Atac la presedinte

Intrecerile mari de schi sunt frumoase atunci cand au un erou. Un schior care se ridica deasupra celorlalti, dominandu-i de la inaltimea rezultatelor cumulate. Norvegienii cunosc perfect rolul acesta, nu o data si nu unul singur lacomindu-se la medaliile intrecerilor de anvergura. Dintre numele celor care au scris istorie agatand la gat intr-un singur loc de la 3 medalii in sus, le amintesc doar pe cele ale ultimelor doua decenii: Kjetil Andre Aamodt, Lasse Kjus (cu inegalabila lui cvinta de medalii individuale din 1999), Bode Miller, Benjamin Raich (care s-a apropiat in Bormio cel mai mult de recordul lui Kjus, cucerind 4 medalii individuale si una cu echipa), Aksel Lund Svindal.

De fiecare data, pana la ultima, eroul a fost recomandat anterior de rezultatele sezonului. Chit ca au fost mai mult podiumuri decat victorii, cum i s-a intamplat lui Aamodt.

Asa ca ce s-a petrecut in Garmisch a luat pe toata lumea prin surprindere: Christof Innerhofer a venit cu mana aproape goala (unicul loc 3 in Bormio a parut mai mult un accident) si a plecat acasa cu o colectie completa de medalii. Cine a fost insa atent, n-a ratat tobele crescand in intensitate pe masura ce au trecut lunile. La fiecare oprire a caravanei Cupei Mondiale de dupa Lake Louise, italianul a terminat pe podium in cel putin un antrenament oficial de coborare, castigandu-le de 3 ori si anuntand triplul salt intre medaliati de la mondialele din Germania.

A devenit faimos peste noapte, lasandu-ne sa descoperim un tanar pus aproape tot timpul pe glume, care nu se teme de riscuri nici in afara partiei, afirmandu-si cu tarie opiniile, oricat de suparatoare ar fi. Lipsa corsetului diplomatiei e trasatura comuna cu Lara Gut, constituind probabil unul dintre motivele pentru care relatia celor doi n-a rezistat. Seamana prea mult intre ei. Aparitia celor doua interviuri in aceeasi perioada a verii a fost totusi pura coincidenta.

La cererea publicului iata-l si pe cel al celui mai proaspat triplu medialiat mondial:

Christof, ce s-a schimbat de la succesele tale?
Nu mai ajung niciodata pe acasa si ma cunosc mai multi oameni. Din cauza succeselor mi s-a incarcat programul cu activitati ca de exemplu sesiuni foto, invitatii la radio si televiziune, diverse titluri onorifice… dar am facut totul cu placere.

Acum a auzit lumea de Christof Innerhofer pana si in Roma…?
Numai cei pasionati de schi. Südtirol-ul tine de fapt de Italia, dar schiul e din pacate popular aproape in exclusivitate doar in nord.

Si cum a reactionat presedintele consiliului de ministri Silvio Berlusconi, un declarat iubitor al sportului, la titlurile tale mondiale?
N-a reactionat. Presedintele nostru se pare ca a fost ocupat cu alte chefuri mai importante… Iar pentru o invitatie la unul dintre ele, nu sunt de sexul potrivit.

Christof Innerhofer cel cu magnet la fete si-a gasit intre timp o prietena?
Pentru o legatura stabila imi lipseste complet timpul, dar imi fac pentru cele care ma iubesc, he, he…! Totusi ma concentrez in continuare asupra sportului, in ciuda multelor aparitii publice si a flirturilor ocazionale. Caci daca rezultatele vor disparea in viitor, atunci se va duce repede si poleiala. De aceea raman fidel motto-ului meu: intai munca, apoi distractia.

Te interesezi intensiv de ceea ce se intampla la bursa sau iti depozitezi banii la saltea?
Nici una, nici alta. Din ceea ce am castigat mi-am cumparat o locuinta personala la mine acasa. La bursa sunt mai multe sanse sa pierzi decat sa castigi. Daca ar fi sa investesc, atunci as face-o in proiecte pe care m-as putea baza la incheierea carierei. Totusi citesc cu placere carti de specialitate si ma intereseaza ce se intampla in economie, pur si simplu pentru ca e bine pentru cultura generala. Si cine stie daca in viitor nu voi investi ceva si in actiuni.

Cum arata viitorul tau imediat?
Deocamdata (inceputul lui iunie, n.t.) ma ocup de consolidarea conditiei fizice si ma incadrez perfect in plan. La finalul lui august voi zbura pentru mai multe saptamani in iarna Americii de Sud, unde, la fel ca in ultimii ani, ma voi ocupa de pregatirea mea specifica si individuala.

Ce inseamna specific si individual?
Ma antrenez in alt ritm decat colegii de echipa. Pe langa antrenamentele intensive pe zapada, pun accent si pe fazele de refacere. Calitatea vine inaintea cantitatii! De aceea si raman mai mult timp decat ceilalti in iarna sud-americana.

Publicitate

O părere la “Atac la presedinte

Comentariile nu sunt permise.