Finala slalomului feminin din Lenzerheide – mansa a doua LIVE

Scena e aceeasi, protagonistele asisderea. S-o urmarim.

28. Anna Fenninger (AUT) ajunge jos.

27. Nicole Gius (ITA) sus clar mai buna, pe final greseste si pica pe 2.

26. Ana Jelusic (CRO) la fel, pierde timp pe final si locul 3.

25. Denise Feierabend (SUI) lupta pana la capat si ofera spectatorilor bucuria de a vedea o elvetianca in frunte.

24. Bernadette Schild (AUT) prea inacurata ca sa urce mai sus de 3.

23. Julia Mancuso (USA) mansa chinuita rau. Ultima.

22. Marie-Michele Gagnon (CAN) salveaza 11 sutimi si trece in frunte.

21. Anja Pärson (SWE) ramane pe spate pe panta finala, nu poate schimba directia si practic se opreste. Reia cursa, dar e ultima.

20. Fanny Chmelar (GER) ameninta pozitia schioarei din Canada, dar rateaza primul loc la 7 sutimi.

19. Jessica Depauli (AUT) greseste sus si greselile ustura. Locul 6.

18. Sarka Zahrobska (CZE) o noua dezamagire. Locul 4.

17. Katharina Dürr (GER) se impiedica neincetat. Locul 11.

16. Michaela Kirchgasser (AUT) incepe puternic, mijlocul si-l face singura dificil cu pozitia bustului ramasa in urma fata de picioare, pe final reporneste atacul si trece in frunte cu 7 zecimi avantaj.

Lindsey trebuie sa mai astepte pentru ca se mesterete din nou la portile tinzand sa iasa din zapada.

14. Lindsey Vonn (USA) incepe agresiv si parcurge inceputul fara greseala. Sus pastreaza avantajul. Pe mijloc are o suprarotire, care insa nu-i opreste picioarele sa-si vada de treaba si pierde doar 6 sutimi. Finalul e insa la limita dezastrului. Din derapaj in departarea schiurilor, urmate de o surparotire, apoi un brat ramas in urma agitand batul in aer ca intr-un carlig si 7 zecimi se duc ca si cum n-ar fi fost. Locul 2.

14. Sandrine Aubert (FRA) fara sanse. Locul 8.

13. Veronika Zuzulova (SVK) exceptionala pana cu 4 porti inainte de final, unde greseste si pierde jumatate din avans. Are totusi cea mai buna mansa de pana acum.

12. Nicole Hosp (AUT) sus pierde 7 zecimi, cu un parcurs decent. Jos incepe sa se impiedice tot mai des. Locul 9.

11. Nastasia Noens (FRA) schiaza cu bandaj la un genunchi, probabil va trebui sa se opereze dupa finale. Nu ataca la fel de liber pe cat ne-a aratat in alte curse ca poate, dar e mai buna decat Lindsey. Locul 3.

10. Frida Hansdotter (SWE) desi are probleme mari pe panta finala, o trimite pe Lindsey un loc mai jos, incheind pe 4.

9. Therese Borssen (SWE) foarte activa, nu-i oprita nici de o greseala in care ramane cu un picior in sus. Ataca pana la final, dar timpul e dus. Locul 10.

Lindsey ramane pe locul 5.

8. Tanja Poutiainen (FIN) derapeaza de la bun inceput, dar se agata de fiecare viraj ca sa continue. Locul 5.

7. Susanne Riesch (GER) oscileaza intre atac si prudenta. Pana la final pierde fata de primele, dar prinde locul 4. Misiune indeplinita. Face puncte si e inainte lui Lindsey.

6. Christina Geiger (GER) cursa foarte linistita, strategie buna. Pe primul loc nu ajunge, dar e a doua.

5. Kathrin Zettel (AUT) la fel. Schiaza calm si rotund, nu are probleme mari, doar timpul nu ramane complet de partea ei. Locul 2. Doua sutimi in fata Christinei, o zecime in urma Veronikai.

4. Maria Pietilä-Holmner (SWE) inceputul e sclipitor. Pe panta finala are probleme si rateaza pentru 3 sutimi locul 1.

Lindsey e pe 10 acum.

3. Tina Maze (SLO) nu pierde aproape nimic. Superba mansa slovenei. Inca o data.

2. Maria Riesch (GER) o greseala mare in pasajul superior. Mijlocul e bun. Pe final pierde ritmul, nu mai e decat o zbatere. Locul 3.

In clasamentul actual, Maria are 11 puncte avantaj.

1. Marlies Schild (AUT) greseste sus in acelasi loc ca si Maria. Urmeaza atacul, dar partia e dificila si nu-i permite decat recuperarea a trei sutimi din cele 8 cu care ramasese in urma dupa eroare.

Tina Maze castiga primul ei slalom. Marlies Schild se multumeste cu locul 2 pentru prima data in acest sezon, in timp ce Veronika Zuzulova razbeste cu bravura pe podium.

Maria Riesch ramane in afara podiumului, pe locul 4, in timp ce Lindsey nu salta decat o pozitie fata de prima mansa, si incheie pe 13, lasand-o pe Maria sa treaca iar in fata in clasamentul general. Nemtoaica are 3 puncte avantaj si poate dormi linistita, fara sa se teama de anularea slalomului urias de maine. Doua sutimi de ar mai fi pierdut in mansa a doua, ar fi incheiat doar pe locul 5 si ar fi fost inca in urma lui Lindsey. Atat de stransa este lupta pentru Cupa Mondiala, amintind de finala dintre Anja Pärson si Janica Kostelic de acum… cati ani sa fie? Trebuie sa verific. Nu stiu daca nu tot in Lenzerheide a fost. Atunci a castigat suedeza la trei puncte. Da, am verificat, tot Lenzerheide a fost. In 2005.