Ce-au zis baietii dupa coborarea finala

Adrien Theaux (FRA) – castigatorul coborarii finale din Lenzerheide, prima victorie a carierei: „Astazi am avut norocul de partea mea. Vizibilitatea a devenit tot mai proasta in timpul cursei.”

Joachim Puchner (AUT) – locul 2 in cursa, la o sutime de invingator: „Sutimea pierduta poate fi gasita oriunde de-a lungul traseului. Am fost cu una prea lent. Dar e incredibil ce mi se intampla in momentul de fata. Doua podiumuri intr-o saptamana, am cam ramas fara cuvinte. De fapt nu stiu de ce sunt atat de puternic acum. Schiez mai relaxat. Stau la start si stiu ca pot fi rapid. Iar faptul ca rezultatele finale sunt bune, te destind si mai tare. Astazi am fost avantajat si de conditii, dar daca le ai, trebuie sa stii sa profiti de ele.”

„Imi pare rau pentru Michi, m-as fi bucurat sa castige el titlul. Insa Didier a schiat mai bine. Pana la mijloc a fost destul de echilibrat, jos a schiat Didier senzational. E pacat, dar Michael a avut si asa o cariera coplesitoare.”

Didier Cuche (SUI) – locul 4 in cursa, castigatorul globului de cristal al probei: „Au fost o cursa intr-o cursa, ca sa spun asa si a fost dificil. Mi-am dat seama ca dupa ce a disparut soarele va fi mai greu sa termin in fata. Si daca esti mai la urma, atunci diferenta de puncte intre locuri nu mai este prea mare. Am auzit publicul jubiland galagios si m-am gandit ca poate Walchhofer n-a terminat printre primii si ca poate nu are un timp bun. Asta m-a incurajat sa atac.”

„Valoarea acestui glob este la fel de ridicata ca si a celorlalte pe care le-am castigat. Dar ma bucur mai mult decat la primul, cel din 2007 si din cauza intamplarilor de saptamana trecuta. Nu cred totusi ca in Kvitfjell as fi putut schia mai repede. Pur si simplu nu am fost destul de destins. Poate as fi fost cu un loc mai sus, dar n-as fi castigat. Sunt foarte mandru de al patrulea glob de cristal pentru coborare. Insa nu sunt omul care sa vaneze recorduri. Am inceput putin cam tarziu in viata sa fiu rapid, sa vedem daca voi continua tot asa si anul viitor.”

Michael Walchhofer (AUT) – locul 11 in cursa, locul 2 in clasamentul probei: „E foarte pacat. Cand iti reconstruiesti sansa de a castiga si apoi la final n-o folosesti, e suparator. M-am simtit in forma. Am incercat sa fac o cursa buna, dar la final m-am lasat din pacate deviat prea mult. A fost prea putin si am stiut ca va fi strans de cum am trecut linia de sosire. Lumina a fost proasta, de cele mai multe ori nici n-am vazut solul. Desigur am sperat ca si Didier va avea probleme. Dar e mai mic, poate ca sta putin mai usor pe schiuri. A schiat super pasajul final, asa cum eu nu am reusit. Daca as fi castigat astazi globul, m-as fi gandit poate sa inchei in super-G pe o nota glumeata. A fost fantastic sa schiez ultima coborare in fata atator fani entuziasti. Pentru ei macar si tot ar fi trebuit sa-l las pe Didier sa ma bata astazi.”

„Sunt multe curse in acest sezon in care pot gasi cele 12 puncte lipsa. In Kitzbühel au fost zero. Didier n-a avut nici un zero. A meritat sa castige globul. I l-as fi luat cu placere, dar n-a fost sa fie. Dezamagirea se mentine totusi in granite.”