Declaratii dupa super-G-ul masculin din Lake Louise

Aksel-Lund Svindal (NOR) – castigatorul super-uriasului din Lake Louise: „A durat mult revenirea mea in proba de super-G. Walchhofer si Cuche au mers iarna trecuta de fiecare data nebuneste, acum auspiciile sunt mai roze pentru mine. Imi place in America, aici si in Beaver Creek sunt intotdeauna rapid. In pregatirea acestui sezon m-am antrenat mai mult decat acum un an pentru probele de viteza. De aceea m-a dezamagit locul 14 din coborare. N-am reusit sa conserv viteza pana la final. Cuche pare sa fie la fel de bun ca pana acum, asa ca daca vrei sa-l invingi cand e in asa forma buna, trebuie sa faci o cursa extraordinara si astazi am reusit asta.”

„Eu am avut vant stabil. Daca te loveste o rafala nu mai ai cum sa fii rapid. Am stiut ca e dificil pentru toata lumea si ca trebuie sa accelerez pur si simplu. In Lake Louise trebuie sa accepti ce ti se intampla. Traseul a fost bun, e super-G, trebuie sa ai si porti largi si porti in curbe mai stranse. Conditiile nu au fost bune, dar cu ele trebuie sa lucram si cel putin aici avem foarte multa zapada spre deosebire de alte locuri de pe glob, unde este inca verde. Asta e iarna si asta este unul dintre lucrurile frumoase la schi, nici o iarna nu seamana cu alta si poti avea pe partie orice de la zapada asta moale pana la gheata. Dar avem schiuri, iar schiurile sunt facute pentru zapada, deci suntem echipati ca sa facem fata acestor conditii. Mai ales cand voluntarii fac asa treaba buna ca aici. Incredibil cum au muncit zi si noapte ca sa puteam avea doua curse bune.”

„Diferenta dintre cei mai buni si cei ce vin din spate, cei tineri, devine din ce in ce mai mica. Sunt printre ei deja asa de multi schiori rapizi si e nevoie sa schiezi foarte bine ca sa prinzi un podium. Nivelul actual ma umple de respect, iar tinerii ce vin din urma sunt buni. Singurul lucru pe care il am in plus e rutina. La fel ca Didier, care desi are cu 10 ani mai mult ca mine inca mai e printre noi.”

Didier Cuche (SUI) – locul 2: „Doar cu Aksel in fata mea e in ordine. Mi-a mers destul de bine aici in Lake Louise. Nu m-am asteptat sa fiu atat de rapid. Dar am castigat pentru a doua oara coborarea de aici, iar astazi, cu acest loc 2 in super-G, e o zi mare. Un start senzational in sezonul de viteza. E nevoie de instinct ca sa schiezi pe asa zapada moale. Sunt sigur ca mai bine de atat nu voi merge niciodata aici. Nu imi pare rau ca n-am castigat ambele curse, daca mi-ar fi inaintat cineva o oferta pentru acest rezultat dinainte, as fi acceptat-o pe loc.”

„Sigur ca am sperat sa castig iar. Dar Aksel a avut si el schiurile potrivite si de aceea am fost amandoi atat de iuti. Vantul a fost stabil in timpul cursei mele. Pista un pic cam moale, dar n-am avut prea multe denivelari. Mi-a placut si traseul, Ante Kostelic le poate pune pe toata asa din partea mea. A fost tehnic si cu multe curbe, iar viteza nu a fost foarte ridicata. Partea frumoasa a fost diversitatea, alternand pasajele rapide cu cele pline de curbe. A fost un super-G la care a trebuit sa te gandesti mai mult decat la super-G-urile din trecut din Lake Louise.”

„Acum urmeaza cateva curse frumoase, in care ma simt bine si sunt increzator. Imi place provocarea pe care o ofera partia din Beaver Creek. Ai nevoie de curaj, sa schiezi angajat ca sa fii rapid si imi place asta. Asa ca vom vedea daca voi putea repeta rezultatele din Lake Louise. Totusi dupa rezultatul nul din Sölden, nu putem vorbi despre clasamentul general (pe care il conduce deocamdata – n.t.). Nu poti planifica obtinerea globului mare de cristal. Sigur ca ar fi incununarea carierei. Stacheta este insa foarte sus. Eu fac doar tot ce pot ca sa am in continuare aceleasi rezultate bune. In ceea ce priveste retragerea mea, speculatiile vor dura pana in aprilie.”

Adrien Theaux (FRA) – locul 3: „N-a fost usor astazi, cu vantul si zapada moale, dar sunt al treilea si asta ma face foarte, foarte fericit. Traseul a fost ok, nu putem zice ca am avut viraje ca la slalom, asa cum ne-am facut toti griji aseara. Au fost poate mai multe curbe, dar e super-urias, cu o inspectie riguroasa s-a mers bine.”

Jan Hudec (CAN) – locul 4: „A fost o zi fantastica pentru canadieni. Inainte sa imi vina randul sa concurez, m-am uitat la cursa lui Erik (Guay, locul 6 – n.t.) impreuna cu tatal lui la unul din televizoarele de sus si a terminat cu o secunda avans. Cand vezi asa ceva de la un tip care ieri s-a chinuit si apoi a doua zi a fost atat de suveran, moralul intregii echipe primeste un ghiont in sus.”

Klaus Kröll (AUT) – locul 5: „Am vorbit si cu ceilalti si toata lumea s-a simtit prost coborand. A fost o cursa anevoioasa, extrem de dificil de parcurs si cu vizibilitatea schimbatoare. Sus bate vantul in rafale brutale. Inaintea mea a pornit Werner Heel si aproape l-a scos de pe traseu. La mine a fost ceva mai bine. In plat mi s-au impotmolit schiurile. Acolo am pierdut urmele si a trebuit sa le caut de doua ori.

Publicitate