Mica revansa

Va amintiti inceputul slalomului din Aspen de anul trecut? Invingatoarea din Levi, Marlies Schild se pregateste sa ia startul. Bip-bip-bip, impinge in bete, direct spre prima poarta, o calca si out. Cea mai scurta cursa pe care am vazut-o pana acum, ce i-a adus de altfel si premiul de cea mai proasta performanta a anului din partea sponsorului Cupei Mondiale, firma Audi. A urmat un sezon perfect cu victorii in toate cursele terminate ce au urmat in afara de finala din Lenzerheide, cu titlul mondial ce a inchis gurile celor ce nu o vedeau suficient de puternica psihic pentru un concurs cu miza. Acum toata lumea face bancuri pe seama iutimii de fulger cu care a reusit sa abandoneze si ea rade din toata inima. Dar o socoteala neincheiata cu partia tot a avut.

Astazi a avut numarul 6 la start, a pornit cand practic toate adversarele serioase erau deja jos. Inceputul a fost putin greoi, dar fara probleme mari, s-a vazut ca prima poarta a fost intr-adevar exersata la perfectie, asa cum a glumit antrenorul ei, a avut o clipa de neatentie la mijloc cand a ramas periculos de mult pe spate, s-a redresat rapid si cu o tehnica stralucita si-a lasat toate oponentele la zeci de metri in spate.

Prima urmaritoare e deschizatoarea concursului de astazi din statiunea americana. Tanja Poutiainen s-a acomodat de la primele porti de pe abrupt cu portile asezate variat, cu multe schimbari de ritm, cu nu mai putin de 8 ace de par si in afara unui viraj mai larg in care a contrat putin zapada, a avut o cursa perfecta. Complet curata a fost coborarea Mariei Pietilä-Holmner. Nu la fel de activa totusi si doar de aceea porneste in mansa a doua din pozitia a treia.

Un pic in spatele lor si cu sanse reale la podium este Maria pe care am asteptat-o degeaba sa ne incante in primele etape din aceasta iarna. Campioana Cupei Mondiale, Maria Höfl-Riesch a inceput precaut, cu teama de abrupt si de erori, dar si-a dat drumul pe finalul lin, acolo unde ii place sa croseteze rapid portile si a recuperat intarzierea uriasa de la mijlocul traseului.

Restul lumii a iesit deja din calcule daca cele 4 nu gresesc grav in mansa secunda. Diferentele sunt mari, uriase chiar, ultima calificata ramanand la peste 4 secunde in spatele lui Marlies Schild. Dar si fara aglomeratie de pretende de podium, frumusetea partiei ne va oferi cu siguranta o mansa a doua interesanta. Peste 5 minute.

Clasamentul primei manse

Publicitate

2 păreri la “Mica revansa

Comentariile nu sunt permise.