Finala slalomului masculin din Lenzerheide – prima mansa LIVE

Ca si la fete ieri, slalomul nu se da batut in fata vitregiilor vremii nehotarate de martie. Si tot ca si ieri nu incepe la timp. Astazi avem o amanare de o ora, dupa care putem urmari duelul final. Cel dintre Ivica Kostelic si Jean-Baptiste Grange. Desi din cearta lor ar putea iesi castigator Andre Myhrer, singurul care a facut puncte la ultima etapa, in care pe rand au calcat cate o poarta mai intai Grange si apoi Kostelic.

Ninge si e ceata in Lenzerheide. Slalomul e montat mai rapid decat al fetelor si porneste tot de la startul de jos, scurtand partia.

1. Ivica Kostelic (CRO) nu greseste, dar nici nu ataca foarte mult.

2. Mario Matt (AUT) superb, unul schiorii care incanta ochiul cand schiaza rapid. Sigur, isi conduce schiurile usor printre porti si in ciuda unei greseli pe final, trece in fata cu peste o secunda.

3. Andre Myhrer (SWE) e departe de Mario, dar il depaseste pe Kostelic. Locul 2.

4. Jean-Baptiste Grange (FRA) desi e cel care vaneaza, pare sub presiunea liderului care are ceva de pierdut. Greseste la primele porti, continua, dar nu rezista pana la capat si abandoneaza.

5. Cristian Deville (ITA) reduce distanta pana la Matt la un pic peste jumatate de secunda.

6. Mattias Hargin (SWE) ultimul, cu doua secunde intarziere.

7. Manfred Mölgg (ITA) merge cuminte, nu greseste, dar nici nu il ia pe Matt. Locul 2.

8. Michael Janyk (CAN) activ si agresiv, dar picioarele nu-l asculta destul si-l dezechilibreaza des. Locul 6.

9. Felix Neureuther (GER) cursa foarte buna a neamtului, rapid si fara greseala, singurul care schiaza la nivelul lui Matt. Locul 2, doar doua zecimi intarziere.

10. Manfred Pranger (AUT) iese de pe traseu.

11. Jens Byggmark (SWE) inceputul e frumos, cu picioarele taind iute virajele. Pe panta finala munceste putin si prinde locul 3. Cred ca la egalitate cu Mölgg.

12. Silvan Zurbriggen (SUI) locul 9.

13. Reinfried Herbst (AUT) doua greseli si o secunda intarziere. Locul 7.

14. Axel Bäck (SWE) se dezechilibreaza rau la mijloc, stricand vreo cinci viraje, apoi ramane pe spate spre final si mai pierde cateva zecimi. Locul 11.

15. Steve Missillier (FRA) sigur, ritmat, in pozitie foarte adunata si doar o greseala mica pe final nu-l lasa sa termine mai sus de locul 7.

16. Ted Ligety (USA) merge din ce in ce mai bine la slalom. Pacat ca se termina sezonul. Locul 9.

17. Giuliano Razzoli (ITA) sigur si relaxat. Locul 8.

18. Nolan Kasper (USA) doar locul 15.

19. Julien Cousineau (CAN) derapeaza pe clapar si iese.

20. Marc Gini (SUI) isi depaseste conditia in fata propriilor suporteri, cu un loc 12.

21. Markus Larsson (SWE) agresiv ca orice slalomist suedez. Un bun loc 9.

22. Mitja Valencic (SLO) inceputul e foarte rapid, de la mijloc incep problemele si termina doar pe locul 12.

23. Markus Vogel (SUI) locul 17.

24. Reto Schmidiger (SUI) binisor. Locul 14.

Schiorii care au ramas incearca sa mai prinda locul 3 in clasamentul general. Ar fi avut o sansa la el de nu s-ar fi anulat super-G-ul si uriasul.

25. Christof Innerhofer (ITA) locul 20.

26. Aksel Lund Svindal (NOR) excelent tinad cont ca sezonul acesta nici nu s-a antrenat, nici n-a concurat in slalom. Locul 14.

27. Romed Baumann (AUT) n-a prins ritmul de la prima poarta si a iesit imediat dupa. A reluat dupa o clipa de gandire. Pe panta finala a mai ratat o poarta si s-a terminat.

Dupa prima mansa, in frunte este Mario Matt, castigatorul ultimelor doua slalomuri, urmat la mica distanta de Felix Neureuther si la mare distanta, peste jumatate de secunda, de Jens Byggmark si Manfred Mölgg. In lupta pentru globul mic de cristal lucrurile s-au mai limpezit. Jean-Baptiste Grange a abandonat, Andre Myhrer este pe 6, iar Kostelic pe 13. Croatul va trebui sa riste in mansa secunda, chiar daca Myhrer nu are sanse reale la victorie astazi.

2 păreri la “Finala slalomului masculin din Lenzerheide – prima mansa LIVE

  1. N-a fost. Dar nu-i bai. Razzoli s-a chinuit si el tare mult dupa accidentare. E greu sa-ti regasesti instinctul de invingator dupa ce patesti ceva.

Comentariile nu sunt permise.