-a iesit super-G-ul asa cum mi-am propus. Dar am stiut ca daca nu fac nici o greseala e totul posibil. Din fericire astazi am reusit.”

Joachim Puchner (AUT) – locul 3: „A fost extrem de palpitant, ba uneori chiar la limita. E incredibil ca sunt pe podium. Nu ma deranjeaza cele patru sutimi care ma despart de Klaus. Am facut o cursa buna. Daca schiezi relaxat atunci se desfac repede nasturii inchistarii. Am abordat super-G-ul destul de cool si l-am schiat asa cum pregatisem cea de-a doua coborare. Nu furios, ci dispus la orice risc si agresiv. Partia de aici mi se potriveste, iar traseul a fost montat frumos si exact pe stilul meu. Ma bucura si rezultatul puternic al echipei, mai ales ca am contribuit la el si nu am ramas undeva invins la coada.”

Hannes Reichelt (AUT) – locul 4: „Sunt multumit in mare de cursa mea. Dar Didier a livrat una fantastica.”

Michael Walchhofer (AUT) – locul 5: „De cursa mea nu sunt multumit, de timpul reusit, da.”

Ivica Kostelic (CRO) – locul 8 in cursa, locul 3 in clasamentul probei: „Am vrut sa termin pe podium, ca sa confirm ca sunt un schior complet. Sunt putin suparat pe mine pentru ca am avut o sansa sa termin intre primii trei, ceea ce ar fi fost grozav pentru mine, dar am facut o greseala stupida la mijloc. Am uitat de o poarta si atunci am iesit mult in afara liniei. Am ratat cel putin locul secund. Insa sunt multumit, pana acum cel mai bun rezultat aici fusese locul 29.”

Publicitate