Schiurile noi

Din intarzieri mi-am facut deja (involuntar) un obicei, lucrez la obiceiurile bune acum. Ca si anul trecut iata rezultatele cele mai importante la World Ski Test 2011. Ce inseamna si cum a aparut am povestit in articolul de atunci (cititi si comentariile, alexosu e mai priceput decat mine in acest domeniu). Anul acesta ma rezum la cateva detalii si apoi trec la clasamente si linkuri.

Testele s-au efectuat in conditii diferite, pe grupe ce au pornit fie dimineata la 7 cand au avut partii perfecte fie pe la ora pranzului, cand s-a schiat prin zapada deja scurmata, perioada intinsa pana spre muierea omatului de la ora la care te gandesti s-o iei spre casa (testele se efectueaza primavara). Printre testeri o gramada de nume mari, mai mult vechi decat noi, ce trezesc nostalgii in iubitorul de schi alpin: austriecii Franz Klammer (aur JO 1976, CM 1974, 1976), Fritz Strobl (aur JO 2002, CM 2007), Hannes Trinkl (aur CM 2001), ultima aditie la performerii vitezisti Joachim Puchner, speranta germana Fritz Dopfer, slovenul Jure Kosir (bronz JO 1994), legenda austriaca ce a scris istorie pentru Luxemburg Marc Girardelli (aur CM 1987, 1989, 1991, 1996), Viktoria Rebensburg (aur JO 2010), Elisabeth Görgl (aur dublu CM 2011), sora lui Marlies – Bernadette Schild, slalomista croata Anna Jelusic.

O categorie aparte o reprezinta schiurile Open Space. Aici s-a testat cu marca la vedere si nu s-au dat note, ci s-au specificat calitatile remarcate la perechea incercata. Daca va intereseaza, puteti citi cu Gugal Translatorul aici.

De remarcat cresterea semnificativa a notelor obtinute de schiuri. Rezultatele complete le gasiti pe site-ul oficial(cele pentru copii nu sunt inca publice, puteti vizita si mai tarziu), iar poza e din nou de pe Skionline.

Allround doamne (schiurile allround sunt cele gandite pentru schiorii amatori, pe care nu trebuie sa te pricepi foarte bine si la care pretul – banuiesc ca cel de la producator – impreuna cu legaturile sa nu depaseasca 400 de euroi) –  cotate ca excelente (locul 1), respectiv foarte bune, dar cu note aproape de bariera excelentei:

1. Atomic Cloud 9 (anul trecut pe locul 2)
2. Rossignol Attraxion 1S wTPI²
3. Salomon Origins Lava

Allround domni – excelente:

1. Fischer Progressor 800 Powerrail
2. Atomic D2 VF 73

Slalom (performanta) domni – excelente:

1. Atomic Race D2 SL (ca si anul trecut)
2. Dynastar Omeglas Ti
3. Völkl Racetiger SL Speedwall

High performance doamne – cotate ca foarte bune:

1. Nordica Dobermann Spitfire XBI CT (anul trecut pe locul 3)
2. K2 SuperBurnin
3. Head MYA No. 7
4. Dynastar Exclusive Elite Pro
5. Völkl Attiva Fuego
5. Atomic Cloud D2 73
5. Elan Amphibio Insomnia Waveflex Fusion

All Mountain (bune de mers pre peste tot, adica si pe langa partii) doamne si domni la un loc – excelente:

1. Völkl RTM 84
1. K2 Rictor
2. Salomon Enduro XT 800
4. Elan Amphibio 82 XTI Waveflex Fusion

Twin Tip – cu un singur rezultat incadrat la excelent, la distanta mare de urmatoarele:

1. Völkl Wall (anul trecut pe 3).

Spor la incercat si eventual cumparat! Din cate am observat anul trecut nu-i chiar simplu sa le gasesti in magazine si parca vad ca ma voi multumi cu ce voi gasi (schiurile mele mult iubite implinesc 13 anisori, ar cam fi vremea sa incerc si unele care merg singure 😀 ).

6 păreri la “Schiurile noi

  1. Te abureste, windy! I-am zarit eu doagele infipte intr-un brad, ca n-au vazut curba si n-au stiut sa se intoarca. (Raspunsul acesta e doar pentru ochii tai, nu si ai vecinului.) :angel:

  2. Comentariile de anul trecut stau in picioare. Ba chiar mi se pare ca anul asta e si mai putin interesant topul. Primul paragraf de la capitolul TwinTip e de vis :).
    E bun, presupun, ca lista de schiuri de urmarit in zona de carve/front-side. Daca ar fi fost niste review-uri mai detaliate ar fi fost si mai bine.
    Apropo, ai vazut Skier’s Choice din Powder Magazine?

  3. Pai de-aia am si facut trimitere spre specialist. 🙂

    Mie imi trebuie de fapt doar schiuri de turist. Dar nu le-as lua fara sa le incerc si asta inseamna ca pierd reducerile din decembrie. Grrrrrr.

Comentariile nu sunt permise.