Slalomul masculin din Flachau – Ivica Kostelic in frunte, nu Hirscher

Alti actori, aceeasi piesa. Un nou slalom in Flachau, tot pe partia „Hermann Maier”, tot la lumina reflectoarelor, tot inlocuind etapa anulata din Levi, dar cu baietii la rampa in locul fetelor. Austriecii spera din nou sa sarbatoreasca la final, ei dandu-l pe favoritul principal. Marcel Hirscher vine in fata suporterilor ca lider al Cupei Mondiale atat la general, cat si in slalom dupa ce a castigat in urma cu doua zile slalomul din Alta Badia.

Sansele nu sunt la fel de ridicate pentru un rezultat la nivel de echipa egal cu al fetelor. Desi printre cei inscrisi la start gazdele au alti patru campioni, pe Mario Matt, Reinfried Herbst, Manfred Pranger si Benjamin Raich, primii trei n-au gasit combinatia potrivita pentru succes in acest sezon, nici la material, nici in propriul stil, iar Benni are scutire de la oranduire, ca-i in sezonul de revenire dupa ce si-a rupt ligamentele.

Asa ca pe Marcel raman sa-l veneze italienii (in grup), Ivica Kostelic si poate unul sau altul dintre suedezi. Ca si ieri mansele incep la 16:30 si 19:30, fiind transmise live pe Eurosport. Aici gasiti comentariul live text, caruia m-as bucura sa-i adaugati si comentariile voastre.

Inainte de start, organizatorii au pregatit o surpriza, unul dintre deschizatorii de partie va fi Matthias Lanzinger, proaspat invingator in Cupa Europei intr-un slalom urias pentru paralimpici.

Matthias a ajuns jos in aplauzele publicului.

Traseul pare destul de lent, cu multe viraje stranse si largi.

Ninge in Flachau, de ieri seara de la mansa a doua a fetelor nu s-a mai oprit, voluntarii au avut ceva de lucru ca sa mature zapada noua de pe pista.

1. Andre Myhrer (SWE) – cateva dezechilibrari, una chiar la a doua poarta. Ajunge cu bine jos.

2. Mario Matt (AUT) – pierde jumatate de secunda, desi nu face greseli ca suedezul.

3. Manfred Mölgg (ITA) – incepe perfect, o dezechilibrare de la mijloc e corectata din mers, pe final reduce tempoul si ii ramane o singura sutime avantaj.

4. Jean-Baptiste Grange (FRA) – locul 3, patru zecimi in spatele fruntasilor

5. Marcel Hirscher (AUT) – incepe foarte rigid si retinut. Schiaza cumva pe calcaie, nu are cum sa fie rapid. O secunda intarziere si ultimul loc.

6. Ivica Kostelic (CRO) – e activ, sta adunat pe schiuri, o mica problema pe ultima parte, dar nu conteaza, a accelerat si avantaj 34 de sutimi.

7. Cristian Deville (ITA) – un mijloc perfect, inceputul si sfarsitul sub ale lui Kostelic. La adunare iese locul 2 si 14 sutimi de recuperat.

8. Felix Neureuther (GER) – mijlocul mai bun decat al lui Kostelic, in rest nu are virajele la fel de rotunjite ca in Alta Badia. Jumatate de secunda intarziere si locul 5.

9. Reinfried Herbst (AUT) – cateva derapaje il trimit la coada.

10. Steve Missillier (FRA) – locul 8.

11. Axel Bäck (SWE) – se misca foarte mult cu bustul, in viraje se sprijina in mana de multe ori, ultimul loc.

12. Giuliano Razzoli (ITA) – oops, intra prea direct la o poarta inainte de o verticala si in incercarea de a trece printre portile puse drept cade pe un umar. Nu stiu daca e cel accidentat sau celalalt.

13. Jens Byggmark (SWE) – o greseala sus, o poarta agatata cu mana jos si locul 10.

14. Manfred Pranger (AUT) – in sfarsit. Multimea deja resemnata a fost trezita de cursa austriacului. Inceput in forta, mijloc foarte puternic, forteaza acceleratia din picioare, oboseste la sfarsit pierzand avantajul, dar e intr-o buna pozitie de atac. Locul 3, 15 sutimi in spatele lui Kostelic.

15. Mattias Hargin (SWE) – ultimul.

16. Benjamin Raich (AUT) – in nota austriecilor de la coada. 13. Nu l-a invatat nimic Marlies. 🙂

17. Ted Ligety (USA) – lupta degeaba. Da intr-o groapa la a treia poarta, transpira un pic ca sa nu coboare sub urmatoarea si de acolo se chinuie. Pierde doua secunde jumate. Penultimul.

18. Nolan Kasper (USA) – 16.

19. Mitja Valencic (SLO) – bun, ca si in alte manse din acest sezon. Locul 9.

20. Julien Cousineau (CAN) – 18.

21. Markus Larsson (SWE) – ii  zboara schiurile de sub el si abandoneaza.

22. Naoki Yuasa (JPN) – derapeaza, rateaza o poarta, urca inapoi la ea desi nu mai are cum sa se califice. Un japanez nu se da batut, zice unul din orfi. Acolo unde a derapat poate sa fi fost surprins de un om care statea pe traseu si care in retragere a cazut pe spate. Hm. Not fair.

23. Markus Vogel (SUI) – 19.

24. Stefano Gross (ITA) – 19.

Spre deosebire de fete, baietii schiaza mai in forta si s-au facut deja santuri in jurul portilor. Thomas Sykora zice ca trebuie mers exact pe urmele celor dinainte pentru a nu avea probleme.

25. Patrick Thaler (ITA) – exact asta face Thaler si incheie pe 8.

26. Fritz Dopfer (GER) – incepe ca si Thaler, pe mijloc face o greseala si totusi incheie pe 12.

27. Brad Spence (CAN) – 22.

28. Maxime Tissot (FRA) – 20.

29. Jimmy Cochran (USA) – risca foarte mult, trece portilor cu schiurile aproape lipite de ele, pana cand i-o iau o data in sus si cade pe spate. Avea timp bun.

30. Filip Trejbal (CZE) – locul 26.

31. Kjetil Jansrud (NOR) – 27.

32. Bode Miller (USA) – abandon dupa vreo 10 porti.

33. Ondrej Bank (CZE) – 28.

34. Trevor White (CAN) – 25.

35. Reto Schmidiger (SUI) – 22.

36. Will Brandenburg (USA) – of, il incomodeaza portile prea apropiate. Greseala capitala la antepenultima poarta, unde e complet drept, cade inainte de finis, se ridica si trece linia de sosire al 31-lea.

37. Alexis Pinturault (FRA) – 28.

38. Rainer Schönfelder (AUT) – 31.

39. Wolfgang Hörl (AUT) – abandon.

40. Paul Stutz (CAN) – 30.

Ivica Kostelic vrea tricoul rosu inapoi. Cu o cursa sigura si activa isi intrece toti adversarii. Totusi trebuie sa atace din nou, caci Cristian Deville si Manfred Pranger au fost doar cu 14, respectiv 15 sutimi mai lenti. Restul austriecilor au dezamagit (Matt pe 9, Hirscher pe 13, Herbst pe 15, Raich pe 17), fara nimic de pierdut ma astept ca macar o parte dintre ei sa atace fara rezerve in mansa secunda. Incepe la 19:30, fiti pe faza!

clasamentul primei manse
cronica primei manse
mansa a doua live text
clasamentul final
cronica mansei secunde
declaratii