Slalomul urias masculin din Alta Badia – Blardone invinge in cursa de acasa

Duelul Hirscher – Ligety merge mai departe, de aceasta data din pozitia clasica si preferata de amandoi, Ted ca rege aflat in frunte, Marcel ca potential uzurpator in cautarea slabiciunii adversarului. Va castiga cel care va avea nu numai tehnica mai buna ci pe care il vor tine si puterile.

Atentie, in program mansa aceasta era trecuta in dreptul postului Eurosport 2. Incepe la 14:30.

Un traseu mult mai direct decat in prima mansa, pe care se va putea ataca fara chinul din prima mansa.

30. Sebastien Pichot (FRA) – termina si face puncte azi.

29. Davide Simoncelli (ITA) – danseaza frumos in viraje, marind avansul pana la 7 zecimi.

28. Giovanni Borsotti (ITA) – locul 2.

27. Jean-Philippe Roy (CAN) – departe de rest. Ultimul.

26. Matts Olsson (SWE) – pierde timp inca de pe prima bucata. La final e pe 4.

25. Marcus Sandell (FIN) – inceputul e puternic, apoi oboseste si incheie pe 4.

24. Romed Baumann (AUT) – in prima mansa a luat o poarta in cap atat de puternica incat i-a spart casca. S-a plans de dureri de cap. Termina pe 6.

23. Carlo Janka (SUI) – in nota de pana acum, pasiv pe alocuri, nesigur pe altele. Locul 6.

22. Steve Missillier (FRA) – 4.

21. Manfred Mölgg (ITA) – 5.

20. Leif Kristian Haugen (NOR) – 11.

19. Fritz Dopfer (GER) – asta e un traseu ce-i place mai mult decat cel al primei manse. Si ii ia lui Simoncelli locul din frunte.

18. Marcel Mathis (AUT) – tanarul de 19 ani incepe cu o greseala cel scoate sub o poarta. Urca inapoi si continua, cursa in Alta Badia nu se abandoneaza. Locul 13.

17. Thomas Frey (FRA) – locul 7.

16. Didier Defago (SUI) – il ameninta pe Dopfer cu o cursa puternica, rateaza conducerea pentru 7 sutimi.

15. Bode Miller (USA) – orfii zic ca stilul lui lasat pe spate e foarte obositor, cateva erori in care trebuie sa depuna efort suplimentar il lasa cu baterille goale si la final se tine de pulpe epuizat. Locul 7.

14. Tim Jitloff (USA) – impresioneaza prin usurinta cu care ia virajele. Greseste insa la final, luand-o pe un ocol si rateaza primul loc. Ba chiar mai mult, locul 8.

13. Benjamin Raich (AUT) – foarte activ si agresiv, dar inacurat. Nu gaseste amestecul potrivit si intarzie mult. Locul 6.

12. Tommy Ford (USA) – e tare frumos cu atatia americani in cursa, au un stil aparte, foarte spectaculos. Pierde totusi constant, apoi in acelasi loc ca Jitloff, pierde poarta la care a gresit si Jitloff si iese de pe traseu.

11. Alexis Pinturault (FRA) – ntz, ntz, ntz. Nemultumit de clasarea de la jumatate ataca pana la extrem si rateaza. Abandon.

10. Kjetil Jansrud (NOR) – orfii spun ca inspectia lui a durat 10 minute. Practic o coborare continua in ritm relaxat. Si nu i-a mers, o serie de viraje cu probleme se incheie cu un derapaj in urma caruia intra direct in urmatoarea poarta, lovindu-se.

9. Ivica Kostelic (CRO) – lupta de cateva ori cu propriul corp ce se codeste sa schimbe directia, fiecare intarziere il costa si termina pe 9.

8. Thomas Fanara (FRA) – dovedeste ca am ajuns la elita. Il depaseste fara probleme pe Fritz Dopfer.

7. Cyprien Richard (FRA) – abruptul nu-l indrazneste la fel de direct ca Fanara, ataca pe mijloc mai aproape de porti, dar viteza e mai mica, pana la final intarzierea creste si e pe 5 deocamdata.

6. Massimiliano Blardone (ITA) – la inceput prinde cumva toate denivelarile sub schiuri, apoi porneste rachetele si zboara pe a doua jumatate a traseului. O secunda avantaj spre deliciul publicului.

5. Hannes Reichelt (AUT) – nu-i la fel de agresiv, desi e bun si el. Locul 2.

4. Philipp Schörghofer (AUT) – startul e mai bun decat al lui Blardone, apoi se cuminteste putin si asta il costa. Locul 3.

3. Aksel-Lund Svindal (NOR) – cu distantele mai mari intre porti, desi intarzie la unul din primele viraje, la urmatorul e deja inapoi in ritm. Insa nu scapa de probleme pe mijloc si pierde masiv. Locul 6.

2. Marcel Hirscher (AUT) – risca mult, derapeaza putin dar des si doar locul 4.

1. Ted Ligety (USA) – nu-l intereseaza nimic altceva decat victoria. Incepe in forta, pe mijloc oboseste, iar la final e departe de linia perfecta a lui Blardone, care castiga in fata propriului public. Ligety nu prinde nici podiumul, terminand pe 4.

Surpriza uriasa in mansa a doua, in care ocupantii locurilor 4-6 la jumatate urca pe podium in ordine inversa. Massimiliano Blardone castiga cursa de acasa in fata altor doi austrieci decat favoritul uriaselor de pana acum: Hannes Reichelt si Philipp Schörghofer. Ligety si Hirscher raman neconsolati pe locurile 4 si 5.

prima mansa live text
clasamentul primei manse
cronica primei manse
clasamentul final
cronica mansei secunde
declaratii

Publicitate

2 păreri la “Slalomul urias masculin din Alta Badia – Blardone invinge in cursa de acasa

  1. Am fost plecat dar am prins ultimii sapte concurenti iar acum am citit cursa povestita de tine 🙂
    Foarte frumos concurs.

Comentariile nu sunt permise.