Ligety valseaza mai departe

Cel putin in prima parte a slalomului urias din Beaver Creek. Pe aceeasi partie de pana acum, a pasarilor de prada, dar sub abruptul ce a asigurat spectacolul in ultimele doua zile, cu fulgi rari asternandu-se pe munte la inceputul mansei, fara sa diminueze vizibilitatea, tehnicienii au repus stapanire pe Cupa Mondiala. Pista nu este tocmai ceea ce iubesc cei mai buni schiori ai acestei probe, ei iubesc abrupturile unde se cern valorile, dar chiar si asa, au incercat sa scoata cat mai mult din ea.

Ted Ligety a impus ritmul devreme in mansa, n-a gresit, a accelerat si s-a distantat la o secunda de deschizatorul cursei, francezul Thomas Fanara. Inceputul mai lent al americanului a fost speculat de adversari, insa nici unul nu a reusit sa pastreze avantajul initial. Pe rand, Richard, Janka, Schörghofer, Svindal s-au recunoscut invinsi, compactand un pluton in jurul lui Fanara, toti despartiti de doar un sfert de secunda. Jansrud a fost cu un cap mai sus, devenind pentru scurta vreme best of the rest.

Imediat dupa el a urmat singurul challenger al americanului. Marcel Hirscher, schiind de parca n-ar fi suferit nici o accidentare in ultimul an i-a dat mari emotii lui Ligety, fiind inaintea lui pana la ultimul timp intermediar. Pe segmentul final a pierdut tot avantajul si inca ceva pe deasupra, si porneste in mansa secunda cu un handicap de 2 zecimi.

Benjamin Raich, urmatorul convalescent din tabara austriaca a avut pana acum probleme doar pe pantele abrupte, unde n-a indraznit suficient. Fara abrupt, azi si-a dat drumul ca niciodata in acest sezon si si-a uimit pana si antrenorul. Se zvonise ca a progresat mult fata de prima etapa, dar nici macar cel ce-l pregateste nu-i daduse o sansa la podium. Si cand colo, cu o cursa constanta, in care a pierdut doar cate putin in fiecare pasaj a incheiat pe 3.

N-a ramas acolo, mansa a pregatit o surpriza si mai mare, alt norvegian decat banuitii de serviciu fiind mai rapid. Pornit cu numarul 27, fara a fi pe vreo lista cu favoriti Leif Kristian Haugen a facut saltul pana pe treapta a treia. Surpriza a fost doar zaua cea mai mare dintr-un lant, pe locul 5, cu pretentii la podium aflandu-se si neamtul Fritz Dopfer.

In plutonul de la secunda de dupa Ligety este Alexis Pinturault, secundantul americanului din Sölden. Timpii foarte apropiati ai celor din jurul lui, precum si cei 5-6 pretendenti la un loc in primii trei sunt suficiente motive pentru a ne lipi ochii de televizor de la 21:45.

Clasamentul mansei

Publicitate