Slalomul feminin din Courchevel – Marlies Schild la a doua victorie

Daca cineva sustine ca pe podium poate ajunge vreuna din concurentele in afara primelor 5 locuri, glumeste, sunt lumi distanta intre cele doua grupe. Cursa pare sa se indrepte spre un podium asemanator cu cel din Aspen, Zuzulova parand cea mai probabila oponenta. Sa urmarim impreuna si mansa a doua, de la 13:30, eu pe ORF, voi pe Eurosport. 🙂

30. Marina Nigg (LIE) – se bucura de partia curata si luminata, terminand fara probleme

29. Eva-Maria Brem (AUT) – la inceput mai lenta, apoi recupereaza, preia conducerea.

27. Sandrine Aubert (FRA) – umbra fetei care intr-o vreme suradea de pe prima treapta a podiumului. Ultima.

27. Elli Tewiel (CAN) – lupta, dar fara folos. Preia lanterna rosie.

26. Emelie Wikström (SWE) – coborare foarte necontrolata si dezordonata, dar rapida. Locul 1 cu avantaj marit.

25. Lena Dürr (GER) – e sora specialista in proba de urias, s-a calificat cu un numar de start urias. O cursa fantastica, sigura, curata, activa. O secunda avantaj.

24. Nina Perner (GER) – locul 5.

23. Claire Dautherives (FRA) – virajele incepute tot timpul in ultima clipa o coboara pe locul 3.

22. Wendy Holdener (SUI) – avantata, dar cu o tehnica nerafinata, termina pe 2.

21. Denise Feierabend (SUI) – lasa cozile schiurilor sa scurme in zapada de prea multe ori. Locul 4.

20. Anna Goodman (CAN) – ataca sprintar, dar finalul nu-i suficient pentru primul loc. A doua.

19. Tessa Worley (FRA) – se vede ca e slalomista uriasa din stilul de schi, dar ataca la fel de avantat ca in proba ei favorita si micsoreaza diferenta fata de Lena Dürr in spatele careia se muta ea.

18. Nicole Gius (ITA) – un timp excelent sus, apoi o agatare scurta intre doua porti apropiate o scoate de pe traseu. Revine si incheie ultima.

17. Carmen Thalmann (AUT) – nu merge curat, insa e activa. La inceput mareste avansul, pe final pierde mai bine de o secunda si incheie pe 2.

16. Katharina Dürr (GER) – duelul surorilor. Schiaza putin crispata si nu-si invinge sora. Locul 6.

15. Anne-Sophie Barthet (FRA) – locul 5.

14. Erin Mielzynski (CAN) – locul 6.

13. Tina Maze (SLO) – oh da, pe fata asta o cunoastem. Ataca sus si nici piedica mica din plat nu-i mai poate lua locul 1 provizoriu.

12. Nastasia Noens (FRA) – foarte agresiva, e cursa ei de revenire dupa operatia din primavara. Pe Tina n-o depaseste, dar e foarte multumita si de locul 2.

11. Therese Borssen (SWE) – pierde timp continuu, dar datorita diferentelor uriase ale primei manse prinde locul secund.

10. Christina Geiger (GER) – pe drumul spre primul loc iese cu trei sau patru porti inainte de finis.

9. Bernadette Schild (AUT) – o singura lasare pe spate spre finalul abruptului ii anuleaza eforturile de pana acolo trimitand-o in zapada.

8. Marie-Michele Gagnon (CAN) – risca prea mult si iese.

7. Michaela Kirchgasser (AUT) – schiaza cu usurinta, ici-colo schiurile vor sa i-o ia razna, dar le struneste frumos si nu pierde decat putin din avansul primei manse. Prima la aproape o secunda in fata Tinei Maze.

6. Kathrin Zettel (AUT) – foarte sigura trece in fata cu al doilea timp al mansei.

Aici e prapastia intre primele si pluton.

5. Tanja Poutiainen (FIN) – ascunde perfect greselile sub covor si profitand si de secunda initiala avantaj, pastreaza 3 zecimi pentru primul loc.

4. Veronika Zuzulova (SVK) – ce frumos mergea si cum i-au zburat schiurile in afara traseului. A revenit pe el dar s-a dus rezultatul cel bun. Locul 23.

3. Maria Pietilä-Holmner (SWE) – aceeasi greseala ca si Zuzulova, nu mai poate reveni pe traseu. Sau nu mai vrea?

2. Maria Höfl-Riesch (GER) – schiaza cu dureri la genunchi. Pierde timp si apoi in acelasi loc ca si predecesoarele derapeaza si ea si cade.

1. Marlies Schild (AUT)  – oh, cum sa nu o iubesti? Mareste permanent avantajul, prinde si ea sub schi gaura sau bulgarele care le-a aruncat pe celelalte fete de pe traseu, dar ea pune presiune imediat si schimba directia inainte s-o ia schiurile razna, apoi continua in ritmul de la inceput si termina la aproape doua secunde in fata Tanjei Poutiainen.

Marlies Schild castiga din nou, urmata de alte doua fete decat in Aspen – Tanja Poutiainen si Kathrin Zettel, dupa ce toate celelalte trei pretendente principale la podium au iesit de pe traseu in acelasi loc.

prima mansa live text
clasamentul primei manse
cronica primei manse
clasamentul final
cronica mansei secunde
declaratii