Declaratii dupa slalomul masculin din Alta Badia

prima mansa live text
clasamentul primei manse
cronica primei manse
mansa a doua live text
clasamentul final
cronica mansei secunde

Marcel Hirscher (AUT) – invingator in slamul din Alta Badia: „Ma bucur ca am reusit. Pentru mine e important sa schiez bine inca din prima mansa. Ce vine dupa e doar un supliment. Nu mi-am dat seama ca am fost asa rapid. Mai fericit decat sunt acum nu se poate. Avusesem un sezon grozav pana la slalomul de azi, victoria aceasta confirma ce s-a intamplat pana acum. Trei podiumuri (cele de dinainte de Alta Badia) deja si sezonul e abia la inceput, totul e pur si simplu fantastic.

„A fost cat pe ce sa ies de pe traseu. Dar n-a costat mult si am fost imediat din nou pe linia ideala. Din momentul acela n-am mai avut indurare, am schiat la limita sau chiar dincolo de ea. Greseala aceea m-a trezit. Deocamdata am norocul de partea mea, detaliile importante se imbineaza perfect.”

„Dupa prima mansa mi-a cam tatait fundul. As minti daca as spune ca am ramas super-calm. Toata tara se uita la cursa si spera sa reusesc. Am stiut ca si ceilalti vor da totul ca sa castige ei. Nu am avut alta varianta decat pedala apasata pana la fund. Tirolul de Sud e minunat, dar slalomul acesta nu e totusi croit pentru mine.”

„Mi-am facut ganduri inainte de cursa din cauza spatelui, dar n-am avut probleme, muschii au tinut si ei cu mine. Astazi am luat startul fara calmante. M-au ajutat cele trei ore de fizio-terapie de duminica. Trebuie sa trimit fizio-terapeutului o gramada de multumiri.”

„Gasesc ca e amuzant sa fiu in fruntea clasamentului general, chiar foarte amuzant. Dar nu e important. E irelevant cine conduce in acest moment, cand sezonul e abia la inceput. Nu o sa ma apuc acum sa ma stresez pentru asta. Mai bine sa fie o surpriza. Ma concentrez doar asupra curselor, vad fiecare cursa ca pe o noua sansa. Si voi concura in continuare doar in cele doua discipline care sunt specialitatea mea: slalomul si slalomul urias.”

„Ma simt foarte bine in rolul de lider al echipei Austriei. Nu stiu cum se simt ceilalti.”

Giuliano Razzoli (ITA) – locul 2: „M-am simtit bine la antrenamentele din ultimele zile. Am simtit cum imi recapat forma, asa ca astazi mi-am zis da-i bataie si vedem ce iese. M-am chinuit mult in ultima luna, dar ma bucur ca timpul petrecut in terapie pentru umar si-a aratat azi roadele.

Felix Neureuther (GER) – locul 3: „Pentru mine a fost o cursa foarte frumoasa. Abia am putut sa ma antrenez din cauza problemelor de la genunchi. Abia in ultimele trei zile dinainte de Alta Badia am putut face ceva. De aceea e incredibil sa ma aflu acum pe podium. Locul 3 e ca o victorie. Abia astept cursa din Flachau, o sa fie un concurs foarte cool”

„In Flachau nu va fi usor cu toata agitatia de acolo. Pentru mine este repetitia generala pentru Campionatele Mondiale din Schladming din 2013, acolo vor fi si mai multi suporteri prezenti. Nu am voie sa ma las influentat de asta, nu am voie sa exagerez. Acesta este motivul pentru care pana acum nu am reusit sa ajung pe podium in Autria. Cu o victorie in Flachau as aduce Craciunul mai devreme. In orice caz, sper sa ofer un spectacol de calitate.”

Publicitate