Declaratii dupa slalomul feminin din Courchevel

prima mansa live text
clasamentul primei manse
cronica primei manse
mansa a doua live text
clasamentul final
cronica mansei secunde

Marlies Schild (AUT) – castigatoarea slalomului din Courchevel: „E minunat sa am asa avans. Am incercat sa dau totul si sa schiez la victorie. Bucuria este imensa. Nu stiu de ce sunt atat de mult mai rapida decat celelalte. Ma simt bine si incerc doar sa ma concentrez la ceea ce fac si sa schiez cat de bine pot. Si se pare ca in momentul de fata merge snur si asta e foarte frumos. In prima mansa am avut parte de o partie foarte buna. Michi (Kirchgasser) a zis ca la ea era deja sparta in partea plata.”

„Mi-a fost putin greu sa ma acomodez cu conditiile cursei, astazi am avut primele porti dure dupa ce in ultimele zile am schiat doar prin zapada adanca. Mutarea cursei astazi a fost o decizie buna. Vreau sa le multumesc tuturor celor de aici din Courchevel pentru eforturile pe care le-au depus pentru tinerea concursului de astazi.”

Tanja Poutiainen (FIN) – locul 2: „Astazi mi-a mers foarte bine. Partia a tinut bine, mai ales in mansa a doua. Cei de aici au facut o treaba excelenta. In prima mansa am avut noroc fiindca prima grupa a beneficiat de vizibilitate mult mai buna. Dar asa se intampla, este un sport in aer liber. Si anul trecut cele mai bune tot eu si Marlies am fost. Acum plecam la Flachau unde eu am castigat sezonul trecut, asa ca sper s-o tin tot asa.”

Kathrin Zettel (AUT) – locul 3: „Am avut un slalom destul de dificil astazi aici. S-a muncit din greu pentru prepararea partiei, dar tot a fost greu. In prima mansa am incercat sa schiez lin si sa nu atac prea mult. Asa ca am pierdut mult timp. Nu-mi mai ramasese alta varianta pentru mansa finala decat sa joc totul pe o carte. Am schiat la atac, a fost cu siguranta foarte riscant, dar mi-a iesit. Am ajuns iar pe podium si sunt fericita. A fost un drum lung pentru revenirea de dupa accidentare.”

„Marlies e cea mai buna slalomista a lumii si se pare ca sezonul acesta a urcat pe o treapta de viteza mai sus decat cel trecut. Poate daca ne antrenam mai mult vom reusi s-o batem, dar nu sunt sigura.”

Michaela Kirchgasser (AUT) – locul 4: „Ma multumeste nespuns. In mod normal am probleme cand se strica pista. Rezultatul de aici a fost foarte important pentru mine atat sufleteste, cat si mental. Acum abia astept sa schiez in Flachau.”

„Marlies nu se lasa scoasa din ale ei, schiaza fiecare viraj perfect. Profita pana si din greseli. E greu pentru noi sa ne tinem de ea. Dar incercam mai departe.”

Maria Höfl-Riesch (GER) – abandon in mansa a doua, accidentata dupa o eroare in prima, in care terminase pe 2: „Cred ca am patit ceva la cartilajul genunchiului sau la ligamente. M-am lovit la genunchiul piciorului stang, care era intins in timp ce greutatea o lasasem pe dreptul. Sper sa nu fie ceva grav. Altfel, prima mansa a fost multumitoare. In pauza dintre manse au mai cedat durerile. Le-am mai simtit doar la indoirea genunchiului dincolo de un anumit unghi. Am facut tratament si am luat un voltaren.”

Lindsey Vonn (SUA) – abandon in prima mansa dupa timpi intermediari buni: „Nu sunt prea dezamagita. La ultima cronometrare aveam doar 8 zecimi intarziere. Pista a fost in stare buna sus, dar jos nu mai era optima. In orice caz, stiu ca merg bine si in slalom.”