Finala slalomului masculin din Lenzerheide – mansa a doua LIVE

Pe scurt. Ultima mansa individuala a sezonului. Ultima miza in joc: globul de cristal pentru slalomul masculin. Ivica Kostelic e favoritul principal. Singurul alt schior cu sanse este Andre Myhrer, aflat deocamdata pe 6. Pentru a castiga trofeul are nevoie de victorie astazi, cumulata cu ramanerea lui Kostelic, acum pe 13, in afara primilor 15. Pe drumul spre victorie, suedezului i se vor opune Mario Matt si Felix Neureuther, cei mai buni schiori ai primei manse.

In pauza s-a muncit cu harnicie la reprepararea pistei cu apa si sare. Ceata este mult mai deasa decat in prima mansa.

23. Mattias Hargin (SWE) ajunge jos, abia zarit de camera de televiziune.

22. Nolan Kasper (USA) a doua mansa e mai aproape de ceea ce poate. 9 zecimi avans.

21. Christof Innerhofer (ITA) nu-si mai face viata la fel de grea ca in prima jumatate si prinde locul 2, la 3 zecimi de american.

20. Axel Bäck (SWE) are 6 zecimi avantaj si pastreaza 2 ca sa preia conducerea. De mers, se putea si mai putea si mai bine. S-a dezechilibrat de cateva ori.

Pauza de reparat o poarta.

19. Markus Vogel (SUI) se precipita tinand cu tot dinadinsul sa faca o figura buna in fata propriilor suporteri. O greseala sus si una jos il trimit pe locul 4. Ambele erori au fost cauzate de excesul de risc.

18. Silvan Zurbriggen (SUI) nu greseste, dar e greoi. Locul 4.

17. Michael Janyk (CAN) frumos. Agil si activ. Suficient pentru a stabili o noua valoare pentru cel mai bun timp al mansei.

16. Marc Gini (SUI) la inceput isi risipeste avantajul, dar finisul e puternic si il ia pe Janyj cu 2 sutimi, incepand sa chiuie in zona de finis. 🙂

15. Reto Schmidiger (SUI) campionul juniorilor se descurca bine si ocupa locul 3.

Sunt pasaje intregi in care nu mai vad decat umbre sau chiar nimic.

14. Aksel Lund Svindal (NOR) cuminte, muncit, doar locul 7. Acum are nevoie de ajutorul a cinci adversari.

13. Ivica Kostelic (CRO) atat cat s-a vazut a facut o cursa de siguranta. Locul 8 si-l ajuta pe Svindal sa urce o pozitie.

12. Mitja Valencic (SLO) ataca, dar se dezechilibreaza de prea multe ori, mai ales pe panta finala. Locul 5.

11. Ted Ligety (USA) incepe bine, pierde in a doua jumatate si incheie pe 5.

10. Reinfried Herbst (AUT) locul 7, a fost oprit tocmai cand vroia sa plece si asta l-a iritat.

9. Markus Larsson (SWE) aoleu! Ce era sa se intample la Herbst, s-a intamplat la Larsson. Un voluntar mesterea inca la o poarta si s-a dat la o parte in ultima clipa. Larsson nu pierduse pana acolo nimic din avantaj, dupa aceea a ramas in urma si a incheiat pe 3.

8. Giuliano Razzoli (ITA) o prima jumatate superba, pe panta finala are cateva dificultati si secunda avans se transforma in 4 zecimi. Dar e clar primul.

7. Steve Missillier (FRA) locul 6.

6. Andre Myhrer (SWE) cu Kostelic in afara punctelor astazi ar fi trebuit sa rupa partia si portile, numai sa termine primul. N-a facut-o. Locul 4.

Daca pentru Kostelic s-a terminat cu bine, Svindal nu mai are sanse sa-si castige cele 4 puncte lipsa. Va ramane pe locul 4 in clasamanetul general, caci e greu de crezut ca 4 schiori dintre primii 5 vor rata.

5. Cristian Deville (ITA) da intr-o groapa de pe final, trece urmatoarea poarta cu spatele. Pierde mult timp. Locul 19.

3. Manfred Mölgg (ITA) locul 7, nu poate evita problemele. Ceata impiedica schiorii sa vada suprafata, care e mancata serios in jurul portilor. Ce fac ei acum se cheama schiat orbeste din groapa in groapa.

3. Jens Byggmark (SWE) nu i se poate reprosa ca nu lupta. Dar mai mult de locul 8 nu reuseste. S-a impiedicat inainte de finis. Nu se vede clar daca s-a incurcat cu propriul bat intre picioare sau a calcat.

2. Felix Neureuther (GER) avansul primei manse il ajuta sa prinda locul 2.

1. Mario Matt (AUT) lupta prin ceata, avantajul i se duce inainte de ultimul timp intermediar, finisul e puternic, dar ii lipsesc 3 sutimi pentru victorie. E atat de multa ceata incat nu poate vedea tabela de marcaj.

Giuliano Razzoli revine la varf in ultima cursa a sezonului, urmat de cei mai buni schiori ai primei manse, Mario Matt si Felix Neureuther, fara sanse la apararea pozitiilor pe partia deteriorata si lipsita de vizibilitate. Andre Myhrer nu-si fructifica nici el sansa si ii permite lui Ivica Kostelic sa castige al treilea glob al sezonului, pe cel din slalom. Cel pentru super-combinata si cel mare erau deja acontate de schiorul croat, ovationat de public la primirea trofeului.