Super-G-urile din Lenzerheide

La baieti e disciplina cea mai echilibrata. Cea care de la Hermann Maier incoace isi cauta in van un nou rege. Cat de echilibrata poate fi? Un sfert din cei prezenti azi la start ar mai fi avut sanse teoretice la castigarea globului! Didier Cuche, Ivica Kostelic, Michael Walchhofer, Hannes Reichelt, Carlo Janka, Romed Baumann. Iar Georg Streitberger, cel care de trei curse incoace n-a mai aparut in clasament din cauza fracturii suferite in Chamonix, inca mai e pe locul 2.

N-ar fi avut cum sa ramana acolo dupa finala si acesta ar fi fost singurul regret. Ca singurul schior care cat de cat si-a repetat constant evolutiile bune, n-ar fi avut loc pe podiumul probei. Atunci vremea a zis sa nu ma lase trista. A inceput sa ploua, apoi sa ninga, si inca ninge din greu. Atat de multi fulgi cad din cer, ca imaginea padurii verzi e albicioasa. Nici cu gandul nu se poate schia astazi la viteze de super-G. Si atunci au fost anulate ambele finale.

Maine se continua cu slalomul urias al baietilor si cel special al fetelor. Iar clasamentele raman asa cum le-au fixat ultimele super-uriase. Didier Cuche castiga al doilea glob de cristal al sezonului dupa cel de ieri din coborare. Ivica Kostelic regreta si mai mult pasul gresit din Kvitfjell, Michael Walchhofer nu are parte de o cursa adevarata de adio, ieri nestiind ca cea de coborare e ultima.

La fete, soarta ii zambeste iar Mariei si noua. E vorba desigur de globul mare de cristal, pe cel mic l-a castigat Lindsey inca din Italia. Cu Lindsey la 27 de puncte inainte si cu doar doua probe tehnice in program, globul nu se va acorda pana in ultima zi. Iar Maria e din nou favorita. Cel putin pe hartie.

Apele dintre Cuche si Hujara raman tulburi. Elvetianul este foarte suparat pe felul in care oficialul FIS intelege sa discute cu schiorii, mai ales ca Didier nu e un pusti de 18 de ani la care sa te ratoiesti. Ar astepta mai mult respect, pe care Hujara nici nu se gandeste sa i-l arate. Asa ca la conferinta de presa de ieri, elvetianul a inscenat un dialog imaginar intre el si oficialul german. L-a intrebat cum explica atitudinea pe care a avut-o fata de el. Apoi s-a mutat pe scaunul de langa, in fata caruia pe masa era indicat ca ii apartine lui Hujara si a raspuns: „Didier, trebuie sa intelegi ca exista o singura regula. I am the boss.” Ceea ce reflecta perfect atitudinea lui Hujara in acest conflict. Parca vad ca Didier mai incaseaza o amenda.

Ceea ce nu-l va saraci pe elvetian, ci pe sinistratii japonezi. Schiorii au hotarat sa doneze o parte a premiilor din Lenzerheide in favoarea celor ramasi pe drumuri in urma cutremurului si a tsunami-ului. Didier Cuche a fost intotdeauna unul dintre schiorii cei mai largi la inima si mana, dar daca va avea mai putini bani, va dona mai putini. Actiunea a fost initiata de Julia Mancuso, impreuna cu Akira Sasaki si Chemmy Alcott. Jules a donat ieri jumatate din premiul de 33000 de franci. Iar producatorul ei de schiuri, Völkl, a adaugat restul de jumatate, pentru ca suma intreaga sa ajunga in Japonia.

Pentru maine este programata o alta conferinta de presa. Prima a lui Hans Grugger de la accidentarea din Kitzbühel. De la 11:30 si va voi scrie la comentariul live al primei manse masculine ce declara.

3 păreri la “Super-G-urile din Lenzerheide

Comentariile nu sunt permise.