Declaratii dupa coborarea masculina din Beaver Creek

Bode Miller (SUA) – castigatorul coborarii din Beaver Creek: „Imi place sa schiez asa cum am facut-o astazi.  E o partie grozava si e o bucurie sa schiez pe ea. Am stiut ca la concurenta pe care o am trebuie sa risc suta la suta. Asa ca am incerca sa-mi folosesc sansa si schiez la risc. Cred ca nu am mai avut niciodata asa o linie si am atacat aproape la fiecare poarta, mai mult de atat nu se poate risca. Am fost total multumit la trecerea liniei de sosire si e grozav ca asta coincide cu o victorie. Sa castigi in fata propriilor suporteri este de fiecare data ceva deosebit.”

„Am fost tactic in felul in care am schiat, felul in care am reusit sa-mi asum atata risc. Vedeti cat de mica e marja pe partia aceasta. Daca incerci sa fii prevazator intr-un loc imediat pierzi cateva zecimi pe care nu mai ai cum sa le recuperezi. Am avut permanent piciorul pe pedala de acceleratie. Ce am incercat azi pe partie nu functioneaza intotdeauna. De sapte ori din zece termini in plasa si o data din zece ajungi la spital. Pe partia aceasta esti pus la incercare. Tehnic am schiat mai bine ca niciodata. Am atacat in fiecare viraj si apoi nu mi-a mai ramas decat sa stau si sa astept ca sa vad daca a fost suficient.”

„Am avut emotii la start, stiind dinainte cat trebuie sa risc. Pe masura ce imbatranesti e tot mai greu sa lupti. E diferit de celelalte dati cand am schiat aici. Inainte aveam un numar la start in jur de 30. Astazi aproape toti schiorii buni au pornit dupa mine. Am experienta si stiu ce trebuie facut, dar nu conteaza ca am castigat deja aici. De fiecare data cand trec linia de sosire si castig sunt de fapt fericit ca am scapat cu viata. Intre mine si urmatorii au fost 4, respectiv 14 sutimi. Intr-un singur loc de pe traseu daca as fi fost mai retinut n-as mai fi castigat. E tot mai greu de facut fata. Cu timpul nu devine mai usor. Daca e sa simt o schimbare, mai degraba devine mai dificil.”

„Momentan ma simt bine si mi-ar placea sa am un cuvant de zis la acordarea globului mare.”

„Dacey (fiica lui – n.t.) a fost prezenta pentru prima data la o cursa si a fost foarte fericita cand am ajuns jos. Acum (la festivitatea de premiere de seara – n.t.) e deja in pat si sigur doarme.”

Beat Feuz (SUI) – locul 2: „Beaver Creek este un loc special. Traseul este cu siguranta unul dintre cele mai dificile pentru coborare. Are de toate, teren variat, sarituri. Este unul din cele mai bune rezultate ale mele si il pretuiesc mult. Portiunea inferioara a traselui mi-a iesit ideal. Am observat din timpul cursei ca e perfect. Sus, la alunecare am fost incet inca din antrenamente si am stiut ca trebuie sa tin cont de o intarziere acolo. Cele patru sutimi ma lasa indiferent, sunt mai mult decat fericit ca pot sa ma amestec printre primii. Sa nu uitam ca e abia a doua oara cand concurez pe aceasta partie.”

„Stiu ca am o tehnica buna. In plus am dobandit o mare incredere in mine si deocamdata materialul este si el excelent.”

Klaus Kröll (AUT) – locul 3: „Per total sunt multumit. Rezultatul imi dovedeste ca sunt pregatit pentru cursele din Europa. Abia astept coborarea din Bormio. In afara catorva detalii – pe abrupt m-am chinuit putin si la antrenamente, am facut o cursa buna. Partia a fost mai accidentata decat la antrenamente. Am stiut ca Miller are un avans de aproape o secunda si ce fel de timp trebuie sa scot. Bode este intotdeauna foarte puternic aici in Beaver Creek, indiferent de cat de pregatit este.”

„Mi-am dorit sa obtin un podium in cursele americane. Am crezut ca Hannes ma va da jos de pe podium, n-a facut-o si cu atat mai fericit sunt ca am reusit acest loc 3. E important sa prinzi podiumul aici, e una din cele mai frumoase coborari din lume si daca esti un coborator bun, atunci trebuie sa termini pe podium.”