Cursa copiata

Daca e sa luam slalomul feminin de astazi din Courchevel gasim asemanari si cand il punem alaturi de Aspen, dar si langa slalomul de anul trecut din statiunea franceza. Un amestec de deja-vu si surprize ce a pus sare si piper intr-o cursa mult asteptata, dupa darea programului – halei-hop  – peste cap din cauza ninsorilor imbelsugate. Un metru si jumatate de zapada in ultima saptamana dupa ce duminica trecuta Courchevelul nu vazuse fulg de nea natural. Munca de sclavi pentru organizatori, dar prestigiul adus de aceste curse, nu ii lasa sa renunte oricate eforturi ar fi necesare.

Cu atata ninsoare necontenita, amenajarea partiei n-a putut urma tipicul Cupei Mondiale, unde injectarea a devenit standard. De data aceasta s-a mers pe metoda clasica, ratracurile in formatie in sus, in jos si de la capat, lopatarii pe margine pentru un soi de maturare a bulgarilor rebeli si gata. Daca in prima parte, mai abrupta, batatorirea aceasta a tinut, in partea plata s-au adancit rapid gropile din jurul portilor, dupa primele zece concurente devenind o proba de slalom cu obstacole, o treime din concurente (Lindsey Vonn printre ele), fiind victimele abandonurilor.

Nu numai atat, in timp ce la primele concurente soarele s-a aratat prietenos luminand partia, norii l-au acoperit pe parcurs, uniformizand suprafata neuniforma a pistei. Asa se explica intarzierile uriase, ca si anul trecut, ultima calificata fiind cu aproape 5 secunde mai lenta decat Marlies Schild. Si tot la fel ca anul trecut, abandonurile s-au inmultit pe masura ce cursa a avansat.

Asemanarea cu Aspenul o gasim pe podium. Au stralucit aceleasi concurente ca in State, aflate acum in cu totul alta clasa valorica fata de concurente. Marlies Schild calma si fara sa forteze n-a avut probleme, asa cum ii este de altfel obiceiul. Si tot conform obiceiului a fost secondata de cele doua Marii. Pietilä-Holmner lipsita de acuratetea ei uzuala a ramas ceva mai in urma decat Höfl-Riesch, rapida in ciuda unei treceri razante pe langa abandon.

Doar Veronika Zuzulova, pe drumul spre revenirea la varf a mai oferit acelasi nivel al schiului, Tanja Poutiainen fiind deja prea cuminte pentru a se apropia de trioul funtas. De restul nu mai vorbim, au terminat la o secunda de Tanja. Mansa secunda nu mai poate oferi multe schimbari, dar cine stie, pe partia mai proasta vor schia exact cele avantajate in prima mansa.

prima mansa live text
clasamentul primei manse
mansa a doua live text
clasamentul final
cronica mansei secunde
declaratii

Publicitate