Val d’Isere inlocuit de Beaver Creek si nu uitati, azi e etapa!

Federatia le-a dat initial o pasuire celor din Val d’Isere, napastuiti de seceta din Europa, ce duce la reinventarea schiului alpin – pe pietre, dar vremea tot nu s-a indurat de ei si eforturile de a produce zapada n-au fost rasplatite cu calitatea necesara unui concurs de Cupa Mondiala. Si desi miercuri negocierile cu americanii esuasera si se anuntase ca nu se ramane in continuare pe partiile de peste ocean, dezastrul din Franta i-a obligat pe oficiali sa anunte ieri exact opusul. Nu stiu ce compromisuri s-au facut, cine a cedat si cat, stiu doar ca in weekend se vorbea de un milion si jumatate de dolari pe care-i cereau cei din Beaver Creek ca sprijin de organizare.

Prin urmare, dupa cele trei zile de curse care incep azi conform programului initial, luni e pauza, marti se va tine slalomul urias masculin ce-l inlocuieste pe cel de sambata viitoare din Val d’Isere, miercuri este super-G-ul feminin, iar joi slalomul masculin. Super-combinata fetelor ramane deocamdata fara inlocuitor, pentru ele decizia fiind luata prea tarziu, multe din participantele cu sanse reintorcandu-se deja de luni in Europa.

Decizia nu e favorabila tuturor. Schiorii din tarile cu federatii sarace, ce nu si-au permis sa-i trimita in Canada si State, amana startul, in aceasta situatie aflandu-se si Edit Miklos. Pe baietii slalomisti care nu au umplut pauza prelungita cu curse din circuitul NorAm (italienii de exemplu) mutarea Val d’Isere-ului ii obliga la o calatorie neprevazuta, in care au si pornit deja, ca sa se acomodeze cu noul fus orar.

Nici mie nu mi se potriveste noua programare in orar si voi fi nevoita sa va las fara schi LIVE.

Dar asta abia saptamana viitoare, astazi fiti pe receptie, voi fi la datorie la ambele coborari: cea masculina din Beaver Creek si cea feminina din Lake Louise.

2 păreri la “Val d’Isere inlocuit de Beaver Creek si nu uitati, azi e etapa!

Comentariile nu sunt permise.