Al doilea slalom urias din Beaver Creek – prima mansa LIVE

Reprogramat din Val d’Isere, fara zapada pana la inceputul acestei saptamani, al doilea slalom urias din Beaver Creek ii da lui Ted Ligety sansa la revansa. Eurosportul a avut deja programul facut si vad ca nu trasmite live, dar va invit sa-l urmariti alaturi de mine aici. Daca imi scapa ceva interesant, nu ezitati sa intrebati.

Prima mansa incepe la 18:30, a doua la 21:30. La partea a doua va voi lasa pe cont propriu, ma duc sa cant. Dar la prima contati pe mine. 😀

Traseul este foarte direct pe platul din partea superioara si foarte rotit pe abrupt, unde viteza scade puternic.

1. Aksel-Lund Svindal (NOR) – incepe ok, pe abrupt schiurile incearca sa o ia in alte directii, nu cred ca pierde mult timp

2. Kjetil Jansrud (NOR) – agata o poarta pe la mijloc, pierde viteza unde e inca plat si locul 2.

3. Philipp Schörghofer (AUT) – inceput si mijloc bune, inainte de ultimul damb se rataceste si gaseste greu urmatoarea poarta, doar locul 3.

4. Carlo Janka (SUI) – lipsit de siguranta celor dinainte. Nu gresesete semnificativ si totusi termina pe ultimul loc.

5. Cyprien Richard (FRA) – cursa curata, insuficient de agresiva. Locul 3.

6. Thomas Fanara (FRA) – multe greseli mici, ultimul.

7. Ted Ligety (USA) – incepe puternic se agata din pacate de o poarta in plat si asta il costa conducerea. O sutime in spatele lui Svindal.

8. Massimiliano Blardone (ITA) – luneca anevoios in ritmul lent al portilor stranse. Locul 7.

9. Marcus Sandell (FIN) – inceput bun, ataca la fel ca duminica, pe abrupt derapeaza intr-un viraj apoi mai pierde o data linia, locul 8.

10. Didier Cuche (SUI) – derapeaza sus de tot la una dintre primele porti si pierde ritmul, apoi merge frumos pana la poarta la care a pierdut si Sandell linia. Ultimul loc, aproape o secunda mai lent decat Cuche.

11. Ivica Kostelic (CRO) – intarzie inca de la primele trei viraje si o tine tot asa. Ultimul.

12. Romed Baumann (AUT) – incepe excelent, e chiar mai rapid decat Svindal pe prima portiune, apoi pare sa piarda linia dar corecteaza atat de bine incat ramane doar o parere, pe final insa se lasa pe spate si de acolo pierde timp. Locul 9.

13. Alexis Pinturault (FRA) – frumos de tot, o linie perfecta, cursa fara greseala si locul 1, cu 13 sutimi avantaj.

14. Fritz Dopfer (GER) – schiaza mai muncit decat duminica, forteaza putin in viraje si doar pe final isi da drumul prinzand locul 5.

15. Marcel Hirscher (AUT) – meciul tinerilor e deschis. Separati de sutimi la timpii intermediari, austriacul ii da intaietate francezului dupa ce e putin dezorientat la ultimul damb, unde poarta nu se vede dinainte si apoi pe o linie prea directa agata o poarta. Locul 2, 11 sutimi intarziere.

Mansa a doua va fi de infarct pentru suporterii primilor 4. 🙂

16. Hannes Reichelt (AUT) – ii e un pic greu sa tina rimtul deselor schimbari de viraje, dar lupta si termina pe 7, doar jumatate de secunda intarziere.

17. Benjamin Raich (AUT) – ultimul loc, 7 zecimi a pierdut deja pe primul segment al pistei, acolo unde nu se mai vede cum merg schiorii din cauza intervalelor de start scurtate.

18. Bode Miller (USA) – poate uita cum a mers. Obosit cumva. La final nu mai are aer. Trece la coada.

Sunt -20 grade in Beaver Creek azi. Si soare.

19. Davide Simoncelli (ITA) – locul 13.

20. Steve Missillier (FRA) – o suprarotire mare pe abrupt ce-i taie toata viteza. Ultimul.

21. Matts Olsson (SWE) – locul 16

22. Manfred Mölgg (ITA) – nu se impaca deloc cu zapada, 21.

23. Marc Berthod (SUI) – 21, dupa doua greseli marisoare.

24. Ondrej Bank (CZE) – un timp intermediar bun, apoi are recul la un schi si ii sare din picior.

25. Leif Kristian Haugen (NOR) – face o pirueta la intrarea in abrupt, mi se pare ca pierde o poarta, dar vad ca merge mai departe. Locul 15, dar la reluare e clar, va fi descalificat si amendat.

26. Sandro Viletta (SUI) – sunt gura casca, n-am observat pe ce loc a terminat. A fost tras in lateral sub multe viraje.

27. Truls Uve Carlsen (NOR) – cursa bunicica, locul 19.

28. Alexander Ploner (ITA) – 25.

29. Daniel Albrecht (SUI) – derapeaza, cred ca va iesi din lista primilor 30 dupa acest abandon, ceea ce va insemna un loc de start in jurul lui 60.

Exista doua liste pe baza carora se face ordonarea la start. Cea din Cupa Mondiala tine cont de ultimele rezultate la acest nivel, cealalta de punctajul FIS.

30. Giovanni Borsotti (ITA) – derapeaza si cade, nu pierde poarta, dar nu mai are sanse la calificare.

clasamentul mansei
clasamentul final
cronica etapei
declaratii