Finala coborarii feminine din Lenzerheide – LIVE

Globul cel mic de cristal e sigur, in contul lui Lindsey Vonn. Pentru cel mare insa ea si Maria Riesch inca se mai lupta. Ca matele, fara sa ezite sa scoata si gherute la vedere. Se spune ca presiunea e asupra celui din frunte. El are ceva de pierdut. Astazi totusi Maria e mai relaxata, pentru ca teoretic e etapa in care Lindsey ar trebui sa reduca diferenta sau chiar sa preia conducerea. Si americanca e intr-adevar apasata de ceea ce o asteapta, rugand presa sa nu o deranjeze cu interviuri, ci sa o lase sa se concentreze asupra cursei.

Traseul este pe aceeasi partie ca si a baietilor! Adica nu e deloc usor. Doar startul difera, fetele venind pe partia de baza dinspre o ramificare din stanga. Vizibilitatea este la fel de proasta ca la ultimii baieti. Denivelarile sunt acolo desi nu se vad. La antrenamente, mai ales in prima zi, fetele au ratat portile intr-o veselie. Cea mai rapida in ambele zile a fost Tina Maze. Lindsey Vonn a fost cat pe ce sa cada, chiar de doua ori in prima zi. Ieri a mers mai cu grija, neatacand pana la limita, nu stim ce poate. La fel ca in cazul Mariei.

Cateva porti au fost mutate dupa ce traseul s-a dovedit peste puterile fetelor.

1. Johanna Schnarf (ITA) pare foarte defensiva. Dar macar termina cu bine.

2. Aurelie Revillet (FRA) orfii spun: prudenta e mama intarzierii mari. Si da, e chiar mai grijulie decat Johanna. Locul 2.

3. Britt Janyk (CAN) pozitia trimite semnale contradictorii, vrea sa atace, nu indrazneste peste tot. Pe prima jumatate ramane in frunte. Dupa aceea pierde linia si impreuna cu ea si avantajul. Locul 2.

4. Marianne Abderhalden (SUI) la start isi incurca un bat intre picioare. Apoi ataca si la jumatate e prima, pe abrupt o ia pe cea mai ingusta linie, dar o greseala o costa multe zecimi. O parte recupereaza, o zecime nu. Locul 2.

5. Lotte Smiseth Sejersted (NOR) superba! Prima care merge ca baietii. Campioana de juniori a fost a patra in ambele antrenamente si ataca de la bun inceput ca nici o alta fata. Virajele le ia atat de agresiv, ca ajunge sa mearga aproape culcata pe partia extrem de abrupta. O secunda avans!

6. Marie Marchand-Arvier (FRA) sus e cea mai apropiata de tanara norvegiana, desi pierde destul de mult. Pe abrupt un soc ii departeaza schiurile si trebuie sa franeze ca sa se redreseze. Locul 3, o sutime in urma italiencei Schnarf.

Baietii urmaresc si ei acum cursa fetelor.

7. Stacey Cook (USA) curajul nu-i lipseste, dar prefera portiunile plate, de alunecare pura. Profita de fiecare bucatica si accelereaza, in partile tehnice nu se descurca la fel de bine. Locul secund, 7 zecimi intarziere.

8. Dominique Gisin (SUI) nu indrazneste sa-si dea drumul. Si e una din cele mai bune coboratoare! La final se prabuseste in zona de sosire. Locul 7.

9. Andrea Fischbacher (AUT) nu, nu, nu! Of. Fata asta are o problema mare de atentie. E cu gandul cativa metri prea in fata. Sus nu e la fel de rapida ca Sejersted, dar mai iute decat restul lumii. Pe abrupt merge fantastic si recupereaza, la ultimul radar are cea mai mare viteza, dar in ultimul viraj important, vede stadionul si vrea s-o ia direct la vale, uitand de urmatoarea poarta. O observa in ultima clipa, o trece cu bine, dar de acolo nu mai poate redresa si cade cu doua porti inainte de finis, oprindu-se violent in plasa de protectie. Intra cu spatele in ea si betele ce o fixeaza o lovesc usturator peste gat. Are urme rosii de la ele, de parca ar fi fost biciuita.

Cursa e intrerupta pentru repararea gardului.

10. Lara Gut (SUI) o bijuterie de cursa. Linie stransa si directa, forta impunatoare in viraje, balans perfect, inima viteaza dincolo de ratiune si locul 1 cu 7 zecimi avans. In fata propriilor suporteri, pe o partie solicitanta si pentru baieti!

11. Ingrid Jaquemod (FRA) mult mai pasiva. Locul 8.

12. Daniela Merighetti (ITA) sus are probleme pe niste valuri care o smucesc brutal. Auuuuuu! In pasajul urmator se dechilibreaza usor in timp ce schimba directia, nu se poate redresa la timp, derapeaza, loveste cu pieptul (capul?) si bratele urmatoarea poarta si se opreste incurcata in plasa. Pare intreaga si ea. Da, sta pe schiuri.

13. Marion Rolland (FRA) – nu ia startul

14. Fabienne Suter (SUI) – e plimbata in toate partile de fortele in joc si nu poate controla deloc linia. Locul 4.

15. Elena Fanchini (ITA) fara sanse. Locul 8.

16. Anja Pärson (SWE) la antrenamente a fost retinuta, astazi ataca. Insa linia Larei nu o poate tine. Pana la urma e depasita si de junioara din Norvegia. Locul 3.

17. Anna Fenninger (AUT) incepe bine, o linie curata, intarziere mica. Pe care n-o poate tine asa pana la final, desi ataca si merge curat. Ii lipseste nebunia Larei. Locul 3, putin in urma lui Sejersted.

18. Maria Riesch (GER) pozitia e de atac la inceput. Inainte de abrupt insa incepe sa derapeze in viraje, pierde complet controlul asupra schiurilor si atunci franeaza. Dupa fiecare viraj. La intarziere se agata secunde ca pietre de moara. Locul 12. Doar primele 15 primesc azi puncte.

19. Elisabeth Görgl (AUT) oooo ce frumos. Acelasi dram de nebunie pe care l-am vazut deja la Lara. Cu mai multe dezechilibrari totusi, dar lupta. Si nu se da batuta nici cand e in pericol sa cada. Locul 2! (Maria e pe 13 acum.)

20. Tina Maze (SLO) pozitia este perfecta. Linia pe care schiaza insa nu. Nu sta aproape de porti, nu ataca asa ca cele trei din frunte si nu mai repeta rezultatul din antrenamentel. Locul 5. (Maria e pe 14.)

21. Lindsey Vonn (USA) nu are decat varianta atacului. Sus greseste grav, nu se sperie. A pierdut deja mult timp. Pe abrupt ia virajele imposibil, pe piciorul interior, dar nu poate accelera. Se lasa doar purtata la vale. Jos recupereaza ceva din intarziere si prinde locul 3, trimitand-o pe Maria pe 15.

22. Julia Mancuso (USA) sport extrem este ce face Julia. Asta e partie croita pe masura ei! Avansul creste si castiga cu 8 zecimi avans!

Pare ciudat, dar o ajuta pe Lindsey. Caci desi pierde 10 puncte, Maria e trimisa pe 16 si pierde 16 puncte!

23. Leanne Smith (USA) merge la limita, in sensul ca e cat pe ce sa iasa de pe traseu. Dar intarzierea e mare. Locul 16.

Cea mai frumoasa coborare a fetelor din acest sezon, a depasit-o astazi chiar si pe cea a baietilor in spectaculozitate! Julia Mancuso castiga cu o performanta entuziasmanta, Lara Gut pierde victoria la penultima adversara, iar Lizz Görgl se bucura de ultimul loc pe podium.

Lindsey Vonn puncteaza iar in duelul cu Maria Riesch, pe o partie care nu-i place. Cu locul 4 castiga 50 de puncte, in timp ce Maria Riesch ramane cu mana goala. Pentru prima data in 2011 Lindsey este din nou pe primul loc in clasamentul general, 27 de puncte in fata Mariei.

Publicitate

3 păreri la “Finala coborarii feminine din Lenzerheide – LIVE

Comentariile nu sunt permise.