Slalomul feminin din Flachau – Marlies Schild conduce

Fetele au avut o zi de pauza, noi nu. Maratonul Cupei Mondiale continua cu un nou slalom in Flachau, primul sub lumina reflectoarelor. Favorita principala, dar nu la fel de mare ca pana acum, ramane Marlies Schild. Sezonul trecut a avut aici singura cursa ratata, motivul a fost simplu, presiunea pe care a pus-o singura pe ea. Toata lumea vrea sa castige acasa, Marlies nu-i o exceptie. Ca poate, ne-a dovedit-o de cateva ori, in Semmering si Lienz, ba chiar si acum doi ani in Flachau.

Tanja Poutiainen spera si ea sa-si apere titlul impartit cu Maria Höfl-Riesch anul trecut. De Maria nu stiu ce sa zic, a anuntat ca are probleme cu genunchiul, ca ar trebui sa ia o saptamana de pauza, dar ca totusi va strange din dinti si va schia. Nu-mi dau seama pentru ce, anul acesta nu aratat ca ar vrea sa obtina altceva in afara de publicitate. Ii urez sa ma contrazica azi.

Sa n-o scoatem din carti nici pe Maria Pietilä-Holmner, fata ignorata de prea multe ori pe nedrept. Austriecele care au scos un rezultat bun in Courchevel, Zettel si Kirchgasser, sunt in situatia lui Marlies. Aproape aplatizate de asteptarile proprii si ale celorlalti. Ne-om lamuri cu toate la final.

Mansele incep la 16:30 si 19:30, sunt transmise in direct de Eurosport si precedate pe acelasi post de una din etapele din Alta Badia in reluare. Banuiesc ca slalomul de ieri. Eu va astept aici sa comentam impreuna. Dati drumul fara griji in comentarii uimirilor, frustrarilor, bucuriilor. Sa am si eu ce sa citesc la final. 😉

Pista este tare, dar fara gheata, zapada de inceput de sezon. Anul trecut terasasera partia, acum la televizor nu le vad.

1. Marlies Schild (AUT) – fara greseala, pe mijloc s-a vazut clar cum ataca, sa vedem daca si in rest a fost suficient de activa.

Pe final ne-a avertizat Thomas Sykora ca e o poarta greu de prins.

2. Veronika Zuzulova (SVK) – slovaca o rateaza dupa o mansa cu jumatate de secunda mai lenta decat Marlies.

3. Tanja Poutiainen (FIN) – nu greseste, dar schiaza un pic mai departe de porti. Peste o secunda intarziere.

4. Kathrin Zettel (AUT) – activa doar pe ultima treime, unde se compara cu Marlies. Locul 2 la peste o secunda.

5. Tina Maze (SLO) – ohoho. Incepe prudent, dupa primul timp intermediar intra in ritm si incepe sa accelereze, finisul este magnific si recupereaza ceva fata de austriaca. Locul 2, 3 zecimi in spate.

6. Maria Höfl-Riesch (GER) – o cursa solida, stabila, cu un finis mai avantat. Intarzie jumatate de secunda si incheie pe 3.

7. Maria Pietilä-Holmner (SWE) – are probleme cu schiul drept care-i derapeaza aproape in fiecare viraj  in care e schiul de sprijin. Ultima.

8. Therese Borssen (SWE) – ataca frumos, e activa, dar nu stie sa accelereze la fel de puternic la iesirea din viraje. Face si o mica greseala pe final. Locul 6.

9. Nastasia Noens (FRA) – foarte agresiva, accelereaza fantastic de la start, pana la punctul la care nu mai stapaneste total schiurile, ramane pe spate de cateva ori si pierde timp. Locul 6.

10. Frida Hansdotter (SWE) – 7.

11. Sarka Zahrobska (CZE) – calca o poarta spre final, dupa o cursa lipsita de stralucire.

12. Katharina Dürr (GER) – incheie foarte tarziu virajele si pierde pe drum doua secunde. Ultima.

13. Nicole Hosp (AUT) – foarte pasiva dupa ce nu a terminat nici una din cursele tehnice ale sezonului. Penultima.

14. Manuela Mölgg (ITA) – pozitie buna, dupa o cursa curata Locul 6, la o secunda jumatate in spatele lui Marlies.

15. Michaela Kirchgasser (AUT) – nu-si da drumul si e mai lenta cu 2 secunde. Locul 10.

Nu sunt la fel de multi spectatori ca anul trecut cand am fost la fata locului. Planificarea la 15:30 cand oamenii sunt inca la munca poate fi un motiv.

16. Lindsey Vonn (USA) – foarte sigura, pare sa se joace, totusi fara sa atace si asta costa. Locul 10. Nu-i multumita.

17. Tessa Worley (FRA) – incepe bine, reduce ritmul pe masura ce se apropie de final. Plus o eroare, locul 14.

18. Fanny Chmelar (GER) – 15.

19. Christina Geiger (GER) – 14.

20. Anne-Sophie Barthet (FRA) – si ea cu probleme la schiul drept. 15.

21. Marie-Michele Gagnon (CAN) – destul de rapida in ciuda unei greseli la inceput. Locul 11.

22. Irene Curtoni (ITA) – 20.

23. Bernadette Schild (AUT) – 20.

24. Sandrine Aubert (FRA) – 16.

25. Denise Feierabend (SUI) – 20 si pare multumita, desi cu trei secunde intarziere sunt sanse mari sa nu mai prinda mansa a doua.

26. Nicole Gius (ITA) – locul 20, 2.65 intarziere.

Partia e perfecta, se merge ca la inceput pe ea.

27. Marina Nigg (LIE) – calca o poarta.

28. Nina Perner (GER) – ultima.

29. Anna Goodman (CAN) – 24.

30. Wendy Holdener (SUI)  – ultima.

31. Emelie Wikström (SWE) – foarte sprintena, reuseste un rezultat bun. Locul 17.

32. Anna Fenninger (AUT) – desi nu schiaza de obicei slalom a tinut sa ia startul aici, la jumatate de ora de Hallein, locul unde este ea acasa. Pozitia 22.

33. Lara Gut (SUI) – greseli mari la final, dar insista sa ramana pe traseu. Merita aplauze. 5 secunde intarziere.

34. Erin Mielzynski (CAN) – foarte buna, fata din Toronto termina pe 13!

Bode Miller e prezent si el la slalomul fetelor si priveste cursa cu o expresie ce aduce a scepticism.

35. Sarah Schleper (USA) – 29.

36. Claire Dautherives (FRA) – 29.

37. Carmen Thalmann (AUT) – bucurie mare pentru austrieci, mai ales pentru cei din Kärnten, care au venit aici special pentru ea, cand Carmen termina pe 16 dupa o cursa buna.

38. Mikaela Shiffrin (USA) – aceeasi eroare ca si Zuzulova, dupa o cursa foarte buna.

39. Alexandra Daum (AUT) – urmatorul abandon.

Marlies Schild e cea mai rapida fara sa forteze pana la capat. Tina Maze ii scoate regretele timpului pierdut la suprafata cu un finis ce o apropie pana la 3 zecimi de secunda. Maria Höfl-Riesch schiaza de parca ar fi intreaga si termina pe 3, la jumatate de secunda de lidera. Plutonul are de recuperat un handicap de peste o secunda. Mansa a doua incepe la 19:30. Va astept atunci!

clasamentul primei manse
cronica primei manse
mansa a doua live text
clasamentul final
cronica mansei secunde
declaratii

Publicitate

4 păreri la “Slalomul feminin din Flachau – Marlies Schild conduce

  1. mda….dupa cum am spuso si ieri, Marlis Schild conduce dupa prima mansa. Noi suntem aici si atmosfera e de vis acasa pe partia Herminatorului…Am avut ocazia azi sa urc in cabina si cu Maria Holmmer P. si sa stau putin de vorba cu ea….ce-i drept, se amuza de denumirrile celor 3 partii de aici din Flachau…Space jet 1,2,3 si Star Jet 1,2,3 …asta voi posta curand pe youtube, alaturi si de caldul salut ce mi l-a dat Lindsey ieri in lift….in timpul antrenamentului….si o surpriza…am condus-o pe Lindsey pana in arena de antrenament sub obiectivul videocamerei mele 3D…asta bineinteles cu consimtamantul ei, afland ca sunt instructor de ski aici in Flachau…si acum sa ne pregatim de mansa a doua….la sedinta de aseara i-am urat succes si sa devina iar Princess of Flachau….vom afla curand…

    • …mda, va transmit salutari de aici de pe partia Herman Maier si incerc in 30 min sa plasez pe youtube cel mai cald eveniment al schiului din seara asta, cu castigatoarea de aici din Flachau, asa cum am zis, Marlis Schild…loc 1 night race…dae sa nu uitam de cursa baietilor de maine seara, cursa eveniment deoarece se tine pe aceeasi partie…va fi spectacol….!!

Comentariile nu sunt permise.