Declaratii dupa al doilea slalom urias masculin din Beaver Creek

comentariul live text
clasamentul primei manse
clasamentul final
cronica etapei

Ted Ligety (USA) – castigatorul celui de-al doilea slalom urias: „In mansa a doua am schiat mult mai intens. Am dat drumul furiei de dupa infrangerea de duminica. Sperasem sa castig aici in fata prietenilor si a familiei, dar Hirscher a schiat grozav atunci. Astazi am vrut revansa. Am fortat cat am putut in ultima mansa. Am fost aproape la limita. Ma bucur ca inca o data varsta i-a invins pe cei tineri.”

„Cred ca m-am obisnuit sa schiez sub presiune, sa fiu cel vanat dupa ce castig prima mansa. Uneori e placut sa treci linia de sosire si sa stii exact unde te afli. Cand esti al patrulea inainte de start si treci linia de sosire primul, locul acesta poate sa ajunga sa fie doar locul patru, asa ca as spune ca e mai bine sa ajungi jos si sa stii ce s-a intamplat.”

Marcel Hirscher (AUT) – locul 2: „Prima mansa a fost brutala. Zapada a fost foarte agresiva, motiv pentru care pista si virajele au variat enorm. Am smuls de vreo doua sau trei ori niste porti si asta m-a franat. Lovitura la mana m-a descurajat. Am fost surprins sa vad ca sunt al doilea.”

„In mansa a doua nu am mai avut canturile brici si n-am fost la fel de agresiv. Dar ma bucur totusi mult, am acumulat o gramada de puncte. N-am avut o mansa perfecta si am avut noroc sa termin pe doi. Am zis dinainte ca Ted va contraataca. Si asa a facut. Astazi a fost imbatabil. E un carver exceptional. Nu derapeaza deloc, toate virajele le ia pe canturi, asta e diferenta principala intre noi doi. Dar obiectivul meu pentru restul sezonului este sa-i fiu la fiecare cursa un adversar incomod, sa livram regulat dueluri si sper ca din cand in cand sa-l mai si inving.”

„Sunt foarte puternic la nivel mental. Iar puterea fizica mi-o trag tot din cap.”

Kjetil Jansrud (NOR) – locul 3: „Pentru cateva secunde n-am stiut unde ma aflu. Jumatate de secunda nu e imposibil de recuperat, dar cand ii ai pe baietii astia inaintea ta, e un pic mai dificil. Am crezut ca am facut o mansa secunda buna. Dar asta numai pana a coborat Ted.”

Alexis Pinturault (FRA) – locul 4, lider dupa prima mansa: „In prima mansa am avut mai multa rabdare decat acum doua zile, cand am fost pur si simplu prea agresiv. Am sperat sa ajung macar pe podium daca nu chiar sa castig.”

Hannes Reichelt (AUT) – locul 5: „Abia luni m-am antrenat pentru prima data pentru slalom urias. Am facut o deplasare de succes, niciodata nu am strans atatea puncte in America de Nord.”

„Sufar de astma de efort, insa mi-am pierdut spray-ul. Cu gerul de aici devinde si mai dificil. Ca sa lupt impotriva lui am facut doar cateva miscari de incalzire afara si apoi m-am intors iute in cabana si am amanat plecarea spre start cat am putut de mult. Altceva n-am putut face.”

Aksel-Lund Svindal (NOR) – locul 6: „Este extrem de frig. Dar conditiile sunt bune, iar pista este intr-o stare perfecta.”

Publicitate