Ligety ramane campion

E bine sa-ti asiguri conducerea din timp. Din timpul sezonului. Sa fii primul, sa nu-i lasi pe ceilalti nici un moment deasupra ta, caci altfel, daca te trezesti sa ataci prea tarziu, e posibil sa ramai fara trofeu. Ted Ligety si-a anuntat pretentiile de la bun inceput, castigand primele trei etape. La a patra a iesit de pe traseu dand victoria din mana exact principalilor adversari, Aksel Lund Svindal si Cyprien Richard. In a cincea si-a permis sa fie mediocru, pentru a reveni pe podium acum doua saptamani in Kranska Gora. Unde adversarii au ramas in urma, pastrand pentru astazi sanse doar teoretice.

Iar vremea le-a anulat si pe acestea. Ninge si ploua in Lenzerheide si cu toate cursele programate pe aceeasi pista suferinda putintel deja de la zilele calde anterioare, n-a fost chip sa fie preparata cum trebuie pentru slalomul urias, care are startul ceva mai sus decat slalomul. Asa ca Lenzerheide anuleaza a treia finala. Baietii nu schiaza astazi si Ted Ligety castiga globul de cristal al slalomului urias pentru a treia oara.

Acum se lucreaza la salvarea slalomului fetelor. Unde globul e dat, Marlies Schild l-a castigat inca din Spindleruv Mlyn, dar care e important pentru ce se intampla in clasamentul general, acolo unde Lindsey Vonn e cu 27 de puncte in fata Mariei Riesch. Nemtoaica a trecut cu multa intelegere peste anularea de ieri. Lindsey a fost foarte suparata, declarand ca fiecare punct conteaza si ca super-G-ul e cea mai puternica disciplina a ei. Dar Hujara a fost categoric. Finalele nu pot fi amanate. Pe duminica de exemplu, in locul probei pe echipe. Pentru ca daca ar fi amanate, s-ar strica ordinea de desfasurare si atunci ar interveni in joc interese tactice personale (sic!). Nu-mi cereti sa explic, habar n-am ce-a vrut sa zica. Dar pot sa va spun ca Hujara e neamt si proba pe echipe e copilul lui.

Astazi toata lumea se lupta pentru salvarea finalei de slalom. Startul initial de la 10:00 a fost deocamdata amanat pentru ora 12:00. Decizia definitiva nu stiu cand se va lua. Voi reveni cu amanunte la 11:25, inainte de conferinta de presa a lui Grugger.