Slalomul masculin din Flachau – Ivica Kostelic trece in anul urmator imbracat in rosu

Mai jos e lista de start, cu atatia slalomisti priceputi nu avem a ne teme de lipsa de spectacol, iar publicul mai are si el sperante sa incinga sarbatoarea la final – Manfred Pranger e pe 3. Ii are in fata pe doi dintre premiantii din Beaver Creek, Cristian Deville si liderul la jumatate, Ivica Kostelic.

Mansa decisiva incepe la 19:30 si o puteti urmari pe Eurosport. Daca va place sau supara ceva, nu uitati sa lasasi un comentariu mai jos.

Ninge mai puternic. Traseul este mult mai direct decat in prima mansa, multe schimbari de ritm, se poate ataca si accelera.

30. Trevor White (CAN) – a primit dreptul de participare dupa descalificarea lui Roberto Nani. Cat pe ce sa iasa.

29. Markus Vogel (SUI) – cursa buna si sutimea initiala se largeste la peste doua secunde avantaj.

28. Krystof Kryzl (CZE) – locul 2, jumatate de secunda intarziere.

27. Christoph Dreier (AUT) – da, asa trebuie atacat.Greseste la un moment dat si totusi avansul e mai mare. Pe final mai pierde putin, dar trece in fata.

S-a umplut de spectatori si in lateral, sunt poate peste 10000.

26. Leif Kristian Haugen (NOR) – sus clar mai pasiv, mijlocul e excelent, pe final doua sughituri si pierde primul loc pentru 8 sutimi.

25. Brad Spence (CAN) – si el ii da emotii lui Dreier, toti merg mai bine pe mijloc, dar inainte de finis cade. Se intoarce inapoi, dar timpul e prea slab pentru puncte.

Surorile Schild sufera din tribune impreuna cu el la cazatura. Amandoua stiu ce inseamna ratarea, mai ales la final.

24. Stefano Gross (ITA) – cateva greseli mici il coboara pe locul 4.

Hermann Maier sta la povesti cu presedintele federatiei austriece.

23. Reto Schmidiger (SUI) – nu e la fel de activ, dar e curat, nu greseste deloc si salveaza 4 sutimi gonind reprezentantul gazdelor de pe spotul fruntasului.

22. Julien Cousineau (CAN) – sus s-a incetosat, e mai greu acum pentru schiori, chiar daca nu gresesc. Salveaza pozitia cu finisul. Sase sutimi avans.

21. Maxime Tissot (FRA) – pierde batalia sutimilor. Porneste cu una avans, ramane la 4 in urma.

20. Nolan Kasper (USA) prudent si apoi cu greseala. Locul 9.

19. Mattias Hargin (SWE) – agresiv, risca enorm, e aruncat de doua ori in larg si totusi timpul e mai bun. Primul cu 3 zecimi avans.

18. Axel Bäck (SWE) – revenim la tremurat pentru sutimi. Din fata lui Hargin cu o sutime, ajunge in spatele lui cu 7.

17. Benjamin Raich (AUT) – greseala mare sus, unde isi uita un picior in zapada la iesirea dintr-un viraj, pierde o secunda, restul cursei e frumoasa, activa si rapida, dar degeaba. Locul 11.

16. Lars Elton Myhre (NOR) – 6.

Partia devine tot mai dificila.

15. Reinfried Herbst (AUT) – se descurca minunat pe ea. E sprinten si greseala de la mijloc nu-l costa foarte mult. Primul, cu avans de 34 de sutimi.

14. Jens Byggmark (SWE) – frumos. Cel mai bun timp al mansei si peste jumatate de secunda avans.

13. Marcel Hirscher (AUT) – merge nebuneste, risca totul si calca o poarta.

12. Fritz Dopfer (GER) – are genunchii inaintea bustului, pozitie ce-l trage in urma. Locul 3.

11. Steve Missillier (FRA) – incepe cu greseala sus si nu se mai poate concentra. Locul 11.

10. Mitja Valencic (SLO) – pierde jumatate de secunda in ceata de sus si nu mai recupereaza. Locul 2.

9. Mario Matt (AUT) – si ele pierde sus aproape tot avantajul, iar apoi desi lupta nu e la fel de dezinvolt. Locul 2.

8. Patrick Thaler (ITA) – in ambele slalomuri din acest sezon a avut cel mai bun timp al mansei a doua, dar n-a pornit asa tarziu in cursa. Sus pierde, pe mijloc recupereaza, jos iar pierde. Per total un sfert de secunda avantaj, fiindca doar Byggmark a fost mai iute ca el.

7. Jean-Baptiste Grange (FRA) – in primele viraje se sprijina puternic in schiul de la vale, ar trebui sa-l coste, el totusi isi imbunatateste avansul, dar il pierde complet la mijloc. Al doilea.

6. Felix Neureuther (GER) – care partie stricata? pentru neamt e perfecta. Mijlocul nu-i la fel de rapid ca al lui Thaler, si ce daca, tot e cel mai bun timp al mansei!

Si Hannes Reichelt e in tribune. E poate cursa cu cei mai multi schiori, prezenti sau fosti, printre spectatori. 🙂

5. Andre Myhrer (SWE) – mai rapid decat Neureuther. Sa mai zic cum a mers? 🙂

4. Manfred Mölgg (ITA) – calca.

3. Manfred Pranger (AUT) – sa vedem, duce si natiunea cu el in cursa sau nu? Nu-i perfect, dar are timpi de reactie foarte rapizi. Al cincilea timp al mansei e prea putin. Locul 3.

2. Cristian Deville (ITA) – greseli micute pe care n-avea voie sa le faca. Ramane la 2 sutimi de suedez, dar e bucuros de parca ar fi castigat.

1. Ivica Kostelic (CRO) – ne tine cu sufletul la gura, dar castiga si isi ia tricoul rosu inapoi. N-a gresit si la inceput a pierdut doar doua sutimi sus, una mai jos. Myhrer insa a fost de neoprit pe final, acolo devine periculos pentru Kostelic, care ramane cu un avantaj subtire de 7 sutimi.

O mansa frumoasa – clar, schiul e tot timpul frumos – cu palpitatii, reveniri si ratari, in mijlocul unui peisaj de felicitare de Craciun, dar fara bucuria gazdelor. In locul schiorilor lor, pe podium au urcat Ivica Kostelic, Andre Myhrer si Cristian Deville.

prima mansa live text
clasamentul primei manse
cronica primei manse
clasamentul final
cronica mansei secunde
declaratii

Publicitate