Intrecerea pe echipe din Lenzerheide

Dupa tot tambalaul creat de anularile de curse individuale, ce au influentat rezultatele clasamentelor finale si nu le-au dat tuturor sportivilor ocazia sa-si apere sansele pana la capat, astazi ar trebui sa se tina proba pe echipe. O modalitate relaxanta pentru cei mai multi schiori de a se desparti de Cupa Mondiala. Exista totusi si o miza. Locul 3 din clasamentul pe natiuni. Austria si Elvetia nu-si mai pot pierde pozitiile fruntase, dar Italia, Franta si SUA sunt atat de apropiate incat oricare dintre cele trei se poate afla la final pe pozitia ocupata deocamdata de italieni.

Partia ar fi aceeasi, sistemul acelasi ca la mondiale. Slalom paralel, echipele concureaza una impotriva celeilalte in sistem eliminatoriu, grila de concurs fiind data chiar de clasament, asa ca multe dueluri vor fi taman cele de la mondiale. Si tot ca acolo, echipele nu vor avea in componenta neaparat cei mai buni schiori ai lor. Pe de o parte pentru ca la final fiind, multi vitezisti au parasit de cateva zile statiunea elvetiana, pe de alta pentru ca cei foarte buni sunt extrem de obositi dupa un sezon in care au tras ca niste husky.

Incepe la 13:00, ar trebui sa fie spectaculoasa indiferent de marimea numelor prezente la start si va furniza desigur multe surprize. Va las singurei, caci eu profit de ultimele zapezi de la Hinterstoder si voi vedea intrecerea de la cabana. Enjoy!

Nota: Sorry pentru intarzierea cu care scriu cronicile. Nu pot acorda zilnic decat un timp limitat blogului si in plus am nevoie de o distantare de cursa pentru a putea decanta impresiile si scrie altceva decat ceea ce am scris deja in comentariul live. Dar promit sa revin cu povesti despre toate cele care inca mai sunt lipsa.