Declaratii dupa slalomul masculin din Beaver Creek

clasamentul primei manse
clasamentul final
cronica etapei

Ivica Kostelic (CRO) – castigatorul slalomului din Beaver Creek: „Nu mi-am pus mari sperante in cursa. N-am avut cum sa apreciez care mi-e nivelul. Am avut perioade multe in care nu m-am putut antrena. Dar astazi s-a potrivit totul bine. Aici in SUA este altfel decat in Europa. Trebuie sa schiezi cu multa simtire. Schiurile nu fac tot timpul ceea ce vrei. Am gasit setarile optime, chiar daca nu cred ca sunt inca in forma.”

„Am tinut sa castig neaparat aceasta cursa, fiindca avem un trecut impreuna. Am avut trei operatii ca urmare a cazaturilor de pe aceasta partie. Acum doi ani m-am accidentat la spate aici. Pe aceasta partie am avut o serie intreaga de ghinioane; partia asta mi-a frant inima. Poate ca suna a exagerare, dar am visat la ziua cand voi invinge acest traseu si voi putea spune in sfarsit ‘acum suntem chit’. Am parasit de cateva ori partia pe achie, asa ca aceasta victorie a fost speciala. Acum suntem chit.”

„Astazi dupa prima mansa, pe cand ma pregateam de a doua, am simtit ca astazi e ziua. Astazi a venit momentul sa inchei niste socoteli vechi cu aceasta partie. Am fost in stare sa ma concentrez foarte bine. Mi-am spus ‘schiaza instinctiv’. Asta am facut. Am incercat sa merg la limita pentru ca mi-am dorit sa castig. Dar pot sa vad spun ca pot schia mai repede de atat.”

Cristian Deville (ITA) – locul 2: „Mai bine ca am concurat aici decat in Levi sau Val d’Isere. Rezultatul ma surprinde. Ne-am antrenat doar in Italia pe altfel de zapada. Aici e diferita. Poate ca astazi am avut mai mult noroc decat sezonul trecut. Am schiat la fel si atunci, insa n-am ajuns niciodata pe podium. Am schiat la limita si rapid. E dificil fiindca atunci cand mergi la limita faci multe greseli. Asa ca am incercat sa nu le fac si a fost o cursa grozava. Pot sa spun doar ca sunt foarte, foarte fericit.”

Marcel Hirscher (AUT) – locul 3: „E perfect si se potriveste de minune! Unu, doi, trei! Sigur ca mi-ar fi placut mai mult sa castig, dar nu am mult sa-mi reprosez, am schiat foarte bine. Din pacate am facut cateva greseli in mansa finala. Imi place mai mult sa fiu cel care trebuie sa atace decat cel care se apara.”

„Nu am mai schiat in nici un slalom de Cupa Mondiala pe zapada americana, doar in curse Nor-Am. A fost foarte dificil pentru mine. Cred ca daca partia nu este atat de dificila sau de abrupta, e greu pentru toata lumea, caci si cea mai mica greseala te costa mult timp. Daca e abrupta si dificil de schiat, poti avea si cinci sau sase greseli si tot nu conteaza. Aici e greu sa mergi lin si curat.”

„Nu pot sa cred. Imi vine sa zambesc tot timpul fiindca acum trei ani eu si Beaver Creek nu eram in relatii prea bune. Acum stiu ca pot fi in frunte in ambele discipline. E o super zi si am multa incredere in ceea ce pot.

Nolan Kasper (USA) – locul 4: „E ziua de concurs si trebuie sa participi, nu ai timp sa te gandesti ca esti bolnav sau te doare ceva. Trebuie sa faci rost de niste energie si sa-i dai drumul. Toata lumea trece prin accidentari. Sunt nasoale si trebuie sa te descurci cu asta. Asa a trebuit sa fac si eu, sa muncesc incredibil de greu si sa incerc sa fiu cat se poate de sanatos pentru momentul revenirii, atunci cand o fi sa fie. Norocul meu a fost ca Levi s-a anulat, iar Val d’Isere s-a mutat aici, asa ca am facut o buna cursa de revenire. Am stiut ca voi concura. Am fost bolnav si la finalele Cupei Mondiale anul trecut si tot am concurat. Acum am avut un virus stomacal si n-am putut manca nimic, asa ca am luat in loc inlocuitoare nutritive si multe lichide.”