Super-uriasul feminin din Beaver Creek – LIVE

Nu numai cursele masculine din Val d’Isere au fost mutate in Beaver Creek, ci si super-uriasul fetelor, care pentru prima data in istorie au voie pe partia Birds of Prey. Chiar daca sariturile dificile ale baietilor sunt inlocuite de ocolisuri, pista incepe direct pe acelasi abrupt pe care Sandro Viletta a castigat in premiera. Fetele sunt extraordinar de incantate si abia asteapta.

Nu stiu daca Eurosport va transmite si cand, dar aici puteti urmari comentariul live text.

1. Stacey Cook (USA) – multe greseli, timpul nu e bun

2. Martina Schild (SUI) – curajoasa, ataca tot timpul si reduce timpul final cu peste doua secunde

3. Verena Stuffer (ITA) – nu e dispusa sa riste, locul 2, peste o secunda intarziere

4. Elena Fanchini (ITA) – incearca sa atace, dar greseste, locul 3

5. Marion Rolland (FRA) – nu estimeaza corect viteza, merge prea repede si pierde o poarta

6. Carolina Ruiz-Castillo (SPA) – ultima

E un traseu pe care e nevoie de curaj si acesta va fi principalul criteriu de departajare. Apoi e nevoie de o buna estimare a virajelor si vitezelor cu care pot fi luate.

7. Tina Weirather (LIE) – curaj are, doar experienta ii lipseste, locul doi, la trei sferturi de secunda de Schild.

8. Nicole Hosp (AUT) – se vede ca nu vrea sa riste, sta putin ridicata, dar termina cursa si e multumita. Locul 3.

9. Johanna Schnarf (ITA) – sus are o linie directa, o scoate jos pentru urmatoarea poarta (acolo unde a gresit Bode Miller prima data), dar se descurca fara sa franeze la ajustarea liniei, de acolo mai departe insa incepe sa piarda timp. Locul 3.

10. Tina Maze (SLO) – nici in State nu gaseste reteta succesului.

11. Fabienne Suter (SUI) – ooooo, ce cursa. Fabienne face propaganda mutarii curselor feminine pe pistele baietilor. Are si un avans intermediar aproape de o secunda, pe final mai pierde si ramane doar cu o jumatate de secunda inaintea coechipierei ei.

12. Jessica Lindell-Vikarby (SWE) – pierde timp pe mijloc, locul 3.

13. Dominique Gisin (SUI) completeaza tripleta elvetiana pe podiumul provizoriu al cursei, ocupand ultimul loc.

14. Andrea Fischbacher (AUT) – risca prea mult, are viteza prea mare si trebuie sa corecteze continuu linia. Locul 3.

15. Viktoria Rebensburg (GER) – o ia direct la vale, primele porti le trece ca la slalom urias, poarta lui Bode o rateaza. Al doilea abandon.

La interviu Andrea Fischbacher se scuza, inca nu poate respira bine.

16. Maria Höfl-Riesch (GER) – incearca sa ramana intre dungile albastre si asta o incetineste enorm. Aproape 2 secunde intarziere si locul 11.

Sa vedem. Acum e acum.

17. Lindsey Vonn (USA) – schiaza acasa. Pe abrupt nu risca la limita. Pe plat ataca, dar are viteza prea mare si de doua ori e cat pe ce sa iasa de pe traseu. Imediat timpul trece pe rosu. Final e fulminant si cu o jumatate de secunda mai rapid decat cel al lui Suter. Locul 1 in fata celor ce o venereaza.

18. Anna Fenninger (AUT) – sus e mai buna, prima poarta la care a avut Lindsey probleme o trece si ea atingand-o, de acolo tine o linie excelenta. Ultimul timp intermediar e pe verde, se repeta situatia din Lake Louise si da, pierde pe final.

19. Lara Gut (SUI) – prea rapida, pierde o poarta.

20. Anja Pärson (SWE) – nici o sansa, locul 16.

21. Julia Mancuso (USA) – Jules o poate invinge pe Lindsey daca tine linia. Din pacate pentru ea, e prea precauta. S-a mers mai direct si pana la final intarzierea creste. Locul 7.

22. Elisabeth Görgl (AUT) – ii lipseste stropul de nebunie necesar. Coborare muncita, locul 9.

Lindsey Vonn castiga din nou. Cu aceasta victorie ajunge la 46 in total si o ajunge pe Renate Götschl pe locul 3 in clasamentul din toate timpurile. In fata ei mai sunt doar Annemarie Moser-Pröll (62) si Vreni Schneider (55).

23. Leanne Smith (USA) – cursa buna a americancei, locul 10.

24. Margret Altacher (AUT) – nesigura, se dezechilibreaza de cateva ori, desi are si pasaje bune. Locul 17.

25. Elena Curtoni (ITA) – locul 16 dupa o cursa bunicica.

26. Regina Mader (AUT) – ii sare schiul pe o denivelare in pasajul abrupt, cade si luneca pana in plasa, care o prinde bland.

Pauza mica pana se rearanjeaza plasa. Pe Lindsey au venit s-o vada mama, surorile, vecinii, prietenii, pana la urma probabil tot satul plus o multime uriasa de fani, cum nu s-a mai vazut la cursele feminine din State. Cred ca s-a dat liber la scoli, e plin si de copilet.

27. Daniela Merighetti (ITA) – atenteaza la un loc in primele 10, il prinde doar pe 14 pana la urma.

28. Fränzi Aufdenblatten (SUI) – formidabil schiaza astazi elvetiencele. Tine mult timp intarzierea in zona jumatatii de secunda, pe final n-o tin puterile sa atace podiumul. Locul 6.

29. Kajsa Kling (SWE) – locul 21.

30. Marie Marchand-Arvier (FRA) – incepe bine, pe mijloc are o saritura in care ramane pe spate si de acolo intarzierea creste. Locul 21.

Amuzant este ca in locul sariturii de la vulturul auriu fetele au fost trimise pe ocolul de la Chicken Wing. 😀

Asta e. Super-uriasul pare anul acesta un meci Lindsey Vonn – Anna Fenninger. Austriaca o depaseste pe alocuri, dar per total ramane din in urma ei, ba chiar ii face loc si Fabiennei Suter in fata. Elvetianca a facut o cursa exemplara, marcand accentuat o revenire ce a parut improbabila in Lake Louise.

clasamentul final
cronica etapei
declaratii

Publicitate

6 păreri la “Super-uriasul feminin din Beaver Creek – LIVE

 1. Daca zici tu, asa e. Programul tv de pe internet nu are modificarile incluse. Vorbesc de programul pentru Romania, emisiunile difera in functie de tara. 🙂

  Eu vad pe ORF.

 2. pacat ca Anna Fenninger nu a reusit sa-si mentina avantajul pe ultima bucata, parca a schiat cel mai bine sus. si lara gutt putea sa castige azi la cum incepuse, insa din prea mult entuziasm a ratat.
  probabil ca a schiat la limita din cauza timpului castigatoarei, care a pus presiune pe urmatoarele coboratoare.
  daca l-a inceput de an doar imi doream ca anna fenninger sa devina o posibila castigatoare ded glob mare, acum pronostichez chiar ca la anul va fi acolo…din pacate anul asta nu are sanse, LVonn e scapata din lesa si face ravagii

 3. E aproape de Lindsey in super-G. Nu stiu exact ce-i lipseste.
  Zic totusi ca atata timp cat nu se lasa Lindsey pe tanjeala, ca anul trecut, nu poate fi depasita la total. Aminteste-mi la anul ce am zis daca n-am dreptate, ca eu sigur o sa uit. 😆

Comentariile nu sunt permise.